Blommenholm

Blommenholm

Juni (?) 2015. Ei bittelita reise... i Bø (med Eva)

Dette er jo en reiseblogg. Reise. Ja, jo. Reise og reise. Ok, (noen) grenser kan tøyes. Jeg tøyer herved grensene for "reise"... Så nå blogger jeg en liten "reise" i vår egen bygd. I vår egen del av bygda. I mitt og Evas barndoms rike.. vår "side" av bygda. RETT side av "bygda"(ikke av Mjøsa)!:)

Vi dro på tur. Bare en liten snartur vil de fleste si. Knapt nevnbart en gang! Knapt noe tur i det hele tatt. Men jeg er jo ingen "turgåer", og trener slettes ikke. Jeg må nok heller defineres som en ekte "sofasliter"! ;) :) Så for meg var jo dette egentlig en "lang" tur. Omtrent som en liten reise. Nesten iallfall. Man skal jo legge godviljen til. Og jeg er jo flink til det ;) Så da så. Da er det en reise! :)

"Avtalen" ble egentlig gjort på lørdag. Eva og jeg skulle gå på tur. Kanskje overnatting. Dag ble bestemt. Vi drar klokken 1700 noterte jeg på mobilen.

Ble litt endring i planer etterhvert. Eva kunne ikke overnatte,"pliktene" kalte plutselig på henne til neste formiddag. Det passet meg ypperlig. Jeg har problemer med å "holde ut" så lenge for tiden.. og overnatting føltes litt "too much".. Så jeg foreslo heller at vi kunne sykle og så gå tur (istedenfor å bli kjørt første biten, og hentet etterpå), og Eva foreslo ei helt anna rute enn vi opprinnelig var tenkt. Passet meg også ypperlig, den opprinnelige turen har vi jo gått etpar-tre ganger før, og denne ruta har jeg IKKE gått før.

Forslaget mitt om sykling er nok et resultat av at jeg fikk meg ny sykkel til bursdagen i år (fikk den sist i mai). Bortsett fra å sykle ned til veien etter posten (250 meter), tre turer til nære naboer, og en tur på 7-8 (?) km, har den ikke vært overbelastet akkurat.. (les: ikke brukt). Samvittigheta "presset" meg omtrent til å komme med forslaget. Og når det først var sagt, var det ikke mulig å angre. Det visste jeg jo, så det var nok min egen måte å gi meg selv et "spark bak"! ;) :)

Eva var enig. Vi sykler. Og går. Så er vi ikke avhengige av andre til å kjøre/hente, og vi tar den tiden vi ønsker/trenger. Været var topp, vi har jo endelig fått sommer! Ble enig om at ble det for varmt, kunne vi jo bare hoppe i Pollåsvannet på hjemturen..

Ok, det satte meg på tanken. Badedrakt. Da jeg skulle ta utfordringa om en "dukkert", 1. mai i fjor, lette jeg huset rundt etter "badedrakten" jeg kjøpte i Wien i 1995. Det er altså faktisk 20 år siden. Tenkte den kunne passe så bra til den der "bade-farsotten" som gikk på Facebook da. Den var jo litt "retro"... (var vel egentlig ikke noe badedrakt, mer en "body", men den minner meg så om disse gammeldagse badedraktene fra 40-50-tallet eller no..)

Men fant den ikke i fjor. Men NÅ hadde jeg jo nettopp funnet den igjen. Bare ei ukes tid siden. Eller to.. OK: ingen bønn, skulle det bli bading, måtte det bli i den badedrakten. Så kunne jeg få Eva til å ta bilde/film igjen.. Så jeg tok den på for sikker hets skyld... Bare sånn i tilfelle.. Ser litt ut som en straffange i den, så tok en shorts utenpå til selve turen... Kunne ikke risikere å bli arrestert underveis.. ;)

Egentlig utrolig, den er 20 år gammel og elastisiteten er som da den var ny! Deilig å ha på seg. Husker den var dyr da jeg kjøpte den, enda den var på salg, men jeg skjønte jo at jeg ville kunne få bruk for den! ;) 

1645 tok vi syklene fatt. Det ble en tur på 3,5 timer, inklusive syklinga. Antakelig maks av hva jeg klarer, klarte knapt å sykle fra hovedveien og opp til huset vårt da vi kom hjem. Nei, ikke knapt, jeg klarte det ikke, måtte LEIE sykkelen siste stykket! :(

Ok, her er vi er på tur! 

Har parkert syklene etter noen (3-4-5?) kilometers sykling. Og vi tar en liten "gå-ar" før vi fortsetter til fots.. (mrk den bittelille flaska mellom syklene, Marenos egen rabarbralikør, eller hva han kaller den, vi hadde ikke Jegermeister)
Og ansvarlig som jeg er, et eksempel til etterfølgelse, så bruker jeg selvsagt hjelm (iallfall når jeg skal lenger enn bare ned til postkassen).. ;) Her hektet fast på bæreren til vi kommer itlbake! :)

Så er vi kommet et lite stykke innover/oppover. Vi har det nu bra flott! :)

Vi fortsetter..

Hadde oss også en liten tur inn i den "dype skogen"...Ikke mye sol der, så vi ble ikke så lenge ;)


Så kommer vi til "veis ende"... Joda, kunne jo fortsatt rett frem og videre, men da ville vi kommet ned et helt annet sted enn der vi satte syklene, så da måtte vi bli hentet og så hente syklene etterpå. Nei, vi bestemte oss for å snu og gå tilbake. Men først fortalte Eva om huset som lå opp denne (side-) veien.. Hun har ikke vært der siden hun var unge. Nå er det andre eiere.. Antakelig bare sommerhus. Og det er "stengsel" for veien, så de er neppe i huset der nå... Skal vi gå opp og se? Jepp! Det gjør vi!


Skikkelig gammelt hus. Nokså forfallent ved første øyekast. Men taket og pipa ser ut til å være byttet. Og det er jo det viktigste, har jeg lært. At det er tett på taket! :) Men tror nok de bør komme i gang med litt anna renovering og, skal de få "hus" av det... Fin grunnmur, lagt opp av stein i gamle dager...

Et par potetland. Flere hus/bygninger på tomta. Hønsehus bla. Og skjul og sjå og utedo og div.. Men fjøset er revet. Bare lembrua står igjen...

Og her har nok vært en fantastisk hage en gang. Forskjellige roser, mange forskjellige stauder, Humle, bærtrær, og div. Ser ut som det er tatt sånn høvelig vare på... Iallfall bærer det preg av at det har vært folk her i sommer og gjort ett og annet. Gått med gressklipper bla..

Eva ble skikkelig imponert av disse hvite! Noen som vet hva de heter? 

Det som merket seg mest ut her var ei stor blå trampoline ved siden av huset (tok ikke bilde av den). Den så litt malplassert ut, kan man si... Men plassen er nok et eldorado for barn.. Her har de laget "hengekøyer" i et tre foran huset..

Eva har vært og sjekket potetlandet, som viste seg å være to stk potetland..

Mulig vi blir anmeldt og arrestert nå, etter denne "reportasjen".. vi har jo tatt oss ulovlig inn på annen manns eiendom.. Eller gjelder allemannsretten her? Har iallfall ikke gjort noe skade, bare sett på gamle tufter og fått et lite tilbakeblikk til "gamle dager". Et flott innslag på en fin tur! :) 

På tilbaketuren har vi en stor stopp med Marenos viltgryte på termos, Lisbeths olivenbrød, bittelita flaske rødvin, og kveldssola! Ikke verst på en simpel ukedag! :)Syntes ellers det gikk helt greit å gå tilbake. Vi tok tida til hjelp. Kikket etter sopp bla, men fant bare sånne ikke spiselige.. Sykkelturen siste biten hjem var verre. Oppoverbakkene (som det jo er, det jeg har trodd var SLETT vei når jeg kjørte bil!), var knallharde. Jeg pustet og peste og legger og lår "ropte"! Etterhvert også armer og skuldre som "ropte".

I nedoverbakkene, uansett hvor store eller små de var, så TRILLET Eva forbi, lett som kake! Hallo! Når jeg fikk slappet litt av, tatt meg litt igjen i nedoverbakke, så trådde jeg til! Gav på det jeg kunne, til jeg var på siden av henne, og lot så sykkelen trille igjen. Jeg hadde altså STØRRE fart enn henne når jeg dro forbi, men så snart jeg "hvilte" igjen, TRILLET hun forbi igjen. Uten at hun trengte trø en eneste gang.

Hallo igjen! Jeg har jo splitter NY sykkel! 7 gir (ikke mange som brukes, men det er en annen sak). Eva har et gammelt (riktignok velholdt) "klenodium", med 3 gir..  ;) Iallfall, det henger ikke på greip at jeg ikke skal klare holde tritt med henne, selv i nedoverbakkene!

Funderte litt på dette. Og fant ut at jeg kanskje har litt lite luft i forhjulet. Det så sånn ut. Sa det til Eva. Du har lite luft i bakhjulet og, svarte hun. Jaha, ja! Enten har jeg lite luft der, eller så er jeg for tung i ræva. Huff. Frykter det siste, men skal prøve med mer luft i hjulet neste gang... (man må jo håpe, så lenge der er liv..) ;)

SÅ lett triller altså Eva! :)


Noe bading i Pollåsvannet ble det ikke. Da var jeg "på felgen" allerede. Mer enn sykkelen. Såpass at jeg ikke en gang orket å stoppe for å ta bilde av det blikkstille vannet hvor fisken hoppet/kokte! :) Tenkte at da ble det umulig å komme i gang igjen. Så må med skam innrømme, at bortsett fra den ene uka tidlig i juni i Hellas, så har jeg ikke badet i år :(

Men altså, det ble en flott tur/"reise". Og det var ikke sykling/gåing i 3,5 time. Vi koste oss (selv når melkesyra var på det verste), og hadde noen små stopp med en "syklar" eller en "gåar".

Vi kan dette med å kose oss, ikke sant Eva? Gjør iallfall så godt vi kan. Og denne gangen var det full klaff. Akkurat passe blanding av slit og fornøyelse. Litt kos, litt slit, litt mestringsfølelse. Skravling, skøy, latter og også mer seriøs prat. Minner og betraktninger. Gamle tufter. Gode lukter. Mye natur. Vi bor jo i verdens fineste bygd. I Norges fineste fylke. I Europas fineste land. Osv.. Hehe.

Og vi har jo endelig sommer! Den kom godt når den endelig kom! Og ser ut til å ta seg litt tid før den drar videre. Vi liker sånt! :)

Tusen takk for turen, Eva! Klem fra mæ <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar