Blommenholm

Blommenholm

Votterock 2017, Tromsø

Fredag
Har ligget mye og lyttet etter været i natt. Det ble meldt polare lavtrykk og at det kunne bli skikkelig dårlig vær i natt og utover dagen i dag. Sånne lavtrykk er riktignok veldig uforutsigbare har jo meterologene lært oss, så det er bare å håpe det beste, at de ikke vil gjøre så mye av seg denne gangen... Stiv kuling når vi har så masse løssnø som nå, så blir det både dårlig sikt og dårlig føre. Men vi både sovnet og våknet til ganske så bra vær. Men mulig det bare er rolig her hos oss? Vi bor jo litt i le for enkelte vindretninger... Og vi har tross alt 7 timers kjøring foran oss.. Kan jo treffe på mye vær underveis... Vi kjører hjemmefra kl 0835.

Etter en halv times kjøring, på tur opp ryggedalen, når vi igjen denne som har fått stopp i bakken. Ble litt engstelig da jeg helt nederst i dalen så lysene på den oppi bakken, fryktet at den sperret veien og at vi måtte vente på berging. Men heldigvis, det var bare å blinke seg forbi!


Litt snøføyke her og der.
Her fra Bygd, hvor dattera vår bor. Måtte stoppe nesten helt opp pga lite sikt en gang, men for det meste går det greit.

På Sortland plukker vi opp Sølvi og Ove som skal sitte på videre. Derfra har vi ca seks timers kjøring til Tromsø.

Fortsatt noe snøføyke et par-tre timer.. Verst egentlig når vi ble liggende bak en bil, og spesiellt rett etter at vi passerte biler som kom imot.. Da ble alt bare et kov.

Her ligger vi etter et militært kjøretøy, og så kommer det en annen (militær) bil imot.

Siste par timene før Tromsø klarnet det opp og ble bare godvær.
Nærmer oss målet, her ser vi både brua og kirka. Ankommer Tromsøbyen i halv tretida.
Kirker er ikke noe jeg frekventerer særlig mye. Og denne har jeg aldri vært i. Men synes dette er ei av de kuleste kirkene vi har. Et flott bygg, enkelt og spesiellt. Et flott landemerke!

Parkerer i parkeringstunnellen, og går ned til hotellet. 5 minutters gåtur fikk vi opplyst av hotellet. Hvis vi finner fram.....

Joda, der ser vi skiltet: Clarion Hotell The Edge!

Sjekker inn, vi får rom i tiende etasje. Fine rom. Er vel nest høyeste etasje. I ellevte etg er det div.. Votterock kjører kurs i Sky-baren bla.

Vi bor jo da rett ved kjøpesenteret Nerstranda. Så tar oss en tur dit. Rekognoserer litt, men ingen kjøper noenting. Vi bestemmer oss for å gå på Skarven og spise middag. Må jo dit når vi først er i Tromsø, og den ligger jo vegg i vegg med hotellet vårt!

Har jo spist grillet tørrfisk der før, og det blir det i dag og. På oss alle fire. Vi velger alle den minste porsjonen, og selv om den ikke ser så allmektig stor ut, så er det mat nok. Poteten serveres jo ved siden av tallerkenen. Liker at det er småpotet og at skallet er på! (selv om jeg ikke spiser mye potet)! Vi spiser alle opp maten, det er jo så godt. Servitrisa spør når hun henter tallerkene om det var godt, og det bekrefter vi selvsagt. Jeg legger til at vi har spist hver smitt og smule. "Ja, vi trenger ikke vaske tallerkene", sier hun! Hehe, ja, hun der vet vi har snakketøyet i orden, og har nord-norsk humor! :) Det vet vi fra før, hun har vært her ei stund :)

Artig at de har kjelost på menyen. Da snakker vi om skikkelig norsk husmannskost! Prisen er ikke like artig, så vi står over den i dag. Jeg har jo forresten ei flaske råmelk på fryseren, så kan jo lage selv når jeg kommer hjem! :)


Det blir istedet Creme Brulee, som var aldeles nydelig. Den var som "fløyel" og sukkerlokket på toppen var perfekt karamellisert, og det var ikke for tynt. Servert med jordbær og mjød ved siden av. Blir å huske den!  Måtte google mjød.. Wikipedia sier: "Mjød er en alkoholholdig drikk som brygges av honning, vann og gjær. Drikken har vært krydret med blant annet humle, som også forlenger holdbarheten, nellik og/eller ingefær. Den kalles mjød, ikke øl når den hovedsakelig er brygget på honning". Det var altså dette vikingene drakk!!? Da vet vi dèt! :) Ove ville ikke ha samme dessert som oss andre, han ville ha dessert med noe damer.. Fikk ikke med meg hva han bestilte, tilslørte bondepiker kanskje?

Tilbake på hotellet må vi sjekke kurset til Tore. Han kjører Rock'n roll-kurs, opp i tempo og ett falls-turer. Vi ser nå mest på, men Martin er i slaget, så da ble det blir noen korte danseøkter med han i et hjørne. Moro!  :)
Tar med en liten filmsnutt fra fredagen, noen som kjenner seg igjen kanskje?
 
Vi treffer hele tiden igjen kjente dansevenner, så det blir mye klemming og gjensynsglede. Så er det fest med levende musikk, Selex fra Sverige og DJs. Og enda fler gjensyn og klemmer! :)

Gulvet var delt inni tre "soner".


Som Gunnhild kommenterte: "Genialt med tredelt dansegulv! For de som liker hjørner og kanter å danse på så var dette et eldorado uten buggere. God luftkvalitet var det også. Flott at et gulv ikke ble strødd med kaffe også". Ja, jeg er veldig enig!

Festen ferdig kl 01, men det tynnes med folk og vi er ganske slitne, så da forlater vi ca en halv time før. Må jo opp tidlig til frokost i morgen! Mareno og Ove er sultne nå, så de stikker innom baren og kjøper seg ei pølse hver. Styggeste pølsa han har smakt på årevis, sier Mareno. Ja, noengang! Og ja, jeg smakte siste biten, og den smakte ingenting. Totalt fri for smak. Wræhhh!

Denne har vi allerede hengt ut. Trenger ingen rengjøring av rommet i morgen, og donerer heller poengene til  Unicef (andre siden ut gir bonuspoeng på medlemskonto)!  Fint tiltak av hotellkjeden :)

Lørdag
Frokost. Veldig bra. Er bare det og si. Harold spiste f.eks Crepes Suzette med sjokolade og bananfyll! Fristet, men jeg hadde jo allerede forsynt meg med mat nok!

Kl 10 begynner kurs med Tore igjen, oppe i skybaren. Vi får med oss begge øktene fram til klokka tolv. Skikkelig artig med hoppturer! iTromsø var innom og knipset bilder og lagde reportasje. Den finner man her: Artikkel iTromsø

Så går vi oss en tur ut. Nydelig vintervær!

Stopper litt utenfor hotellet, Mareno tar brillene sine og setter på mannen står utenfor hotellet. Ove låner han lua si. Jeg tror det er mulig det er andre deler av kroppen han fryser mer på...
Mareno prøver innta samme positur som mannen.

Mens vi står der ramler det plutselig noe sne ned fra taket. Heldigvis ikke istapper, og heldigvis stod vi ikke rett under en gang. Men lyden og overraskelsen fikk selvfølgelig meg til å hyle igjen! Skremte vel vannet eller vettet ut av noen intetanende ofre som tilfeldigvis var i nærheten, hehe. Mareno påstod at det var blitsen min som hadde utløst takskredet! ;)

Gikk innom Mas, butikken med så mye bra, men med "dårlig (leses: HØYT!) prisnivå. Butikker som selger Canada Goose har vel jamt over høye priser på alt de selger.. Så feks ei ensfarget helt ordinær T-shirt til dame (uten merkelapp en gang) som kostet 800 kr. Hallo! :( Nei, vi ble ikke så lenge der. (Selv om der også var noen billigere T-shirts....)

Vi endte selvfølgelig opp på Nerstrandasenteret igjen.

Mareno prøvde jakken han så på i går. Det endte med kjøp. Ove kjøpte seg skjorte. Her prøver Mareno riktignok å skjule at han har shoppet.... (posen bak på ryggen)

Han måtte jo gi opp, så da ble det posering i stedet! :)

Etterpå gikk vi på kafè. Nå hadde vi jo funnet ut hvor Jordbærpikene som vi lette etter i går, er. Oppe i 3. etg. Her ble det kake og kaffe. Yvonne og Martin kom og holdt oss med selskap. Ei trivelig avslappende stund! :)

Litt mer butikker etterpå, jeg kjøpte meg en helt enkel tynn genser i merinoull. Det ble det hele.

Ove gikk før oss til hotellet. På tur opp heisen er det noen fler enn bare Sølvi, Mareno og meg. Sølvi bor i sjuende etg, vi bor i tiende. Heisen stoppet i sjette etasje og Sølvi forsvant ut. Jaja, vi fikk oss jo en liten latter. Da får hun enten gå trappa eller vente på neste heis. Hun som alltid har moro med meg og heiser. Så var det neste stopp og da var jeg på tur ut, men oppdaget i siste liten at vi bare var i niende, det var bare de andre som skulle ut der. Jaja, Mareno fikk seg jo en god latter to ganger.

Foto: Mareno. Her sitter ca 100 kråker på byggekranen. (Mareno prøvede telle, sier han). Tatt fra hotellvinduet.

Siden vi var på Skarven i går, så blir det middag på Egon i dag. Sølvi har bestilt bord til hele gjenget.

Jeg bestilte Spare Ribs og det passet jo fint mente Mareno, det ble jo masse bein igjen og siden Norske redningshunder hadde reservert bordet vårt etterpå, så ble det jo "Mat for Mons" (altså Hundene!)

Foto: Mareno
Foto: Mareno
Etter middagen er det tilbake til hotellet, men først innom Narvesen og bunkre litt nattmat. Gutta vil ikke ha mer av de der stygge pølsene i baren! Gubben kjøper oss en wraps på deling.

Så skifter vi og går til dans igjen. Selex overrasket i går. Mer variert enn jeg fryktet, det ble ikke bare "svensktopp-danseband-musikk". I dag har vi Reidar Larsen med band i tillegg. Det er det jo kvalitet over. Selv om det kan bli litt mye tung blues i lengden. Greit å veksle med Selex da.
Mobilfoto: Mareno
Litt sliten, Jørgen? ;) (mobilfoto: Mareno)


Og denne snutten fra lørdag.

Savner marsj i kveld. Hørte noen andre og nevne det. Her skulle de brukt samme mulighet som vi gjør på Vesterålsrocken, kjøre marsj i pausene når bandene skifter, så får man danset med flere og andre enn ellers..

Men ballkort har de. Greit det og, men for mange gjør marsj det enklere å få danse med ukjente enn å selv gå og by opp. Kunne godt hatt begge deler. Martin starta iallfall godt i kveld og, så det gikk ikke lang tid før kortet hans var fullt. Mitt (og antakelig de fleste andres) ble ikke fullt.

Tema for kvelden er "Maskerade". Jeg har jo flotte masker hjemme, som jeg kjøpte i New Orleans. Men det går ikke å bruke de med briller under, og nå kan jeg ikke bruke linser lenger, så da lot jeg de bli hjemme. En del hadde tatt på masker, iallfall ble de brukt litt... og det ble fler utover kvelden. Men skikkelig maskerade-utkledd var det vel ingen som var.
Foto: Mareno

Foto: Mareno

Søndag
Frokost igjen. Nå når jeg hadde bestemt meg for Crepes Suzette så hadde de ikke det. Ikke på søndag. Pannekakestekeren jobbet visst ikke i helgene. Antakelig bakeren også, for på søndag hadde de bare en sort brød også. Dvs, da Mareno spurte etter annet brød, så var de og henta etpar skiver med sånn der pumpernickel eller hva det heter.. Sånn som utikkene selger i pk med halvcentimeter tykke skiver. Omtrent evig holdbar inntil pakken åpnes.

Men ellers var det fremdeles godt utvalg i pålegg. Johan og Annfinn holdt oss med selskap.

Vi får med oss siste kursøkta. Dvs, vi SER på, det kjennes nemlig at det har vært litt lite søvn og mye dans i helga. Men nesten artig å ha skikkelig gangsperre. Legger og lår, armer og skuldre, ja overalt i grunn. Det er sånn "godt-vondt", forklarer jeg til Mareno. Vondt, men jeg vet jo at det bare er forbigående, gangsperre gir ingen varige skader (slik som slitasjegikta) så derfor kjennes det godt! :) Ikke så ofte jeg får det heller,  men det er jo et tegn på at jeg virkelig har vært i bevegelse. Har trimmet litt! Og ang slitasjegikta, så gikk det over all forventning i helga. Tror nok golvet skal ha mye av æren for det. Trege golv er det verste jeg kan danse på, da blir det fort vridning når jeg skal rotere. Særlig på sakte roteringer, jump, glidende f.eks. Og det er lettere å komme ut av balanse så jeg får feil belastning, noe jeg tåler dårlig.

Harstadmiljøet har fine reklameartikler. Liker vindjakkene deres, og denne "dingsen" var jo smart: Noe å vifte med kommer godt med når man har danset seg skikkelig svett! :)

Viften kan brettes til en bitteliten sirkel, den får plass i BH-en demonstrerer Beate! Legger ikke ut bilde av dèt da! Hehe. Vel, har ikke bilde av det heller, så da så :)  Etter kurset er det bare å sjekke ut og ta på heimtur.

Mareno henter bilen, det kostet oss nøyaktig 500 NK å parkere fra fredag til søndag. Jaja, godt vi bor på landet til vanlig. Og vi parkerer jo GRATIS i nærmeste by (Sortland). OK. Kjører hjemover.

 Forlater Tromsø by i et nyyydelig vintervær!

Kan være noe slitsomt med sola rett i mot i flere timer, men vi hadde heldigvis med solbriller. Litt sporete vei, ellers flotte forhold.

 Rene julestemninga jo, bortsett fra at her er det ikke er sol i jula da.

Flotte forhold for å dra på tur. Et par skigåere kan skimtes i enden av sletta. Gikk også ei scooterløype et sted..

Har kontakt med Jørgen og Yvonne som kjørte litt før oss. Blir enige om å stoppe i Bjerkvika og spise middag.

Ginas kafè og bar: Buffetmiddag for de som vil, med både norsk og asiatisk mat, kjøtt og fisk, og så er det burgermeny og div for de som vil ha noe annet. Vi vil ha buffet. Veldig bra sted å stoppe under kjøring. Mat med en gang, flere retter å spise fra og litt bedre pris enn Skarven og sånn!
Jørgen reklamerer for VESTERÅLSROCK: Alltid best musikk!!

 Klokka er rundt fem, sola går ned.. Fine farger.

Vi så to elger på tur til Tromsø, og det gjorde vi nå på hjemturen også. Denne gangen fikk jeg foreviget de, selv om det er bare såvidt! Dårlig bilde, men de ER der! :)

Tar farvel med Sølvi og Ove på Sortland, de har en halvtimes kjøring hjem til Godfjorden, vi har en time til Bø.

Kommer hjem til nyfrest gårdsvei. Bærre lekkert! :) Har akkurat parkert foran huset her.

Godt å komme hjem. Hadde ikke skrudd ned temperaturen en gang, så varmt og godt!

Etter ei stund hører jeg en rar lyd.... Skjønner ikke hva det kan være. Og hvor den kommer fra. Lytter. Og lytter. Rekognoserer litt og finner ut at den kommer fra kofferten som ligger åpnet på golvet, men som vi ikke er begynt å rydde ut av ennå. Fra kofferten?! Hva i alle dager???? Joda, ved nærmere sjekk oppdager jeg at lyden kommer fra toalettmappa til Mareno! Jeg åpner opp og der ligger barbermaskinen og surrer og går!

Vet ikke hvor lenge den har ligget i gang, må være gode batterier hvis den har ligget slik siden vi forlot Tromsø iallfall! Men kan vel ha skjedd noe da Mareno bar inn kofferten hjemme kanskje, som fikk den i gang. Fikk jo litt sånn "spooky" følelse med det samme :)

Det ble et langt, vaaarmt bad på meg, så muskler og ledd fikk litt varmebehandling. Gjorde godt. Hjelper ikke så mye på gangsperra, men den er jo som sagt bare sånn "god-vondt"! Et klart bevis på at dansehelga har vært vellykket! :)

Og selv om senga på The Edge var helt okei, så er mi egen enda bedre å legge seg i! :) Ei veldig bra helg er over, masse gode minner som jeg tar med meg. Gleder meg allerede til neste gang! Takk til alle som bidro til at helga ble så bra. ! Vi sees/danses! :)

Og hjertelig velkommen på Vesterålsrock i pinsa alle!!!!! :) :) :) :) :)Sjekk ut her: Vesterålsrock 2017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar