Blommenholm

Blommenholm

Vetten og Lynghaugtinden med Tone og Stine

Tone har lyst å gå til Lynghaugtinden og jeg har (i overmot igjen) tilbudt meg å være "guide". Skal gå tirsdag. Da kan ikke Mareno bli med, han er på jobb da.. Men Stine vil kanskje være med, så da blir det isåfall oss tre. Ja, da spørs det hva jeg husker fra forrige tur. Men tror jeg skal klare finne veien.

Jeg sa til Mareno at "det må vel gå bra, vi tar nu bare den tida vi treng": Ja, svarer han, det er jo lyst hele døgnet, så dere kan jo komme ned onsdag-torsdag. Jeg skal jo ikke reise før på fredag, sier jeg, så bare jeg er nede til da så! :) Men kommer så på at Stine skal jo reise allerede torsdag, så vi må være ned til da iallfall! :)


Tirsdag morgen. Tåka lettet i går kveld, sola skinner, målet mitt viser 13,2 grader. Det ser jo bra ut. Bortsett fra at vimpelen hos naboen (hos to naboer faktisk) står vannrett rett ut (midt i bildet).. Ikke bare akkurat i øyeblikket bildet ble tatt, men hele tiden.. Vel, sist jeg gikk stilnet vinden allerede i ti-halv ellevetida.. Satser på det samme i dag.. Men tør ikke ta shorts på... Og lurer på om jeg i tillegg (eller i stedet) bør ta en tynn genser...

Det blir som det blir, jeg orker ikke bære ryggsekk, så da blir det kun det som går i midjeveska. Og litt mat må man jo ha.. Og litt vann. Da er det ikke plass til mer egentlig..

Sjekker alt når jeg er kommet i bilen. Husket jeg mobilen? Husket jeg smartklokka? Fotoapparatet? Solbriller? Midjeveska? Yess!!! Husket alt!!! :) Fantastisk!! :)

Får meg litt kaffe hos tante før vi kjører til parkeringsplassen. Det ble Tone, Stine og hunden Shanti (hunden til Marianne, søstra til Tone) og meg. Flott turfølge! :) Er for det meste Stine som går med Shanti i bånd, Tone avlaster et stykke.

Vi setter bilen på parkeringa og starter og gå. Registrerte at det kom en minibuss med et helt lasss turister og parkerte akkurat da vi startet å gå.

Kommer forbi steinen med årstallet innhugget, for når veien ble ferdigstilt, 1840.Litt bygdehistorie her..

Og akkurat helt opp på bakketoppen. Er vel dette som heter Brekka... Da har vi gått i 10 minutt, og da oppdager jeg at jeg ikke har kamera rundt halsen.... Sjekker i midjeveska, men selvsagt, der er det ikke plass til en minste lille ting mer, langt fra noe kamera. Har iallfall ikke mistet det etter at jeg forlot bilen. Og da må det jo ligge i bilen! Heiv jo både kamera og midjeveska over i passasjersetet da jeg gikk ut av bilen hos tante synes jeg å huske.. Og så ble ting hevet i baksetet da vi skulle kjøre igjen, slik at Tone fikk plass i forsetet...

Tone og Stine lover å vente, og jeg "jogger" ned til bilen.

Nede ved porten står den åpen, turistene hadde ikke lukket den etter seg. Bra da at jeg gikk tilbake. Og uansett ikke forgjeves, gjett hvem som atter en gang hadde glemt  låse bilen? Lisbeth-på-tur! :) Jaja, så var det kameraet da... Ikke i setet, ikke i baksetet, ikke i hanskerommet eller det lille rommet ved siden av rattet, ikke i midtarmlenet eller konsollen.. I huleste, har jeg glemt det hjemme? Nei, overbevist om at det hadde jeg ikke. Har ikke tro på at det er stjålet heller. Men altså, kan jo ikke la de andre stå og vente på meg i evigheter, så bare å gi opp letingen da..

Akkurat i det jeg åpner døra for å gå ut av bilen igjen, ser jeg kameraet. Det ligger i dørlommen! :) Lettelse, flirer litt høyt for meg selv.

Strekker meg for å nå kameraet (døra står jo på vid vegg) og bøyer meg dermed over mot venstre side, der solbrillene som jeg tok av for å se bedre i bilen, tydeligvis ble lagt ved siden av meg i setet... Og de kommer da selvsagt i klem under hofta/rompa mi... i øyeblikket jeg oppdager det er det for seint, og jeg hører et knekk..! Skitt! Viser seg heldigvis at ingenting er knekt, bare brillestanga som har hoppet ut av festet, bare å presse inn på plass igjen. Kjekt! Litt flaks skal man jo ha! :)

Ok, forlater bilen for andre gang, nå LÅSER jeg også! :)

OG jeg lukker porten som turistgjenget etterlot åpen.. Lurer på om de hadde lokal guide? Vedkommende burde isåfall forsikret seg om at porten ble lukket da sistemann var gått gjennom. Synes jeg! :) Vi hadde iallfall lukket etter oss, og de som kommer til en port som er lukket bør også lukke etter seg selv. Er ikke det logisk da?

Tone, Stine og Shanti ventet på meg som avtalt og vi rusler videre. Er faktisk ganske bra temeperatur nå, så vi kler litt av oss..

Her er det mye sånne "snublesteiner".. Da sier vel resten seg selv. Plutselig tryner jeg igjen. Sånn der og da oppdager jeg bare at jeg har fått en liten (?) skade på kneet på den relativt nye, nokså dyre, fine flotte tur-tightsen min.. Forsterkninga på kneet ser noe "oppfliset" ut ved nærmere kikk...

Etter hjemkomst oppdager jeg at jeg har fått sår på kneet, under buksa, selv om det ikke er hull tvers gjennom buksa. Og jeg har også fått sår på albuen, der satt det fremdeles sand med småstein i da jeg kom hjem :)

Jaja, gikk bra denne gangen også! Også med kameraet som hang og dinglet rundt halsen. Fikk meg et fall til litt senere, men da var det såpass bratt (oppoverbakke) at jeg fikk tatt meg for og falt ikke så "langt", så det gikk jo veldig bra! :)

På Losjehytta skriver Stine seg inn i boka. Her går vi fra det tyske turistgjenget.

 Videre mot Vetten. Her har vi gått den "snille" delen, nå venter den harde stigninga til toppen..


Så er vi oppe! 467 moh. Brukte en og en halv time (har trukket fra de 12 min jeg brukte t/r bilen for å lete etter kameraet). Ny rekord for meg. Men sånn kan det vel bli når man går ilage en ungdom og en triathlonutøver.. Tone jogger 6 km hver morgen før frokost...når hun er på ferie! :) Imponerende! :)

Stine og jeg går inn i Vettenbua for  skrive oss i boka. Tone venter utenfor med Shanti. Bilde tatt gjennom vindu på hytta.

Vi kjenner at det er blitt litt kaldere etter hvert. Blitt mer skyer, aner litt tåke, så sola varmer ikke.. Ganske mye vind også. Vi bestemmer oss for å ta på litt mer klær. Jeg går inn i hytta igjen, for å ta på meg ullskjorta under vindjakken..

Og takk for det! Da jeg kom inn var det første jeg så mine egne solbriller som lå igjen på bordet etter meg. Hadde jeg ikke gått inn igjen, ville de nok blitt liggende igjen.. Gang to i dag som jeg kunne skilt meg av med de altså! :) Heldigvis ikke noe designerbriller som koster skjorta, men sånne nokså stygge som er slik utformet at jeg kan bruke de utenpå mine vanlige briller. Jeg lette faktisk lenge før jeg fant akkurat sånne som passet.. så vil nødig bli av med de, stygge eller ei! :(

 Shanti stiller gjerne opp som fotomodell. ...Når det passer henne! :)

 Ikke noe å si på utsikten!

 Her tror jeg begge koser seg! :)

 Joda, det ligger fremdeles litt snø her.

 Dette er nok vanlige sauer, ikke "vill"-sauer.. Shanti synes uansett at det er interessant.

 Siden det er både fuglehund og gjeterhund i henne, så reagerer hun på det meste som rører seg :)


Det begynner å stige mot toppen. Stine går foran... 
 
 Jeg går i midten.... og Tone kommer bak...


Stien vises ikke så godt her, men det er steiner merket med røde T-er både her og der.. Går greit å følge.

 Lynghaugtinden 504 moh

 Måtte selvfølgelig ta Selfie her også! :) Stine, meg og Tone :)

Shanti ble fort lei fotograferinga og ville mye heller ha en hvil. Kald vind var det også, så da passet det fint å kroe seg ihop i ly av Stine og Tone.

Da vi startet på nedturen igjen oppdager plutselig Tone at jeg har mistet solbrillene. Hun plukker de opp og overleverer de til meg igjen. Ja, det er jo da (bare!) tredje gangen i dag at jeg "prøver" å skille meg av med de.. Spent på om jeg klarer beholde de helt heim! :)


 Fint å gå her.
 Nå går det nedover, det føles godt! :)

Vi tar en liten avstikker ned til dette "vannet" (oppkomme), så Shanti skal få drikke litt vann,  flaskereservene er gått tom! :)

Lave tåkeskyer.. Lynghaugtinden forsvant i tåka da vi var kommet et stykke på nedtur, så vi var nok der i rette øyeblikk! :) 

Merker det blir varmere dess lenger ned vi kommer. Og vel framme hos tante igjen, påstår de at sola har skint der hele tiden!!
Løypa vi gikk. På 5 tima og 40 minutt. Dvs, kan trekke fra de vel 10 minutt jeg brukte ned for å hente kamera mens de to andre ventet på meg.. Da blir det fem og en halv time. Sist brukte vi 6 timer og 50 minutt, nesten sju tima altså.. Men gikk noe saktere forrige gang, hadde mange flere (foto- guiding og prate-) stopp. Flere små avstikkere også. Det ble nesten 16 km i dag, 25000 skritt og noen kalorier forbrent! :)

 Vi var nå vissnok over 500 meter, selv om det ikke ser slik ut her...

Er igrunnen skikkelig stolt av meg selv i dag! Har jo gjort en kjempeinnsats. Da gjenstår det bare å si Tusen takk for turen til Stine, Tone og Shanti! Og så kan de angre de som ble hjemme! :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar