Blommenholm

Blommenholm

Blommenholm med Sølvi 12. august 2020

Blommenholm med Sølvi

Mld fra Sølvi: "E det tåka i Bø?" Vi har jo avtalt å gå tur til Blommenholm i dag. Æ svare at sola skin og sender bilde. Tåka i Godfjorden, sier Sølvi. 


Hun ankommer hos meg i halv ett-tida etter halvannen times kjøring (fra Godfjorden). Hun hadde kjørt litt feil, men bare 5 minutts forsinkelse, da. Hun er sjåfør og jeg er "veiviser" når vi skal kjøre 3-4 km til parkeringsplassen som er utgangspunkt for vår relativt korte tur til Blommenholm.. (ei øy, forbundet med land av ei hengebru). Vi har planer om å kombinere med blåbærplukking, så da er det greit å ikke ha noe lang/høy/tung topptur som mål.


Sølvi og jeg har jo ikke vært på tomannshånd siden koronaen slo til, så "skravla" går i ett! Er nesten i Veanova, da jeg plutselig setter i: "Å, Faen! Sølvi skjønner med det samme at vi har kjørt feil/for langt! Akkurat som på en annen tur i sommer hvor jeg skulle være veiviser, så klarte jeg ikke to ting på en gang, og nå fulgte jeg ikke med at vi kjørte rett fram i krysset hvor vi skulle ta til høyre. Og nå er vi attpåtil i området der jeg vokste opp. Her er jeg jo kjent! Kan ikke skylde på at jeg ikke visste/kjente meg igjen... Jaja, bare å snu på første mulighet! 


Ok, vi kommer omsider fram, parkerer og går i vei. Lett å gå, passe temperatur, fin tur. Når vi nærmer oss Blommenholm oppdager vi at vi har noen foran oss (tenk at vi har tatt innpå noen, nesten nådd de helt igjen!). Vel, de ankommer selvfølgelig hengebrua før oss og "inntar" øya Blommenholm. 


Vi avventer litt, går litt ut av stien, mens vi plukker blåbær. 


Jeg finner ganske mye (!) multe (iallfall i forhold til at jeg ikke ventet å finne multer i det hele tatt), så plukker det i en egen pose. Det blir så mye "kliss" hvis jeg blander multe i den tørre, fine blåbæra. Vi hører de som er på øya, mye prat og skrål. Voksne, barn, hund. De bader, spiser, drikker, "-vil du ha mer kakao", -spørsmål til ungen. 


Omsider, etter godt og vel en liter blåbær og en passe pose multer på meg, forlater de endelig øya. Og vi, Sølvi og jeg, inntar øya! 


Blir like imponert av denne brua hver gang jeg går her. Neppe noe arkitektonisk juvel, men den er så smal og "lang" at den gir en helt spesiell opplevelse å gå over. Ikke virker den skummel heller, tror vannet er maks en meter på det dypeste her, men idyllisk og flott er det! :) 


Jo, Sølvi er enig i at det er en idyllisk plass. Vannet er bygdas største. Gåslandsvannet. Rebekka hadde sagt at Blommenholm, -der er det så fint! Og det er det jo. Vi skravler videre i gapahuken. Skriver oss i boka. 


 Og jeg sjekker inn tellturen. 


 Går oss en liten runde på den bittelille øya. Stien ender i vannet, både her og der... 


Må ha selfie her, før vi forlater. Selfiestanga glemte jeg selvsagt hjemme. Hadde pakket den i ryggsekken som jeg besluttet å IKKE ta med.... 


Ser ut som æ hold på å pess mæ ut, kommenterte Sølvi da hun så dette bildet. Jaja, men realiteten er at hun er midt i en "rundsnu"! (hun ble akkurat obs på at jeg tok bilder) :) 


Tilbaketuren går ganske raskt. 


Når vi kommer hjem inviteres Sølvi inn på kake. Jeg visste jo at kake, det klarer hun ikke si nei til. Kakemons som hun er! Men nei, jeg har ikke bakt kake, det skjer ikke ofte de senere år. To-tre (1-2) ganger i året, maks! Men tok ut en rest av fryseren i går, det er jo ganske så lettvint! :) 

 

På komfyren oppdager jeg at gubben er i gang (eller ferdig?) med fiskesuppe. Hjemmelaget, fra bunnen av selvsagt. Spør om han har laget middag til oss. Joda, hvis vi vil ha så... Selvsagt! Da ble det middag også på Sølvi. Plassert på "Koronaplassen" som Mareno kaller den... 


Og etterpå fikk hun beskjed av Mareno at det er (mer) kake til dessert. Han vet jo også at (GOD!) kake kan hun ikke motså! 


Ja da ble det ikke store biten igjen til slutt! Men jeg har gitt beskjed at det som ikke blir spist i dag, går i søpla. Så nå når Sølvi er kjørt hjem er resten opp til Mareno.... 


Sølvi gir beskjed at etter turen vi planlegger på søndag (Kyststien i Bø, med Sylvi) vil hun ha koteletter. For hun får jo middag hver gang hun er her, sier hun! Akkurat det tror jeg nok ikke stemmer, så da må det vel gå greit uten koteletter på søndag. Mareno har jo dessuten helgvakt! :) 


Kan iallfall garantere at JEG ikke lager koteletter på søndag!!! Men tusen takk for fin tur! Går i "minneboken"! :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar