Blommenholm

Blommenholm

Nordlysrock, Harstad 2017

Torsdag 26. oktober 2017, dagen før dagen!
Nordlysrock 2017 har stått på lista siden forrige Nordlysrock i 2015. Ikke noe spørsmål, Nordlysrock i Harstad er obligatorisk! :)

Hotell bestilt for lengst. Har jo Scandickort og det var 1st floor-tilbudspris akkurat da (20%), noen få kr (39?) billigere enn Nordlysrockpris! :)

Var i Trondheim sist helg, og har knapt nok fått roa ned siden da.. Men kofferten er tømt og klar til ny dyst! Satser nemlig på samme koffertstørrelse! :)  Begynte så smått i kveldinga... Pakka ned danseskoene i kveldinga.. truser, sokker... Samtidig som jeg holdt på å rydde/vaske i et høyskap i kjøkkenet... Og prøvde omorganisere så jeg fikk plass til vår nyinnkjøpte kaffemaskin. Den er vel et direkte resultat av Trondheimsturen sist helg (ble inspirert av Johan sin..). Den skal være julegave til oss begge fra hverandre.. og egentlig ikke tas i bruk før julaften!...


Ok, nok om det. Litt før åtte fikk jeg mld fra ei venninne som for lengst er flytta sør og som nå er på besøk i hjembygda noen få dager, - om jeg vil ha kveldsbesøk. - Klart jeg vil! var svaret! Og fikk tilbake at da kommer hun straks.. OK! Pakking får være pakking!  :) Skap får være skap. Hiver alt inn bak lukkede dører igjen. Viktig å prioritere riktig. Er det noe jeg har lært av de siste årene, så er det akkurat dèt! ;) :) Livet er kort!

Blei noen skikkelig trivelige timer. "Punkterte" ei flaske vin jeg fikk for et par måneder siden fra ei anna venninne. -Torill, vinen var god! Litt søt, men frisk og fin til kosevin! Og Rigmor og jeg hadde mye å snakke om. Mye felles erfaringer.. Tusen takk Rigmor, setter så pris på at du bruker av din korte tid her nord til meg. Vinen betyr vel at det blir gubben som må kjøre til Harstad i morgen...

Jeg fulgte Rigmor nesten "hjem" (barndomshjemmet) i tolv-halvett-tia og fikk meg en kjekk tur i frisk luft. "Jogget" hele veien tilbake (tja, 400 meter kanskje...?)... Hadde helt sikkert godt av det iallfall! :)

Vel, timene gikk fort.. Og jeg hadde jo tidligere nevnt for gubben at han trengte hårklipp, iallfall ved ørene, før Harstadhelga. Han husket det. Og nevnte det. Ok, bare å gå i gang. Kl 01 på natta..

Ja, ikke no problem for min del, reisenerver betyr jo at jeg uansett ikke sovner før i tre-firetida.. Så gubben ble klippet. Deretter sovna han i godstolen. Og her sitter jeg og skriver. Kl 02 om natta. Ingen av oss har pakket ferdig. Jeg har jo knapt pakket. Gubben har ikke pakket i det hele tatt. Kun hentet opp kofferten..

Men har lært meg at når det er umulig å klare alt så får man klare det man klarer. Resten må man bare glemme. Ikke nøye om man glemmer mascaraen, ekstra truse, belte, jakken som passer til buksa osv. Det som er viktig er: Dansesko, medisin, visa/kredittkort og godt humør! Det blir nok ei knall helg!

Får se hva morgendagen bringer.. Sølvi og Ove har "booket" skyss med oss i morgen (fra Sortland), de har fått trøbbel med bilen, så da får vi trivelig selskap på turen. Får se om vi klarer 1130-ferga.. Jeg sender mld når vi kjører, så har de en time på seg til vi kommer. Gubben dro på hjemmefra 0630 i morrest og kom hjem ca 23... ikke rart han sover i godstolen nå.. Sånn går nu dagan...  Glad jeg er ferdig med sånne arbeidsdager, men de tok jo knekken på meg..

Fant omsider senga, leste til klokka var 0315. Så sove!

Fredag 27. oktober 2017


Til info, så kan de aller fleste bildene klikkes større for å se litt bedre for de som vil, og filmsnuttene kan bli større ved å klikke på YouTubesymbloet.. 

Ikke helt som min opprinnelige plan, men planer er vel til for å endres..? ;) Gubben er nok litt på "hæla".. Skulle sikkert forberedt spilling og div før vi dro, men forskjellig som skar seg.. som vanlig..

Iallfall: Vi kjørte hjemmefra litt før halv elleve. For seint til å rekke halv-tovferga. Men halv ett bør vi rekke.

Vi plukker opp Sølvi og Ove hos mor til Sølvi. Når Ove og bagasjen er kommet i bilen, sier jeg på spøk at: "Da kjører vi bare.." Nei, sier Ove, vi må ha med snacksen! Snacksen?, spør jeg. Ja, Sølvi! :) Hehe. Typisk Ove,! :)

Vi stopper i Sigerfjorden og fyller litt diesel. Det blir nevnt at vi skal til Syden, i tre uker i november.. Åh, kor deilig, sier Sølvi. Ja, sier jeg, du synes det er deilig at vi blir borte i 3 uker, du bare teller ned dagene til vi drar ;)

Jeg får bestilt fergebillett via Troms-appen, det funker ganske så bra. Mye billigere enn å betale kontant! Koster det samme uansett hvor mange man har i bilen. Ingen problemer denne gang. Verken med nett eller app eller mobil eller meg! :)

Sølvi forteller om Yvonne som har vært på jobb i pyjamas i dag (jobber i barnehage). Ikke alle som kan gå på jobb i pyjamas, mener Sølvi. Jo, Ove har jo gått på jobb i bare trusa, forteller han, det var en gang han jaget ut kyrne ikledd kun trusa. Mareno mener at det er nok riktigere å si at han skremte ut kyrne! ;) :)

Så er vi plutselig i Harstad. Innsjekking på Scandic. Vel. Rommet var betalt (jeg bestilte på nett for over en måned tid siden), men hun trengte visakortet mitt for å få sjekket meg inn. Jeg leverte det, men så enkelt var det nok ikke... Kortet du betalte rommet med er gått ut, sier resepsjonsdama. Ja, det stemmer, jeg har fått nytt kort, sier jeg. Ja, men maskinen godtar ikke å sjekke inn med dette nye kortet... Jeg har jo ikke det gamle med, og det er jo utgått så ville jo ikke hjulpet uansett. Hun ser at jeg har betalt, men maskinen vil ikke godta mitt nye kort. Hun styrte veldig, hva hun gjorde vet jeg ikke, men tilslutt fikk hun nå sjekket oss inn. Vi fikk et stort fint rom, forteller hun.. Og vi fikk parkeringsplass nr 1. Den kostet jo noen kromer, så jeg dro fram kortet igjen for å betale parkeringa. Satte kortet i betalingsterminalen og det var det. Funket ikke. Hadde satt det i feil vei. Ja, noe er det jo som oftest.. Fikk det til til slutt, hehe! :)

Det viste seg da Sølvi skulle sjekke inn etterpå at vi hadde fått rommet som var connected med Rebekka sitt rom, og Sølvi rommet over gangen. Sølvi ville jo helst ha Connectrom ilage Rebekka så lille Simon kunne springe imellom og boltre seg på større plass, så da ble det bytting på oss og vi flyttet over gangen på et litt mindre (men helt ok) rom. Vi fikk heldigvis en mye større vask med god avlastningsplass på begge sider, noe jeg alltid håper på! :)

Så skal vi ut. Mareno banker på døra hos Sølvi og Ove.

Samtidig som han tar støvsugeren som står plassert like ved å skyver foran døra, mens han selv står litt i skjul. Sølvi åpner og får øye på støvsugeren først, men oppdager raskt Mareno og, så da blir det jo litt latter.

Vi skal jo egentlig til heisen for å gå ned nå da, men vi går først andre veien bort gangen, for å kikke inn i frokostsalen som ligger der.
Når vi da er på tur tilbake til heisen så hører jeg plutselig et knepp, og ei dør går sakte opp....og glir saaakte videre opp... Jeg venter at det skal komme ut noen, men det gjør det ikke. Spooky.

Enda mer spooky når jeg oppdager at det faktisk er vårt rom den døra tilhører... Vi hadde jo visselig lukket den skikkelig!

Først da vi kom inn på rommet igjen etter festen på kvelden oppdaget jeg denne på innsiden av døra.. Men registrte etterpå at noen ganger låste døra seg av seg selv når vi lukket den, andre ganger ikke før etter ei god stund, on noen ganger antakelig ikke i det hele tatt hvis vi ikke låste med kortet. Ble nøye på å sjekke at den var låst når jeg forlot iallfall, og låste med kortet hvis ikke.

Shopping på senteret med XXL, OBS, Elkjøp, mmm...

Vi spiste luch/middag på OBS. Godt utvalg, fine priser. Yvonne og Martin kom også. Trivelig.

Så litt hvile på hotellet. Ordne oss og så er det fest kl 21. Droppet velkomstkurs og div..

Neil Wilde er musikk i kveld. Kjempefin musikk til å være "en-manns" orkester. Så spiller jo DJs i pausene hans. Flott kombinasjon.

Harald og jeg har sorte bukser med hvite striper begge to. Full match! :) Kult! Men tok jeg bilde? Nei, ikke tid, -vi skulle jo danse! :) 

Og i kveld er det ballkort. Man skal finne noen å danse med som passer til beskrivelesn på ballkortet, og etterpå få signaturen til vedkommende. Som vanlig starter jeg å fylle ut kortet, men så dabber det av... Da jeg hadde danset med fem stykker hadde jeg tre signaturer, og det ble ikke fler, kortet ble liggende. Men noen var veldig ivrig på å få kortet fullt. Skulle jo trekkes premier blant de utfylte kortene. Veldig moro at Roy Inge som hadde bursdag vant en av to premier til herrene!

En av beskrivelsene var at du skulle danse med en som "hadde hvite sokker". Ja, det var ikke mange som hadde det. Tror der kanskje var en eller to.. Jeg hadde jo hvite sokker i kofferten på rommet, så kunne jo lett gått og skiftet, da ville jeg vel vært konstant på golvet. Men orket ikke.

Mareno derimot tok en spansk en: Han tullet hvite servietter rundt øverkanten av skoene, så det så ut som hvite sokker. I utgangspunktet en god ide, i praksis funket det ikke riktig så bra, varte ikke så lenge før de løsnet :) 

 Sølvi og Bjørg. Koser seg ser et ut for :)

Golvet ble fort fullt! Vi er jo ikke tungbedt! :)

Deler av Sortlandsgjenget. Ser litt alvorlig ut her de fleste. Tror det begynner å bli sent... ;)

Festen varte til 0100, og vi holdt ut til siste slutt. Jeg måtte ha små "koble-ut-pauser" innimellom, men det gikk bare supert! :) 

Tilbake på rommet ble det nattmat. Vi hadde jo kjøpt inn diverse. Et par sorter ost, snackspaprika, skinke og et par sorter snackspølser. Og majones! Spiste til magen bulte! Stapp mett! :)

La meg 0230. Hadde glemt boka jeg skulle ha til lesestoff, så det tok litt tid å før jeg sovnet, men ikke så veldig, var nok trøtt :)

Lørdag 28. oktober
Opp til frokost ilage Sølvi og Ove. Og Elisabeth og Odd Jørgen. Så kom Tore Sælen også. Kjekt.   

Jeg hadde med et par bøker til Gunnhild og overleverte de ved frokosten. Så fikk jeg ei bok fra henne. Da har jeg lesstoff når jeg legger med i dag!

Kursene i går gjorde meg ingenting å skippe. Litt verre i dag. Tenker at Tore Sælen kanskje kan ha ett og annet kult jeg kanskje kan få med meg. Men orker jeg? Sølvi og Rebekka skal på Kanebogensenteret, der var vi ikke i går. Men har jo handlet nok på ei stund så det frister ikke så veldig..

Jeg foreslår heller for Mareno at vi hører om Gunnhild og Harald vil være med å kjøre en tur å se seg litt rundt. Han er med på den, og vi så gjør, og de takker ja.

Kanskje ikke helt optimalt å invitere noen på sightseeing når det snør så tett av vi nesten ikke ser noe som helst! Hehe, nei det gikk nå litt i byger, så innimellom var det jo fint.

 Noe uklart bilde, men humøret i baksetet er det ingenting å si på! :)

Vi ser dette treet bortpå plenen foran et hus. Hva er det slags tre.. har masse små frukter ser det ut for...

 Jeg zoomer inn med kameraet, men det er fremdeles vanskelig å se hva det er....

Men Mareno tar bare fram kikkerten, kikker litt og konstaterer at det er epler! Gunnhild synes det er moro at han har kikkerten klar når han behøver den..

Mja... jeg synes fremdeles de ser for små ut til å være epler. Våre i hagen hjemme er jo mye større (man adskillig færre, vi har ti epler).

Gunnhild holder på å le seg ihjel når Mareno også tar opp et eple fra lomma og forklarer at han så i kikkerten at det var et eple for han så at det så ut som dette i bunnen... Jeg forklarer at Mareno er akkurat som Askeladden, han har alltid med seg ting han kan få bruk for! :) 

Jeg vil se med egne øyne, og beslutter å gå på epleslang! Springer ut av bilen, over plenen og rasker med meg et eple! Jah, da kan jeg krysse også dèt ut på lisa over gjøremål før jeg dør. Jeg har vært på epleslang!!! For første (og antakelig siste) gang i mitt liv! Riktignok bare ett eple, men likefullt epleslang! :)


Ja, for det var faktisk epler. Men utrolig små!


Etter hjemkomst måtte jeg sammenligne med eplene fra vårt tre. Eplene ble sanket inn. Ikke ny rekord, rekorden er på 16 stk. Men det ble12 stk totalt i år, i noe varierende størrelse... (de bruker bli som de største, mulig jeg plukket de for tidlig..). Harstadeplet er iallfall betydelig mindre enn de største våre! Og jeg tok jo det største jeg så i farta da jeg var på "slang"! :)

Jaja, vi fortsetter ekspedisjonen.

Sauer (fler enn på bildet) og reinsdyr. Harald lurer på om de er tamme eller ville... Vi har bare tamme reinsdyr her nord, forteller Mareno. Ja, sikkert riktig, jeg har iallfall ikke peiling. Har ikke rein i bygda vår i det hele tatt.

Vi var tenkt oss innom Adolfkanonen (-e). Jeg har aldri vært der, var jo nesten på tur da jeg gikk på Norgens Brannskole i Tjeldsund, men det ble ikke noe av..  Noen av de andre var der da, så hadde jo vært moro å fått sett, men skitt, er ikke så interessant.. Var dessuten hustrig vær, så greit å sitte i bil og heller kjøre et annet sted..Vi kjører mot Aun..

Oppe på fjellet er det kommet enda mere snø. 10-15 cm.

Snøen er nokså kram, så da passer det fint å kaste snøball utenfor skrenten syntes Harald. Det er langt ned til bebyggelsen nedenunder! :) Bebyggelsen som Mareno sier er Aun..


Ja, det snør fremdeles så jeg må holde hånda over kameralinsa så jeg ikke får snø på den. Litt uoppmerkson så blir det litt hånd med på bildet istedenfor :)

Jeg tenker jo snømann så snart det er kram snø. Og at her på autovernet kan være et ok sted for en liten snømann. Går igang, men det blir fort kaldt på hendene. Gunnhild lar meg få låne vantene sine.

 (Foto: Gunnhiild) Og de andre bidrar med å finne det som trengs i tillegg til snøen.

Synes den ferdige snømannen ble veldig fin! Og ikke så verst vi heller!! (Selfie: Gunnhild Pøsinger)

Farvel lille venn! :) Vi fortsetter ekspedisjonen .

Dette er kapellet på Elgsnes, det heter Hans Egedes Minne... Bygget av Edvard Ruud. Den er rød, akkurat som vår Bø Kirke! Det snør fremdeles, men vi er kommet ned i lavlandet igjen, så det er ikke mye på marka. Men man ser snøen i luften tydelig mot de røde veggene.

 "Sjarmerende" gammelt hus..... men skjemmende hvite gressballer..

Blir litt mer idyllisk når jeg tar utsnitt og kutter vekk de hvite gressballene...

Vi snur på Verdens Ende! Elgsnes altså. Iallfall går ikke veien lenger og vi må nok pent ta samme vei tilbake som vi kom. Helt greit det da.

På tilbaketuren må vi stoppe her så Gunnhild får tatt bilde. Hun satt jo på feil side da vi dro andre veien. Ja, jeg fikk heller ikke noe ok bilde siden vi ikke stoppet.

Gunnhild ned med vinduet og mobilen i posisjon for fotografering. Så kommer det en bil i mot.... OG... Ja det var jo 5-10 cm sørpe på veien....
Gjett hva Gunnhild fikk rett inn det åpne vinduet og midt i fleisen? :) Jeg fikk ikke tatt bildet helt i rette øyeblikket, men synes dette uttrykket er ganske ubetalelig uansett. Ja, Gunnhild!, - nå trenger du ikke grue deg til bloggen lenger, for nå er den her! :)

Kunst i fjorden

Sånn ser hun ut på litt næremere hold. Kult med måkeskitten som ser ut som håret hennes som faller nedover skuldrene! :)
Skulle gjerne fjernet den bilen før jeg tok bildet...

Mareno tok bilde av denne karen . Jeg hadde ikke sett den i det hele tatt. Ante ikke at den fantes før han viste meg bildet etter hjemkomst. Sage av greina men sitter på, bokstavelig talt Kul! (Foto: Mareno).

Vi er tilbake i byen, skal inn i hotellparkeringa og må få åpnet porten.. Mareno går ut av bilen, bort til porttelefon og vi ser han snakker med resepsjonen.. og kommer tilbake. Jeg måtte framsi passord, sier Mareno, det var Abra Kadabra! Måtte du vise fram tryllestaven også?,  ble det kommentert (gjengitt etter husken min)... :)

Deretter gikk vi ilage Gunnhild som ville innom en butikk eller to like ved hotellet. Tror det ble tre butikker. Og det resulterte i en genser på meg. Litt shopping på Gunnhild og.

Tilbake på hotellet var det å tenke på middag. Mogjenget hadde bestilt til ørten stk på Egon, med tanke også på oss fra Vesterålen. Jeg kjente ikke noe særlig for å dra på Egon, det finnes jo overalt, og maten er den samme overalt. Dessuten skulle ikke de spise før kl 19 og da ble det kort tid når Mareno har spilling 2030. Sist jeg var i Harstad ilage Sølvi var vi på Milano, de har variert og god mat. Gunnhild og Harald ville gjerne bli med dit, det samme Sølvi/Ove og Rebekka. Sølvi ringte og bestilte bord til kl 18.

Så da går vi til middag kl 18. Milano ligger like ved hotellet, på øversiden. Nærmere enn det jeg hadde forklart til Harald, og det fikk jeg høre ..... ;) :)

Hehe. Ja, de er nok ikke norske de som driver her... Så bordet var reservert til "Sylvig"! 

Det ble ei trivelig stund ved middagsbordet også! Håvard (til Rebekka) kom også, han hadde plutselig dukket opp i Harstad. Kjekt. Og maten var god.

Utenfor hotellet står Kom Og Dans-skiltet. Med invitasjonen til dansecafèen. Den gikk vi glipp av til fordel for sightseeingturen.. Ja, gikk glipp av kursene i dag også, men synes ikke det gjorde så mye. 

Da vi kom tilbake til hotellet gikk vi i baren for å se om de hadde kaffe.

Er den gratis? Jada, nikket bartenderen. Ikke for trøndere, mente Mareno og nikket i retning Harald som også ville ha :)

Vi fant jo kjente i baren, så det ble en liten stopp og prat før vi gikk på rommene og ordnet oss til fest. Connie har funnet seg godt til rette her! De var visst nokså nettopp kommet, og skulle visst kjøre hjem igjen i kveld/natt, så hadde antakelig ikke noe hotellrom å slappe av på..

Så var det fest. Mareno spilte fra 2030 og til Neil Wilde gikk på scenen. Jeg gikk ikke ned riktig så tidlig. Hadde spøket med Harald at vi måtte vel troppe opp "likt" i kveld også, "bomber" kanskje? Vel, jeg tok på meg "bombekjolen", men skjønte nok at han ikke kom i "bombe-bukser" ;)

Vel den kjolen har ganske stort skjørt med mye vidde i, så ikke enkel å danse i. Særlig til raske melodier. Ofte kommer skjørtet i veien når gutten skal fange hånda mi. Så jeg hadde den ikke så veldig lenge på. Før jeg gikk til rommet for å skifte. Festen er jo i 3. etg. Jeg visste at det var èn etg unna vår.. Så jeg sprang opp trappa. Bare tull å ta heisen da. Bare det at i 4. etg. fant jeg jo ikke rommet vårt... Vi hadde jo 231!  Jeg skulle altså en etg NED!!! Ja, det ble litt mer trim, sprang to etg ned igjen. Og èn opp igjen etter å ha skiftet til topp med bomber og ei ensfarget sort bukse :) Jaja, er jo etterhvert blitt ganske så vant til å springe (eller ta heisen) opp og ned og alle veier! ;) :) Hadde sikkert blitt enda flere slike turer hvis jeg ikke hadde hatt andre ilage meg som stoppet meg når jeg er på tur til å ta feil vei. :)

Neil Wilde sørget for flott musikk i kveld også! Avløst av DJs i pausene. Litt fokuseringsproblemer her og der (kameraet altså, ikke Neil eller meg), det var i mørkeste laget for filming, men greit nok, det ble som det ble :)

 Liten snutt til... også med litt forkuseringsproblemer, hehe.

Linda og Tony, flott par! :) Fikk meg noen danser med Tony også, morsomt! :)

Vesterålinger koser seg :)

Ble en fin fest. Fikk mange flotte danser i kveld også. Blant annet med Martin. Han er jo hekta på dans han og. Nettopp fylt 11 år! Blitt kjempegod å danse. Da Nattrocken skulle begynne kl 01, hadde han nettopp satt seg etter at vi to hadde dansa. Faren spurte om han skulle på Nattrock , ja, det skulle han jo. Ja, men da må vi gå ned, for det er i "kjelleren" fortalte faren. "Kan du bære meg" spurte Martin. Tydelig sliten, men Nattrock ville han ikke gå glipp av! :)

Vi forflyttet oss til Nattrocklokalet. Her var det ganske mørkt, ganske tett, iallfall til og begynne med.  Britt sørget for knallbra musikk hele nattrocken! Tusen takk! :)


En litt trøtt elleveåring, men "still going strong".. Klokka 0141

Her er far og datter... Jørgen og Christl..

Og jeg kom visst litt med jeg og.. Gubben lånte apparatet mitt..


Gubben tok kveld etterhvert og jeg var nesten på tur å gå jeg og. Hadde sittet ei stund og det kjentes ikke som at jeg skulle kunne komme meg i gang igjen.. Tenkte sitte og se litt til, likevel. Men så ble jeg bedt opp, og da hadde jeg overraskende nok mye mer å gå på. Var på golvet til siste låt var over! Kjempeavslutning på ei flott helg! :)

Nattrocken varte to timer, fra 01-03. Da ble klokka stillet tilbake, så da var den bare 02 igjen. Gikk på rommet og dusjet. Gubben satt i stolen og sov da jeg kom opp (hehe, nei det var vel NED en etg!). Litt på nettet og nattmat i dag og, før jeg fant senga. Og fikk startet på boka jeg fikk ved frokosten. Ser ok ut, men kom ikke så veldig langt før søvnen meldte seg... Leste til 0330 som jo er 0430 etter vanlig døgnrytme.!

Søndag 29. oktober
Da ble det vel fire timers søvn i natt og. Skal ikke klage på det. Har opplevd det verre, og over lang tid. Og ingen kramper i natt! Frokost. Satt i frokostsalen leeeenge. Vi bruker jo ofte være de siste som forlater. Denne gangen satt det kun ett menneske igjen da vi gikk..

Etter frokosten skulle vi ta farvel, nå drar vi hver til vårt.. Det betyr jo normalt sett klemmer og ord som: Takk for denne gang, -takk for laget, -god tur hjem, -vi sees plutselig igjen osv..  Jeg klemte en etter en av de vi forlot spisesalen ilage, sa nettopp slike ord, så til sist klemte jeg Odd Jørgen og sa "Hei!"  -Jeg sa HEI!!!!! Hallo, tenkte jeg etterpå, HEI?? SA jeg det? Hvorfor sa jeg det?  Sa det ikke veldig høyt, så tror ikke noen av de andre hørte det, - og HÅPTE alt jeg kunne at ikke Odd Jørgen heller hadde hørt det... Og det ble jo for flaut å si noe da det gikk opp for meg hva jeg hadde sagt, i tilfelle han IKKE hadde hørt det... Håper klemmen veide opp for fadesen.. :) (og hvis han hørte det, men ikke trodde sine egne ører, så kan kanskje dette berolige han, han hørte nok riktig!)

Jeg spøker jo gjerne med alle mine "black out", "hendelser",  eller hva jeg skal kalle det, når jeg gjør rare ting, sier rare ting, er totalt på utsiden av meg selv. Gjør gjerne slikt til ei morsomhet, humor i bloggen eller på status. De fleste kjenner seg jo igjen i slikt. Alle gjør rare/dumme/ ting til tider... På den måten blir jeg jo bare en av alle...

Men sånn kan det altså være å slite med kronisk (først og fremst mental) utmattelse. Det er få som forstår hvor slitsomt det er å ha det slik hele tiden. Jeg forstod det iallfall ikke før jeg fikk oppleve det selv. Det er faktisk ikke noe spøk å leve med en hjerne som bare kobler helt ut og gjør sine helt egne ting. Som ikke finner ordene man behøver. Som plutselig ikke klarer de enkleste regnestykker. Ikke husker hva som nettopp ble fortalt. Ikke klarer å være tilstede. Konsentrere seg. Og som tilslutt gjør meg så totalt utmattet så jeg ikke klarer noe som helst. Hjernetåke er et populært ord for det, men vet ikke om det er helt dekkende, for utmattelsen går på andre ting også. Den gir meg hete-/fryse-tokter, plutselig høy hvilepuls i timesvis, dårlig balanse, mmm. Oki, det var en liten digresjon. Straks tid for hjemreise.

Pakket ferdig og kjørte hjemover litt over elleve. Fint vintervær. Julekortsteming. Sølvi og Ove satt på med Rebekka hjem, og var dratt for en halvtimes tid siden eller no sånt. Vi nådde de igjen ved ferga, og vi kom først i kø nr to, og fikk kjøre ombord som første bil! :)

Like ved fergekaia på Revsnes ligger det en båt som er gått ned. Noen holder på å forberede heving ser det ut for. Mareno er litt skeptisk til framgangsmåten...

Vi tok farvel på ferga, og kjører direkte hjem etterpå.

Kom hjem og det første vi får øye på når vi skal låse oss inn hoveddøra, er dette: 
 Åpen og tom nøkkelboks!!! 

Så ser vi dette: Nøkkelen står i døra! Døra er riktignok låst, men hva hjelper det når nøkkelen står i låsen på utsiden? Hmm... kan dattera ha vært innom i helga? Hun har jo koden til nøkkelboksen. Og kunne glemt å låse inn nøkkelen igjen. Må vel ha vært det....?

Etter å ha spurt henne litt senere, så har hun ikke det.. Jeg vet jo at jeg låste fra innsiden da vi dro, og gikk ut kjellerveien. Gubben må etterhvert innrømme at det muligens er han som kan ha glemt nøkkelen i døra litt tidligere... Jeg bruker jo nesten aldri den inngangen, går ut nede der jeg har bilen stående, så den kunne han nok ikke så lett komme seg unna. Godt at sånt kan skje han og! (selv om det ikke er så ofte da).

Da gjenstår det bare å pakke ut kofferten! Men nå har jeg tre uker på meg til neste reise, så må vel klare den biffen! Både pakke ut og så pakke ned igjen! :) 

Det har vært ei flott helg!  Tusen takk alle mine dansevenner! Men kjenner at det ikke blir dansekveld på meg på Sortland i morgen! Kommer sterkere igjen! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar