Blommenholm

Blommenholm

Tur til Åsan, søndag 21. august

Søndag 21. august 2016
I dag var det JEG som foreslo tur. Tror jeg begynner bli overmodig nå... Men skulle jo hatt en Telltur til. Et nytt lite "mål" jeg ikke har vært på eller fått registrert tidligere. Tåka lå mot Lofoten og langs Hadselfjella. Sola skinte ennå stort sett hjemme, men jeg fryktet at tåka ville ta overhånd. Ikke så mye å gjøre hjemme da. Og Mareno var med! Vil gå til Åsan med meg! :)

Jeg har tidligere gått fra 1 via 2 og 3, til 4, snudd og gått tilbake. En gang skal jeg gå hele veien fra 1 til 7, eller omvendt. Men da må vi ha plassert en bil i andre enden først, så jeg slipper gå ei hel mil tilbake igjen også! :)

Klar for avgang. Vi kjørte til Husvågen og satte bilen der. På P-en til høyre i bildet (ved 7-tallet)


.

Det er allerede blitt middagstid og vel så det (ca 1430), så vi tar sikte på å kun gå til første Tellturstedet (merket 6). Skulle vi gått videre til neste så er vi over halvveis til Straumsjøen og kan like godt gå videre dit.Men da burde vi kjørt en bil dit og satt der først, så vi slapp å gå ei hel mil tilbake igjen... Så, i dag blir det kun til Åsan!

Ja, vi hadde pakket i sekken. I sekken hans. Alltid kjekt for meg som hater å gå med sekk, enten den er stor eller liten, at han tar alt i sin. Snill gubbe. Kjekt å ha med sin egen "Skjerpa"! :)


Har inntatt "dop" før vi går, og regner med påfyll underveis.

Men vi tar det rolig. Æ liker jo best å gå sånn. Har aldri skjønt disse som bare "springer" på toppene. Som "samler" topper. Det er jo så utrolig mye å se oppleve underveis. Det blir mange stopp, foto-stopp, plukke-noen-blåbær-og-spise-stopp, se-på-fuglene-stopp, se-på-plantene-stopp osv. Om man ikke når toppen, hva så? Om man ikke en gang bryr seg om topper? Eller om der ikke er noe topp? Men jeg hadde nok siktet på en topp eller to også innimellom om helsa tillot det. De få "toppene" jeg går på nå, er jo ikke akkurat på "toppnivå" for å si det sånn :)


Mareno har faktisk heller aldri gått denne veien. Føles jo bra for meg som "drar" han med. Da er det jo nytt også for han.

Man finner alltid forskjellig rart på sånne turer. Søppel ikke minst. Dette er noe godt rustet jern. En del av noe maskineri kanskje, eller av ei bombe fra krigen? Ikke godt å si, men nokså gammelt må det være..

 En fin mur i "støa". Spor fra litt "gamle" dager

 Dette naustet har nok sett sine beste dager.. Brygga bortenfor ser litt nyere ut, så har nok vært aktivitet her også i seinere år..

 Samme naustet, fra andre siden. Kan skimte store steiner inn der..rester av muren antakelig.

Et gammelt hus.. Knapt nok hyttestørrelse i dag, men husene var gjerne ikke større her i eldre tider. Dette ser ut som det er tett på taket, men hjelper vel lite når iallfall ett vindu er knust...


Foto: Mareno
 Gubben tar jo også noen bilder...
Foto: Mareno

Lita bukt med hvitsandstrand ned til høyre. Og hvitsandstrand på øya rett fram. Øya huser geitene hass Bertil på sommeren. 
 
 Vi kan ane noen geiter på de ytterste steinene når jeg zoomer littSkulle jo vært mer inne på geologi og sånne ting. Ikke alltid like lett å skjønne hvordan landskapet er blitt som det er... Denne steinura f.eks, må vel være noe morenegreier fra istida? Det er ikke fra ras, til det er steinene for avrundet.. og det ser heller ikke ut til at det kan være havet som har "slipt" de...

Nærmer oss målet og jeg kjenner at jeg bør ta påfyll av smertestillende. Joda, gubben har tatt med en skvett vann så jeg kan svelge ned med. Men hvor har jeg tablettene? Akkurat... det var vel de jeg skulle på badet og hente da jeg fikk øye på Lypsylen og tok den i lommen... Tablettene ligger nok fremdeles der de lå...  OK, da trenger jeg iallfall ikke tenke mer på tanken om å gå til mål nr to og tilbake igjen. Kan vel bli tungt nok tilbake herfra. Typisk meg igjen! :( Godt vi er ved Åsan straks, så foten kan få litt hvile.Framme på Åsan. Flotte steinformasjoner i havkanten, og hvitsandstrand. Flott plass! :)

Vi sier hei til et par stk som sitter ved Tellturkassen, så går vi etter en liten stopp litt videre, før vi går tilbake til stranda for å grille litt pølser. Vi følger stien opp i høyden, slik at vi får utsyn videre utover mot neste "stoppested".


Vi kommer forbi en gammel mur jeg må fotografere.. Ikke SÅ gammel da, riktig gamle murer er nemlig murt av stein, ikke støpt slik som her. 

Motlys som lurer lysmåleren slik at det ser ut som det er kveld og mørkt. Men flott at sola kom opp og vi slapp å gå i tåke. Faktisk så klarnet himmelen helt opp etterhvert. Veien videre går altså framover her... Men her snur vi.

Og andre veien ser vi den kule tåkeskyen som ligger oppi fjellet..

Her er det litt mer utsyn enn nede på stranda. På tur ned til Åsansanden igjen. Flott utsyn i den retningen vi kom fra.

Disse to vises så vidt det er i forrige bilde (litt til venstre i bildet, ca midtveis opp). De sitter like over stranda og koser seg. Man blir jo litt bløt om hjertet... :)

Padlere har en flott plass å campe med telt oppafor stranda her. Her har padlerene fra Artic kayac race hatt stoppested. Og det er laget grillplass. Den passer oss fint. Har tatt med pøler og lomper. Marsmallows til dessert, og Gjendekjeks til kaffen etterpå. Flott søndagsmiddag! :) 

Mens Mareno ordna med grillkull i gruva og fikk tent opp til grilling, så gikk jeg ned til Tellturkassen og fikk skrevet meg i boka og notert Tellturkoden (bare fortograferte den).

 Når jeg kommer opp på sletta igjen er det klart for "matlaging" :)


 Tjukkpølse!!!!! :) Beste pølsa! :)

 For èn gangs skyld var det gubben som lagde "kreft"-pølse, og ikke jeg.  :)

Jeg plukker som vanlig med meg litt forkjellig på tur. Her ble det noen skjell til å pynte "middagsbordet" med :)
 

Når vi er klar for hjemturen er det bare en bitteliten sky igjen og den er der sola er. Bildet tatt rett opp fjellet :)
Foto: Mareno
Mareno fikk mye bedre bilde av denne brennmaneten enn det jeg gjorde.... Jeg stod jo klar for å fotografere han. Og prøvde forberede meg på å filme hvis han falt i havet ;)

Mareno på en liten klartretur (midt i bildet ca). Vet ikke hva han var på jakt etter... men han kom seg nu tilbake igjen i god  behold :)

Fasinerende alle disse steinene som ligger på åskammen... De er STORE!!! Minner fra istida antar jeg.. 

 Her er geitene hass Bertil... De som går på øya.. Nå har de forflyttet seg til andre enden..

Ser de enda bedre med litt ekstra zoom... På andre siden av fjorden går veien fra Eidet til Nykvåg/Hovden..

Dette falleferdige båtnaustet (mangler tak) og støa, la vi ikke merke til da vi gikk andre veien. Et lite minne fra tidligere tider..

Mareno må undersøke litt nærmere her... Det er fyllt opp av div fisketing, blåser, garn, kavler, kasser, og ikke minst søppel...

Men ellers blir det ikke for mye stopp siste biten tilbake til bilen. Nå er jeg sliten og foten verker og gir "kniver" til stadighet. Hoftene protesterer på feil belastning fordi jeg prøver spare foten. Jeg vil bare hjem. Tissetrengt er jeg også!

Endelig tilbake ved utgangspunktet. Jeg overlevde!!! ;) SÅ godt å sette seg i bilen igjen! :) Og godt å vite at jeg har presset meg selv. Alltid godt etterpå :) OG jeg fikk en Telltur til. Tenker det nok blir årets siste. Så gåen at jeg ikke vurderer det en gang når gubben ymter frampå om å kjøre å få softis før vi kjører hjem. Jeg vil HJEM! Så vi kjører hjem. Men jeg har håp om noen Tellturer til neste år også. Time will show! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar