Blommenholm

Blommenholm

Storskata og litt sopp

Søndag og gubben har fri. Vi ble vel enig i går om å gå på tur i dag. Litjskata og Storskata har vært nevnt. Av meg. Har lyst på begge to. Litjskata er jo så stilig. Ser ut som den står rett opp.  Og den er flat på toppen. Står det. Jeg har aldri vært på noen av dem. Mareno mener Storskata er beste valget, vet ikke om jeg fikk med meg hvorfor...

Men den er høyere 332m (Litjskata 265), og kortere å gå. 2,1 km. Litjskata er 3 km. Ok, da går vi til Storskata. Kanskje jeg kan ta et kult bilde av Litjskata derfra?

Kjører til Sundshammeren, parkerer bilen og starter gå. Fin skogsvei et godt stykke. Og helt ok sti videre også. Men nå går det oppover! :)

Hadde egentlig i bakhodet at vi jo kunne risikere å komme over både blåbær (den står ennå kjempefin), tyttebær (stort sett høvelig moden nå) og sopp.. Denne ser jo "lekker" ut, men nei, rød fluesopp står vi over! :) Fant noen Rødskrubb langs skogsveien som vi tar med på hjemturen.. Godt med tyttebær, men det plukker vi ikke i dag.

 En fin bekk gir oss den fine lyden! Rennende, rislende vann! Beroligende. Kjenner hodet slappe av! :)

 Gubben på vandring! Må sjekke noe i veikanten :)

Rovelt i utkanten av granskogen. Her har nok uværet vært i hardeste laget.. Dette er plantet granskog. Granfelt. Det er det vi har her nord. Til berikelsee (økonomisk) for noen, til forargelse for andre.. Ja, jeg synes ikke disse "firkantene" i fjellene våre er noe spesielt fint syn for øyet..

Her har vi fin utsikt til ferieanlegget i Kråkberget. Her er hytter, bobil- og annen camping.. Grillhytta ytterst.

 Gubben tar en liten hvil... :)

Mere sopp... Rød fluesopp! Ganske så stor den til venstre... De er jo så lekre, men ikke noe å ta med hjem...
Liten hvil... Lurer på om det er toppen vi ser der nå... eller er det bare en "luretopp"? (joda, det viste seg etter hvert, at det var nettopp dét det var, en "luretopp"!

Blir jo sliten i føttene etter hvert. Åh, nu skulle jeg jo hatt Harald her med "Trekk-utstyret"! Det fungerte som på dette bildet (fra turen til Strandheia i pinsehelga).

Og kommer på at det ligger jo fremdeles i dørken bak i bilen. Mareno er sikkert glad for at jeg ikke husket det da vi gikk fra bilen og startet turen. Selv om han nu gjerne stiller opp med ei hånd eller stokken som "trekkhest" når det blir for mye for meg. Måtte jo bare ta bilde da vi kom ned igjen! Det har altså ligget her helt siden vi gikk til Strandheia i pinsehelga! SÅ ofte rydder jeg i bilen! :)

Jeg fyller på med litt vann... Ser at det var lurt å ta litt forbehold (jeg liker å ha kontroll). Plastpose som sikkerhet i tilfelle lekkasje, var ikke dumt. Hadde jo fotoapparatet i samme rommet i rumpetaska...

Mareno finner bær både her og der.. Blåbær, tyttebær ... Må plukke og spise.. Ja, jeg fant jo også. Og krøkebær er også godt!

Litt annet utsyn her enn hva vi er vant med. Vi er i nordbygda nå.  (Foto: Mareno)


 Veien midt i bildet går mot Sortland.. Her ser vi at det også drives jordbruk i Bø. Slekta til Mareno (sønn til søskenbarnet hans).  (Foto: Mareno)


Litt andre veien. Her ser vi både Litløya og Værøya i det fjerne (ikke Værøy i Lofoten, det er noe helt annet!)  (Foto: Mareno)


Bilde tatt med litt (mye) zoom... Litløy og Værøy litt nærmere..

Her har vi Litjskata, nokså midt i bildet. Den skal jeg også på! Før eller senere! Flat på toppen. Den er kul synes jeg :) Enda kulere sett fra riksveien, da ser den mye brattere ut :) (Foto: Mareno)


Mer jordbruksareal... Samme driver. Jordbruk her nord er ikke det samme som på Sørlandet. Dette er iallfall fine jorder her! (Foto: Mareno)

Står i omtalen av Storskata at   "På toppen er det litt smalt og ganske bratt på baksida, så pass på barn og hunder". Jeg ble jo litt skeptisk. Er det et område som trigger høydeskrekken? ..

Det blei litt "klatring", men ikke noe problem. Her var fast stein og vegetasjon å holde fast i. Egentlig akkurat slik jeg liker det! :)

Bare sjarmøretappen igjen! Det har flatet ut og jeg ser TellTturskiltet! :) Straks framme! :)

På toppen! :) (Foto: Mareno)

Litt anna vinkel.  (Foto: Mareno)


Jaja. I underkant av to og en halv km og en og en halv time.. Ikke den store farta :) Men man skal jo nyte turen. Det har vi gjort.


Mareno har bare mobilen å ta bilder med. Men det funker jo bra i godt dagslys:)

Vi går ned igjen. Og fra nedturen har jeg ingen bilder å legge ut. Var samme ruta tilbake, og ikke noe spesiellt å "fortelle"..

Støtte på et par rypejegere. De skjøt ikke på oss, heldigvis ;)

Hjemom og spiste middag. Så beslutter vi å ta en liten snartur på ettermiddagen. Nå behøver vi ikke regnklær, det lyste jo opp og ble finvær da vi dro til Storskata. Er jo tørket fint opp i marka også.

Kjørte til Føre og gikk opp skogsveien der. Flere valg her. Vi skal bare en snartur (Mareno skal til Sortland på et møte kl 18), så det blir korteste turen.

Fjærvollmarka. Bare 5 TellTurpoeng, men poeng er poeng! :) Har vært her tidligere i år uten å registrere poeng, men i dag registreres det! (Foto: Mareno)

Litt av dagens soppfangst, ble ikke den store fangsten. Men ble litt kantarell og bittelitt piggsopp, ble nok til en porsjon soppstuing på skiva til kvelds til hver av oss. Noen rødskrubb og steinsopp ble soppstuing til en annen dag... :)

Lite folk i fjellet/marka i dag, møtte ikke mange på vår vei..

Da har vi altså Litjskata til gode... Spørs om det blir i år.... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar