Blommenholm

Blommenholm

Hennes, med tante og onkel

Fredag 7. august
Ny tur med tante og onkel. Møttes på Spar kl 10, tante må kjøpe inn brød til turen. Alt tyder på at været er på vår side.

Vi kjører først, tante og onkel følger på :) Skitne vinduer, det er ikke regn! 😊

Vi kjører gjennom tettstedet Sigerfjorden. Leeeenge siden sist nå, som oftest har man det for travelt og kjører snarveien utenom og gjennom tunnellen. Men nå er vi på tur for å se oss om og kose oss, da passer det fint å ta seg god tid på den smale veien gjennom den tette bebyggelsen i selve Sigerfjorden. Mye å se! Elsker husene som står tett-i-tett, helt i veien, men skjønner at det ikke er ideelt å bo slik med små barn.. Særlig ikke med den trafikken som "sneiet" hushjørnene før tunellen kom. Er nok litt mindre biltrafikk der nå. Ikke gjennomgangstrafikk. Tok ikke bilder som beskriver... Sorry 😔

Framme på Hennes, vi finner Møysalen Camping... Orienterer oss litt. Sjekker servicehuset. Helt ok. Finner oss plass. Lengst ut mot fjorden. Lurt å komme litt tidlig på dagen, så er det mer ledig og enklere å finne fin plass ved siden av hverandre. Her blir det flott å være i kveld når sola går ned. Ja, midnattssola har jo for lengst forlatt Vesterålen. Nå går sola NED igjen! 

Prøver orientere oss ang betaling og opphold. Synes dette var litt "upresist"... "Kontrollør tar betaling ca (cirka??) morgen og kveld. Morgen og kveld ja. Og hvis det kommer kontrollør for å ta opp betaling, hvorfor står det da "Pay here please" på postkassen her? MÅ man med kontanter da?.. Vel, vi avventer til kontrollør kommer da.. Fylte ut ankomstskjema med navn og bilnr..

Først litt kaffe og kos, før vi går oss en tur. Skal sjekke opp butikken på Møysalsenteret. 

Der blir det is på oss. Vi tar den med ut! Rusler videre bortover og kikker på båtene som ligger i båthavna.. 

Går helt ut til enden på moloen.. Hvis hun her tror hun får mat hos oss så tar hun feil... Men helt ok med selskap 😉

Tenk at vi enda en gang er så heldige med været på tur! Storkoser oss! 😊 

Tibake til campingen. Kontrolløren kommer innom.

Vi drar fram kortet, vil betale. Neida, han skal ikke ha betaling nå, vil bare høre om vi ikke kan flytte oss til et annet sted på campingen... Det skal komme en stor bobil, som han helst vil skal stå tørt.. Det er så vått på resten av campingen, forstår vi.. Vått? Hallo! Vi har jo hatt skikkelig tørkesommer! 

Vi sitter først som store spørsmålstegn! Hva mener han? Er det en spøk? Innvendingene kommer.. Nei, vi vil helst ikke flytte sier jeg. Men bedre at de store bobilene får stå tørt, mener tydeligvis han... det er visst for vått på resten av området, gir han uttykk for... Hallo (igjen)!!!! Hva med oss som har telt da? VI har vel størst behov for å stå tørt? Som skal ligge med kun teltbunnen (som trekker fukt) og et liggeunderlag mellom kroppen og gresset? 

Og jeg har lest på campingens nettside og fortalt til de andre, at det ikke er mulig å forhåndsbestille plass. Da må det jo være "først til mølla"-prinsippet som skal gjelde? 

Og bobilene har det vel uansett tørt og godt inne? Noen ti-centimeter over bakken.. Jeg blir så sjokkert av det han sier at jeg helt mister "munn og mæle".. 

Om onkel kan flytte bilen (iallfall?) spør han. Onkel sier at vi har allerede tatt ei øl og kan ikke flytte noe bil. Det er ikke noe problem, flytte bilen kan jeg gjøre, sier "kontrolløren". Men  der setter onkel grensa, - svaret kommer kontant: "Det er ikke aktuelt!" :) 

Tante avvæpner situasjonen litt: Du lar oss vel få stå her, du ser ut som du er en snill mann...? 😄 Han "gir" seg (tilsynelatende?) og forlater. Men tror ikke det var med godt hjerte han lot oss få stå... 

Igjen sitter vi, fremdeles i sjokk alle fire.. At det går an!!!! Går det virkelig an? Hallo!  - BOBILENE! har større behov for å stå tørt enn vi som ligger i telt? Og det er jo ikke en gang vått!!! 

Ja, det blir jo samtaleemne ei stund. Men vi har jo masse annet å snakke om, og etter hvert kommer både høna og annet snacks på bordet. 

Tiden flyr i godt selskap, plutselig har det gått et par-tre timer og "kontrolløren" kommer tilbake...... 
Stemningen er ganske så gemyttlig denne gangen. Vi betaler og alle er fornøyde (tror vi iallfall). 

Men vi vet jo at vi har slått oss til på beste stedet på hele campingen, så vi blir enige om å flytte hengeren, og "stuve" oss litt mer sammen. Hengeren blir dratt inn mellom teltet vårt og sittegruppen. Da blir det bedre plass til bobil ved siden av tante og onkels bil.. 

En halvtime senere kommer denne bobilen. Vi lurer på om det var den som var tiltenkt plassen vår. Virket som om han var tenkt seg hit vi står..  men han parkerer her.. rett ved septiktømmingen! 

 Mat må man jo ha, så da blir det litt grilling på tidligkvelden. Ei dame som styrer grillen?

Neida, det er jo onkel som er grillmester! Det er jo alltid en mann, eller hva? ;) 

Mett ble vi! :)

Etterpå går vi for å kikke på sjøhuset/-ene som ligger i enden av denne veien.  Står en Porshe (cabriolet) parkert helt ytterst...ser vi når vi kommer nærmere. Ja, er nok noen med litt penger som eier eller leier her... Vel, jeg hadde nok blitt mer imponert av en skikkelig Audi! ;) :) 

Treffer på og kommer fort i snakk med de som tydeligvis eier "hele driten". Både Porshen og "sjøhusene".. Mannen heter Bjørn! Trivelig kar! (Foto: Synnøve Kronlund)

Den "innerste" bygningen er til salgs, forteller han. Vi får omvisning. Ute og inne. Den ytterste benytter de selv. Ser ut som det kan være planlagt utbygging av flere slike "hus" innenfor...   (Bildet "lånt" fra Finn-annonsen, se link lenger ned)


Fra litt annen vinkel. Må være fantastisk å sitte på verandaen til høyre, rett over havet, å se utover, mens bølgene skvulper under.. Eller innenfor de store vinduene i skikkelig uvær! Men det ytterste sjøhuset ligger ikke ute for salg.. Må bare kommentere at det røde taket på utbygget overhodet ikke falt i min smak... 😞

Sjekker på Finn.no. "Sjøhuset" til venstre er til salgs for 2.650.000  Vi hadde tippet mer.. Men ikke parkeringsplass, ikke båtplass, som nok drar litt ned.. Og nært til "naboen"... (til høyre). Men veldig flott! Sjekk salgsannonse og se flere bilder på denne linken: Møysalen brygge

Tilbake til "leiren" vår. Litt snacks og drikke og kos.. Vi kan det der med å kose oss.. 

 Kjempeflott himmel når det går mot kveld.

Andre veien. Her er området hvor det var "så vått" at den store campingbilen ikke kunne stå! 😂

Det kan virke som en lang dag, men vi tar faktisk kveld før klokken tolv! Og jeg sovner ganske så fort, ble ikke noe "lesing på senga" som jeg jo bruker..

Lørdag 8. august
Ser ut til å kan bli en fin dag i dag og (men meld regn til kvelden). Lettskyet. "Leiren vår til venstre i bildet, den store bobilen til høyre..

Utefrokost er supert! Ja, jeg drikker jo bare kaffe da, men så deilig å starte dagen på den måten! :) 

Blir jo sittende ute etter at frokost er fortært. Da finner tante ut at onkel er blitt alt for langhåret og bestemmer seg for å ta sak(s)en i egne hender!

Det faller en del hår! 😃 Men onkel ble fin, altså! (selv om tante sa hun måtte justere litt når de kommer hjem).

Ja, vi skal jo hjem i dag. Så etter noen timer starter vi å pakke i hop. Mareno tar ned teltet, jeg pakker i hop soveposer mm.. 

Tante forteller de to i campingbilen at vi skal dra om ikke så lenge, så da kan de få flytte hit.. Ja, det vil de gjerne, det var visst ikke så god "lukt" (eim?) der de stod.. (rett ved septiktømmingen). Alle hjerter gleder seg! :) 

Vi starter heimturen sånn ca midt på dagen.. Vi har lyst å se Kvitnes Gård, der kokken Halvar Ellingsen styrer.. så kjører ned dit. 

Flott gammel bygning! Her er det nok mye kortreist mat som serveres. Her er stort drivhus og urtehage og div. Populært sted for selskaper har vi forstått. Bortbestilt langt framover.. 

Men det er nok ikke noe "renn" av turister og andre "restaurantgjester" på dagtid akkurat nå i disse koronatider, så middag (på kvelden) må bestilles i forkant (minimum 8 stk, tror jeg det var). Men de åpner kafe kl 12. Vi velger heller å ta oss kaffepause litt senere, har jo alt som trengs for  lage kaffe selv! 

Vi kikker oss litt rundt, her er fjøset.

Så kjører vi videre. I Blokken tar vi av og kjører opp til den gamle skolen for å se der det nå er campingvognplass.. Er det mulighet for teltcamping? Nei, ikke særlig egnet til det. Ikke mulighet for oss å finne vann/toalett heller, så det ble ikke kaffe der. 

Men blåbær fant vi! Her er 3 stk ivrige plukkere! 😄

Videre etter ei stund. Så får jeg mld fra Sølvi, at hun er å tur inn Fiskfjorden, på tur til hytta der, så hvis vi ikke er kjørt kan vi komme oppom på besøk.. Jeg svarer at vi er i Blokken på heimtur (forbi hytta), og får da tips om å kjøre "Vika" på hjemturen. 

Ja, det gjør vi. En liten omvei muligens, iallfall smal og kronglete vei, men veldig fint. Og fint å ikke kjøre samme vei tilbake hele veien. Vi kommer inn på den "vanlige" veien noen kilometer lenger frem igjen. Tante og onkel fulgte på, og satte også pris på opplevelsen, fikk vi høre i ettertid. 

Neppe så veldig vanlig for de fastboende her å se ukjente kjøre forbi, de kikker på oss fra både vinduer, verandaer og hager.. Strekker omtrent hals! 😂

Her falt jeg pladask! Måtte selvsagt ta bilde. For en fantastisk flott fjøsmur! 😊 Veien inn til fjøset har ikke like fine steiner og noen har rast litt ut, virker ikke å være helt i klasse med fjøsmuren :) 

Ja, flott fjøs. Med utedo ser det ut for, veldig vanlig å ha det sånn, før i tiden! Lembrua er på øversiden. Flott gammel tohjulstraktor også! Bringer tilbake gamle minner fra barndommen min. 

Idyllisk, synes nå jeg :) 

Helt ute av fokus, men et et slikt skilt kunne jeg tenkt meg: "Gartneren har ferie"! :) 

Tilbake på hovedveien, så velger vi å kjøre gjennom Sigerfjorden på hjemturen også. Og da kjører vi ned i båthavna der. For der må vi jo kunne finne vann! Og det gjør vi. 

Det blir kaffe og kake-stopp! (tante har kjøpt kaffegodt). Fine bord å sitte ved, men jeg tok visst ikke ett eneste bilde! Synes jo å huske at jeg tok... Merkelig! Men jeg finner ikke noen, verken på mobilen eller fotoapparatet :( :) 

Liten stopp på Sortland, innom et par butikker, handlet kolonial til helga. 

Hjemme i halv femtida. Er jo litt jobb å rydde alt ut av bilen og på plass, men turen har vært så fin og minnerik at det bare er moro! (vel, nesten da...). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar