Blommenholm

Blommenholm

Nyttårsrock 2019

Torsdag 10. januar, dagen før avreise
Hotellrom er bestilt for et år siden. Flybilletter ble bestilt i august. Jeg er SÅ klar for Nyttårsrock igjen! Hadde glemt å melde oss på, så det ble ikke gjort før 2. januar.. Men nå er Rockekort betalt og "alles in ordnung"!

Denne gangen reiser vi ikke alene fra Vesterålen. Både Sølvi og Hilde og Stig drar. Blir trivelig med selskap på reisa!

Vi skal plukke opp Sølvi på Sortland. Værmeldingen torsdag kveld lyder ikke godt. Storm og uvær. Har vært helt oppi 38 m/sek på Tjeldsundbrua i dag. Veldig variabelt. Og de stenger brua på noen og tyve allerede! Har vært stengt flere ganger i dag. I tillegg har det stått trailere fast i Kåringen flere ganger i dag, og det meste av flyavganger har vært kansellert. 

Blir spennende om vi kommer oss fram, mye som skal klaffe, men vi beregner gooood tid, kjører hjemmefra kvart på seks, istedenfor halv sju-sju som vanlig.. Jeg sier at bare vi kommer oss TIL Hamar, så er det det viktigste. Jeg bare MÅ på Nyttårsrock! Trøbbel på hjemturen får bare bli som det blir! :) 

Fredag 11. januar
Kjører hjemmefra 0545. 

Har bare kjørt en halv kilometer da jeg plutselig registrerer at jeg ikke har telefonen i hånda. Bruker jo ha den i handa (ja, kjøringa har jeg overlatt til gubben, det er totalt slutt på at det er jeg som kjører til en hver tid vi er to i bilen). Hvor er den? Panikk! STOPP, STOPP! (roper). -- Æ HAR GLEMT TELEFONEN! "Jaja, der e' vi nu igang igjen", konstaterer Mareno tørt. 

Og jeg kikker ned, kjenner i fanget, og på begge sider av lårene mine... Og DER ligger telefonen! På venstre side i setet der jeg sitter. Sånn halvveis under låret. Ikke så merkelig da, jeg har jo nettopp sendt mld til Sølvi at nå er vi underveis, at vi akkurat er kjørt hjemmefra... - OG jeg har  fått en tommel opp til svar! :) Likevel trodde jeg at jeg hadde glemt den hjemme, bare noen sekunder etterpå. Noen som tenkte reisenerver? Ok, Lettelse, bare kjør! :) 

Hvor langt var vi kommet da jeg plutselig savnet brem-lua mi? Husker ikke. Men omtrent samme reaksjon. Og samme forløp videre. Den lå oppå håndveska på golvet mellom føttene mine. 

Og da vi var på Frøskeland, kom jeg på maten min... -"Kor e paprikaen min?" Hadde jo tatt med snackspaprika som jeg skulle ha å spise underveis..frokosten min.. Ikke den helt store panikken, men akutt nok, da jeg oppdaget at jeg ikke fant den.. Ja, fant den og til slutt. Selvfølgelig. Hadde puttet den i dørlommen på døra... 

Joda, det er litt uvær. Vi merker ikke så mye til det, bortsett fra et par store lyn underveis til Sortland.. Litt varierende kjøreforhold. Mye sørpe og is og vann underveis. Men siden det er mildvær blir det ikke fokk og rokk når det blåser, så vinden betyr lite så langt.. Hadde vært mye verre om man ikke så "nevven for teinn" når man skulle kjøre så langt.. 

Plukker opp Sølvi på Strand, og fortsetter. Og Mareno starter kjøre før jeg har fått festet beltet. Og hvor er mobilen? Og hvor er posen med "duppedittan" som jeg hentet ut av kofferten da vi venta på Sølvi, jeg skulle jo ha ledninga så jeg fikk ladet mobilen... Nå fant jeg ingenting!!! IKKE KJØR!!!! Var beskjeden gubben fikk! Men i neste sekund fant jeg visst både mobil og "duppeditter".. ;) :) Åhh, roer ned.... 

Vi er underveis igjen. og plutselig ser jeg ei mus som springer inn på veien.. I-I-I-I-I-I-KKE kjør på ho!!!! roper jeg! Sølvi skvetter som f..., tror vel det er en fotgjenger jeg roper opp om. Mareno takler det prisverdig, som roligheten selv (enten overhører han meg totalt, eller så tenker han at det er min vanlige panikk for ingenting), han har nok lært den harde vei.. Og jeg har jo for lengst fortalt han at jeg før eller siden kommer til å havne i grøfta (når jeg er sjåfør) pga ei mus... Jeg tråkker ikke på maur når jeg går tur hvis jeg kan unngå det.. man behøver vel ikke drepe hvis man ikke må... og det er jo tusen ganger verre å kjøre på ei mus enn en maur!! Eller hva? Jeg svinger unna mus iallfall. Prøver iallfall. 

Været blir nå ikke verre. Nei, heller bedre.

Og tro det eller ei, på Tjeldsundbrua er det 7 m/sek. Nesten ikke til å fatte. Det er jo ingenting! Vi bare "cruser" over brua! :)

Mareno kjører meg og Sølvi til inngangen på Evenes slik at vi kan ta all bagasjen og gå inn, så kan han kjøre og parkere etterpå, så slipper han å drasse på bagasjen i drittværet... I siste svingen før vi kommer til inngangen, løsner det en is/snø-bit fra en lyktestolpe vi kjører forbi. Den faller rett ned på frontruta vår. På den siden der JEG sitter. Rett foran nesen min! Og det smeller som fy! Vi trodde vel alle at ruta sprakk. Og jeg ropte!!! Ja, dere vet, dere som kjenner meg, det var ikke noe lavt rop... Det var et skikkelig Lisbeth-hyl! Jaja, heldigvis sprakk ikke ruta av hylet mitt heller! ;)

Framme på Evenes kommer etterhvert også Stig og Hilde. Noe "trøtt i øyan" alle sammen.. De har fly før oss, men har nok beregnet litt mindre "sikkerhetsmargin". Blir ei trivelig og ikke minst morsom stund på flyplassen. :) :) 

På Evenes kommer det inn fly som skulle landet i går. Flyet fra Gran Canaria som måtte gå til Trondheim da de kom ikke ned på Evenes i natt. Det er bare ett av flere. Noen hadde ventet over natta i Bodø.

Men vi tar av sånn høvelig i rute. Stig og Hilde som reiser med SAS og har avgang 25 min før oss, blir mer forsinket og tar av like før oss. Virker som vi var heldig med flytiden i dag, været har løyet, men det skal bare være midlertidig, melder økning utover dagen igjen. Men da er vi reist!!! :) 

Venter ved gaten... Sølvi og Mareno. Siv Anne og Helen :) Trivelig med kjent selskap fra Harstad! :) 

Flyturen går greit. Litt humping på tur opp fra Evenes, men ikke verre enn at jeg voerlevde! :) Får bagasjen på Gardermoen, Mareno bestiller billetter på mobilen til toget til Hamar, og vi finner  spor 1 og er klar til toget kl 1359. Ingen Arne Akeren i år heller. Har jo truffet han her på perrongen to-tre år på rad, men i fjor var han ikke her, og heller ikke i år.. Hilde og Stig er blitt plukket opp her av Ignas som nå bor i Oslo for en periode, så da får de skyss helt fram. Ignas skal selvfølgelig også på Nyttårsrock! 

Da var vi på Hamar! Traff Sidsel og Johan på stasjonen også i år. De venter på musikken (det engelske bandet), som det etter hvert viser seg kommer med neste tog.. Litt språkproblemer og div, men det løste seg til slutt.. 

På stasjonen på Hamar treffer vi også kjente fra Tromsø. Knut og Elizabeth og ei til reiser i lag. . Stiller oss i drosjekø sammen. Drosjeholdeplassen er forresten flyttet siden sist. Aner ikke hvorfor. Teit synes jeg. Nå måtte vi krysse gata med kofferter og greier.. Ikke trafikklys.. følte det var litt med livet som innsats... 

Måtte bare ta bilde av julelysene som ennå ikke er slukket. Vel, det går etter hvert opp for meg at det er jo ikke 20. dags jul (13.jan) ennå, så det er jo faktisk innafor.. Men de fleste i dag, har jo for lengst hevet ut jula! :)

Vi tenker i utgangspunktet å ta felles taxi til Scandic Ringsaker (Mareno spøker med om det heter maksitaksi, eller mæksitæksi?), men det blir til at vi drar i to biler.. Var visst manko på ledige store biler.. 

Framme blir det mye klemmer og takk for sist. Som vanlig! Elsker å komme hit! Og se så mange gode gamle dansere, venner og bekjente! Kjenner forventningene boble! 

Klokka er 16. Mareno er trøtt. Ikke det minste rart, han har kjørt i tre timer fra kl 1545 i morrest og deretter vært konstant på reise helt til nå. Men det blir bare en liten dupp, så blir det en liten butikkrunde før middagen kl 18. Jeg/vi er ikke lenger like gira som før i tiden, på kurs og sånn.. Dropper det i dag til fordel for butikk.. Handler inn litt mat til natta, snacks, ost, skinke, o.lign.. Innom Sport1, men handlet ingenting der..  (men skal sies at det var lite og intet salg der i år!, generelt virket det nokså "tomt" der nå..).. 

Sølvi og jeg føler litt på stemninga i lobbyen... Speider etter kjente.. 

Treffer på Ninni i resepsjonen og får overlevert leppestiften jeg mistet på besøk hos dem i syden før jul.. Ikke så veldig "big deal", men kjekt å få den tilbake likevel! :) 

Så er det dans kl 20! Fikk oss ok bord ved inngangen til hallen. Nordlandsbordet! (med litt trøndersk innslag og en "nordnorsk litauer" på bildet her)!.

 Hilde er i slaget som alltid!

Nå er håndduken kommet fram! Ja, man blir fort svett på sånn her helg! :) (Foto: Mareno)

Denne gangen har jeg tatt bilde av spillelista til alle tre bandene, så nå har jeg full kontroll på hvem som spiller hvor til en hver tid. Noe som ofte har gått "i ball" for meg tidligere år. Da har jeg gått glipp av mange gode spilleøkter inne i baren. Ikke denne gangen. Fredag danset jeg visst ikke èn eneste dans inne i hallen (som jeg kan huske iallfall). Bare i baren. 

Streaples og King Pleasure and the Biscuit Boys spilte på skift i hallen. Førstnevnte spiller jo bra, men jeg får fort for mye av sånn "svenskmusikk". De andre er også gode og spiller litt mer min musikk... 

Built for Speed er gruppa som spiller i baren, og den musikken lever så visst opp til navnet. Her er det full fart! Veldig bra! :) 

Også Larsefar holdt seg i baren. Så fantastisk at han er her igjen. Det er like spennende hvert år nå! Jeg måtte jo bare danse med han i år også.
 Utrolig at han mestrer så rask musikk fremdeles! :)
 Litt konsentrasjon må det likevel til...
Ja, han husker selvsagt at vi ble kjent med hverandre på Sydenswing på nittitallet. At vi bodde på Dorado Beach og at han gikk på linedancekurs hos meg. Tydelig at han savner Larsemor. Og for de som ikke har fått det med seg: Larsefar fyller 90 år nå i april! :)   

Jeg fikk jo danset med flere "kjekkaser", så ble veldig fornøyd med dagen, Ja, jeg uttalte visst da jeg tok kveld, at om jeg ikke fikk en eneste dans mer i helga, så var det helt ok, for jeg hadde jo fått flere skikkelig "gromdanser" i dag! Ja, og så er det jo ekstra kjekt når det er DE gutta som byr opp MEG.. blir ikke helt det samme når jeg må by opp selv.. (Foto: Mareno)

Og formen, både i kroppen og hodet er over all forventning! Har vært mer sosial enn jeg turte håpe på.. Svever på skyer! :) Spent på morradagen! :) 

Ganske stolt også for at jeg ikke har spist høykarbomat så langt! :) Det ble spekemat, ost, snacksgulrot og paprika til nattmat på rommet!) 

Lørdag 12. januar
Opp og skal gå til frokost. Får mld fra Sølvi som spør: "Klar"?, Ja, straks, svarer jeg. Når jeg er klar går jeg og skal banke på døra til Sølvi. Mareno skal bare ta på sko.. Jeg kommer til døra hennes (rett borti gangen), der ser jeg at nøkkelkortet står i døra.. Ja, da er hun vel på badet eller opptatt med noe og har satt kortet i døra slik at jeg bare kan låse meg inn... Så da banker jeg ikke på, bare åpner (les: røsker opp) døra, og der står Sølvi rett innafor, akkurat på tur ut! Gjett om hun skvatt? :) Hun kom ikke med noe Lisbeth-hyl, men ansiktsuttrykket var ubetalelig! Og det kom visst et nokså stygt ord eller to.. 

Da jeg forstod at hun ikke hadde satt kortet i døra av hensyn til meg, så trodde jeg jo at da hadde hun  glemt kortet stående i låsen helt siden hun låste seg inn i natt (sånt er jo typisk meg da). Sovet med nøkkelen i på utsiden av døra... Men det viste seg etter hvert at hun hadde vært en tur ute på (tidlig-) morran.. (husker ikke årsaken).. 

Frokost. Frokost er så kjekt. Så den trekker ofte ut på disse dansehelgene. Ja, den slutter jo 1030 på både lørdag og søndag. Vi sitter leeenge, besetningen ved bordet endres litt underveis. Vi ble "kasta ut" (bedt om å forlate) i dag kl 1110, da skulle de starte å dekke til Lunch!!!! 

Godt med folk på kurs i hallen  idag. Husker ikke hvilket kurs dette var, (svensk-) bugg muligens. Jeg var ikke med iallfall. Var bare innom og kikket litt. 

Ja, vi er jo bare så vidt ferdig med frokosten før det er tid for lunch. Blir mye mat slike helger, det er jo så utrolig mye godt som serveres her! Men nå prøver jeg beherske meg, både med type mat, og med mengde... 

 Tenk at Stig ble med på et "frivillig" bilde!!! :) Ignas, Hilde, Stig og Sølvi! Flott nordlandsgjeng! :)

Gubben og jeg heiv oss litt med på Westcoast-grunnkurset i dag. Instruktører fra Sverige. Odd og Eva Vesterli.
Har såvidt prøvd litt tidligere, men føler vi kan nesten ingenting.. Kan nu få repetert starten litt nå da...

Disse har litt annen tilnærming til dansen enn kurset vi har vært på tidligere. Ikke dumt det. Vi blir ikke så opphengt i (samme?) detaljer lenger. Kanskje..

Gubben og jeg danser med hver vår partner, men ikke så langt fra hverandre. Mellom to danser kommer Gubben bort til meg og viser meg hva han har funnet på golvet. En ørepynt! Å, hvor har du funnet den? sier jeg og lyser opp. Er den din? spør Mareno, han så nok gjenkjennelsesgleden i øynene mine.  - JA!!!!, den er min!!!  Han hadde ikke kjent den igjen, trodde det var noen andres. Men det var jo akkurat samme ørepynten som jeg mistet i syden før jul, og trodde var gått i sluket. Men som jeg fant i kofferten da vi skulle dra hjem. Nå hadde jeg altså mistet den på nytt igjen, og den som fant den var Mareno! Ja, nå tror jeg flaksen min må begynne å bli oppbrukt!  

Så var det Jump-kurs. Var ikke tenkt å gå det. Men Rigmor og Torgeir ville delta der, så da stilte jeg opp som mann, det er jo alltid for lite jenter på slike kurs. Tror Rigmor satte pris på det.. Håper de får muligheten til å ta mer Jumpkurs.. På ei slik helg som dette får de jo bare en liten forsmak. Men jeg tror de syntes det var ok, så håper at KOD i Drammen der de nå bor (utflytta Bøfjerdinger) kjører kurs så de kan få  lære dansen noe bedre enn på et slikt "intro-kurs" som jeg vil betegne dette.. 

Mens vi står i lobbyen i en rolig periode, kommer Ninni plutselig med en konvolutt og leverer til Mareno. Jeg skjønner ingenting. De er jo gift, kan iallfall ikke være bryllupsinvitasjon! :) Mareno leverer meg konvolutten, og nysgjerrig som jeg er, åpner jeg. Flott kort!  

Og åpner kortet.... Og finner 250 kr og følgende hilsen....

Den glemte regninga har "adresse" til en hendelse på sydenturen før jul (kan leses om HER, på dag 18 og 19). Herremindag, det var jo ikke meninga at de skulle betale noe mer, bare fordi vi dro den ekstra turen til Las Palmas og betalte regninga vår! Og det var jo de som stod for både leiebil og drivstoff på turene vi dro på ilag. Men Ninni er ikke til å rikke, så det var visst bare å godta... Atter en gang: Tusen takk! Ja, vet ikke om Tore fikk noe takk i det hele tatt (hektisk helg), men da kommer det her og nå: Tusen takk begge to! :) Og samme tilbake, takk for trivelig samvær, mange gode minner ligger lagret! :) Håper vi kan treffes slik flere ganger! :) 

Middag. Ja, nå ble det altså liv i leiren! Stig hadde hentet seg dessert. Ja, flere desserter. Han ble litt mobbet for det. Men buffèbordet her er fantastisk!. Og den ene av dessertene Stig spiste var visst mer enn fantastisk. Han viste så mye nytelse at jeg ikke greide holde meg fra å si at det så ut som han hadde en "orgasmisk opplevelse". Sånt trigger jo humoren hos de andre.. 

Flere henter samme dessert, Elisabeth lukter på den, og kommenterer at det lukter Doc. "Dott! kommenterer OJ. "Lukta det dott?" spør Stig. "Doc", sier Hilde. Stig gjentar "Dott?". Doc, sånn pastill forklarer Hilde til sist.. Latter? Gjett om!!!

Torgeir lukter også på desserten; Det lukta anis! sier han. Og Elisabeth strekker seg mot Odd Jørgen og sier: "IKKJE ANUS!!!!!"

Håper dere hører for dere brøl-latteren? Det er sånt man får gangsperre i kjevene av!!!

Så må Elisabeth selv smake... Det ble noen ansiktsuttrykk underveis.. :) 

Hun ble ikke overvettes begeistret, kan man si... Men hun smakte Og spiste det.

Uff ja, dette var bare litt av hvordan måltidene våre her foregår.. Og når jeg da sier at det meste vi ler av SLETT ikke egner seg for blogg eller Facebook (er altså verre enn det jeg nå har skrevet), så kan dere tenke dere. De som kjenner Hilde, kjenner latteren hennes. Og de som kjenner meg, kjenner min latter. Dere som kjenner oss begge: Tenk dere oss begge på en gang!!!!! :) 

Fotografen her (Mareno), ler så han ikke klarer holde mobilen i ro! :) 

Kan bare si at det var utrolig mye vi lo av, hvorpå jeg gang på gang kommenterte at: DETTE kan jeg absolutt IKKE skrive i bloggen! 

Jeg holder meg i baren for det meste i kveld også. Denne ble litt uklar, fikk aldri fokusert... 

Et par av disse er nok for unge til å høre naturlig inn i en vanlig bar, men denne dansebaren passer utmerket! :) 

Camilla og Harald, bla..

Her går det unna! Harald, -Turbomannen! :) Ja. Adele har og satt inn turboen. De fleste andre halverer takten.. Feiginger! :)

Godt å slappe av litt innimellom slagene! :) Flott overraskelse at også Per Arild var her i år! :) 

Ja, Herlof lovte meg et par danser for "kaffeleveransen" jeg bidro med på spilleropplæringa, men det rant visst ut i sanden, helga (tiden) ble for kort. Men godt med alt man har tilgode! Vi danses Herlof! :)

Så "fant" jeg jo plutselig noen snutter som Mareno hadde filmet..

Eldar og meg, med innlagt "flause" (meg) (Film: Mareno)

Siste biten... (Film: Mareno)

Bitteliten snutt med finingan: Cathrine og Terje (Film: Mareno)

Og en bitte-bitte-bitte-liten snutt fra festen i hallen, med King Pleasure and the Biscuit Boys (Film: Mareno)

Etter at alle festene er slutt sånn rundt halv to, tar Mareno over og spiller til Nattrock! 

Her kommer Sølvi "sliding in" til Nattrock! .. (Film: Hilde Johansen)

Det er en del folk i starten iallfall..  

Får ta med en liten filmsnutt også fra Nattrocken! 

Stig gir jernet på Nattrocken! Dansa så tyggisen ramler ut av kjeften på han! Må stoppe opp og plukke den opp, og finne et sted å hive den..! Skulle hatt bilde av hendelsen, men jeg var nok for "slow" så seint på natta... 

Vi ble ikke så veldig lenge.. Det meste av krefter er oppbrukt når nattrocken starter.. Og så er man nok heller ikke av de  mest attraktive til den typen dans. Det er nå stort sett bare "trønderne" og ungdommen som holder ut..
Sølvi gikk opp 0220, jeg gikk fem minutter senere.. Da jeg gikk opp hadde musikken utstyret klart for avgang... Bare så vidt jeg klarer snike meg forbi og inn til trappa opp til 2. etg... Men det er tydelig kveld og natt... Vel fornøyd etter dagens dansing. Det ble flere "gromdanser" på meg i dag og!! Tusen takk gutter for ei kjempehelg! Skal ikke nevne navn, men håper dere vet hvem dere er.. :) 

Mareno kom 0320.. Eskild var visst en av de om holdt lengst ut.. La meg 0430. 

Søndag 13. januar
Frokost igjen! Tok høyde for at den kunne dra ut også i dag, så har pakket nesten alt helt ferdig i natt. Bare småtterier gjenstår. 

Ja, det ble lang frokost i dag også. Så "besetningen" ved bordet skiftet litt underveis. Inger og Knut slo seg ned etter hvert. Camilla mfl. også. Trivelig! :) 

Sjekker ut og forlater hotellet i taxi litt før 12. Ja, vi kommer akkurat for seint til å nå 1207-toget (sees rett fram, på tur ut fra stasjonen), så da må vi vente på neste om en time. Helt i orden, vi har god tid. 

Helt greit å vente her da. Og flere og flere dansere på hjemtur dukker opp etter hvert.

Tror det må være første året jeg har vært på Nyttårsrock på Hamar uten å shoppe noe som helst! Veldig glad for det, da! 

På Gardermoen treffer vi igjen Hilde og Stig. Her er "Jentegjengen" på hjemtur! Kosa oss! :)  

Latterdøra på vid vegg! Som med måltidene på Nyttårsrocken, så kan dere som kjenner oss tenke dere volumet og lyden når Hilde og jeg sitter ved samme bord.... ;) :) Vi ble ikke hevet ut iallfall! :) 

På Evenes (nei, Sølvi: -ikke Ævenes!) venter det snø... Mareno får jobben med å koste/skrape av bilen, mens Sølvi og jeg sørger for å ta vare på bagasjen når den kommer på bagasjebåndet. 

Helt ok vinterføre på hjemturen. Noen grader frost. Ingen av oss fulgte med på termometeret, men på slutten av Vikmyran oppdaget Mareno plutselig at det var det minus 17,5 grader... Deretter gikk temperaturen opp igjen, så vet ikke om den hadde vært enda lavere tidligere...  

Godt å komme hjem også. Må få si tusen takk til gjenget fra Sortland (Sølvi, Hilde, Stig, Ignas) Takk til Rigmor og Torgeir som turte komme for første gang på Nyttårsrock, uten å kjenne andre enn meg og Mareno (håper det ikke blir siste gang, takk for dansene begge to). Og til Elisabeth og Odd Jørgen som trofast holder oss med selskap på sånne arrangement (Elisabeth er jo 100% nordlenning selv etter flere år i hovedstaden). Takk til alle som pratet med meg, som gav klemmer. Ja, fikk visst et par komplimenter også! :) Tuuusen takk til alle gutter som ba meg opp, lever lenge på disse dansene! 

Hjemme 2100 PRESIS! :) Helt overgitt over energinivået mitt denne helga! Ikke så utslått nå som jeg bruker være i etterkant av ei sånn helg heller.. 

Tror jeg allerede gleder meg til neste år! :) Da sees vi vel igjen? :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar