Blommenholm

Blommenholm

Oktober 2015. Tur til Mo i Rana

Onsdag 14/10
Jeg sendte mld til svigerinna mi for ei uka sia. De har jo masa om at vi må ta en tur. Noen få korte år siden vi var der sist. Vel, det var min uttrykksmåte... DE definerer det nok som maaaange år! Hmmm... Litt nærmere ettertanke, muligens sånn 5-6 år, kanskje.. :) De bor i Mo i Rana. Skulle vi ta en tur før vinteren kommer, måtte det bli denne helga.

Ok. Sendte mld og spurte om de var hjemme da, og hadde frihelg? Hun jobber i helsevesenet, så kunne ha helgevakt. Mareno har frifredag så for oss passer det godt, iallfall hvis han får avspasere mandagen i tillegg. Fikk ikke noe svar fra Laila før i dag i halvtitida. De har vært borte i ei uke, hun er ikke på Facebook via mobilen, så hadde ikke sett meldinga før nå.

Jeg hadde igrunnen avskrevet tur og nærmest glemt at jeg hadde sent melding da det nå kom svar. De blir hjemme og har fri i helga! Vi var hjertelig velkommen! Nå var det å handle raskt, ellers går vel denne turen også i dass (jmf forrige innlegg, Tyrkiatur?)!

Forespørsel om avspasering ble sendt, og nå, litt over 11 kom det svar: OK! Yess, da innstiller vi oss på Mo-i-Rana-tur til helga! :)

Torsdag 15/10
Pakking. Må huske swingsko, har planer om å få med oss dansekvelden på Gruben på søndagskvelden!

Fredag 16/10
Så bar det avgårde. Hjemmefra i god tid til å rekke 14-ferga. Tok høyde for venting i Ryggedalen, der de driver med utbedring av tunnellen. Joda, der var kø langt ned i bakken. Men vi var heldige, køen andre veien kom imot etter noen få minutter, og følgebil tok køen fra vår side da motgående kø var forbi.Ja, tro det eller ei, men siden vi slapp venting så nådde vi faktisk fergeavgangen før den vi hadde siktet oss inn på. Dvs, vi nådde den to minutter på etterskudd så vi trengte ikke stoppe en gang, bare å kjøre rett om bord :)Kjekt at ferga var de få minuttene på etterskudd..

Ble siste bil om bord! :)


Frokost på ferga. Iallfall for meg, som selvfølgelig ikke spiste før vi dro hjemmefra..


Hadde strikkinga med, det var lurt. Selv om det ikke ble venting ved tunnellen. Kjekk og ha ellers og.

Ikke noe stasvær akkurat. Mye regn, lave tåkeskyer, snø på fjellene. Ble så mørkt ei stund at GPS-en slo seg over på nattmodus! :)

Ble en liten mat- og kafferast før vi tok fatt på Saltfjellet.Mareno hørte fuglekvitter og måtte som vanlig fram med kikkerten! :) 


Framme i Dalsgrenda, tidligere Dalselv (1 mil sør om Mo) kl 18. Der ventet Laila og Thormod på oss med stekte karbonader og annet godt. Skikkelig velkomstoppdekning, slik det høver seg for fine folk! ;) :)

Ja, ikke at det var noe overraskelse med stekte karbonader. Jeg sa til  Mareno før vi dro, at vi sikkert kom til å få karbonader når vi kom fram, vi bruker jo få det... Ja, sei Mareno, men da kjøp vi det til neste gang de kommer hit,... - men du treng nu ikke kjøp de ennu.... ;)

Trivelig gjensyn me svigerbror og svigerinne, prat utover kvelden, relativt tidlig i seng (iallfall for oss som normalt sett ikke er i seng før rundt 01).


Lørdag 17/10
De lurte på om jeg ikke skulle på shopping! Nesten som om de tok det som en selvfølge! Merkelig ide. NEI, jeg skulle IKKE på shopping! Gubben derimot. Han skulle jo hatt seg ny bormaskin.. Kunne jo kjøpe det når han kom heim, men... Thormod ville gjerne bistå og bli med. Han var jo kjentmann! Siden Mareno også skulle stikke innom andre broren, Enok som bor på Ytteren, for å se på restaureringa av huset deres samtidig, heiv jeg meg med..

Måtte nedom å hilse på Havmannen først

Denne "installasjonen" var jo tøff. Vet ikke hva det egentlig er for noe. Mulig det rett og slett er kunst, hvor skarvene er en del av det, eller kanskje det faktisk har en annen hensikt. Skulpturellt iallfall :)


Første shoppingen ble på XL-Bygg. Der fant Mareno seg ny bor-maskin/drill. Samme "størrelse" som ønsket, med koffert og ekstra batteripakke. Og så fikk han ei eske bits på kjøpet. Veldig fornøyd, virket det som da vi kom i bilen igjen :)

Neste stopp

Joda, jeg har jo handlet en del på Clas Ohlson jeg og. Tidligere. Men ikke i dag. Gubben derimot... Vel, skal ikke klage, han begrensa sæ bra.. men det ble noen hundrelapper iallfall :)  Tror han var veldig fornøyd med den nye maskinen, så da var det vel lettere å holde litt igjen her. Ble mest led-lyspærer her... og det er jo til oss begge/huset :)

Så var det en tur bortom Nasjonalbiblioteket......og nedom båthavna. Flott område, masse båthus.Svigerbrors båt, den nærmeste


Glemte ta bilder hos Enok, så får heller ta bilder neste gang, da er de forhåpentligvis ferdig med prosjektet! :) Men vi var innom og fikk "omvisning" ute og litt inne. Liv var dessverre ikke hjemme.

Tilbake til Dalsgrenda igjen. Der stod trollgubben og de to småtrollene og ventet på oss i innkjørselen.

Mareno gjorde seg en ekstra tur til Enok utpå ettermiddagen. Jeg slappet av med strikking og "jenteprat" med Laila imens. Kjente jeg trengte ta meg igjen litt. 

Thormod og Laila var "barnepassere" mens vi var der. Dvs hundepassere. Til Pia og Leija. De måtte få seg en liten kveldstur. Vi også. Antakelig var det nok VI som trengte det mest! :) Er jo umulig å komme til Dalsgrenda uten å bli PROPPET med mat! Føler at jeg spiser hele dagen! Ikke enkelt å holde "formen" frem til Nordlysrock da :( .. 

Ble en fin kveldstur iallfall, med hundene.

 
Mer prating og mer spising utover kvelden.. ;)

Ja, jeg er jo kommet i et "eple"-hjem. Skal ikke komme med noen som helst kommentarer i den forbindelse, denne gangen. Kom meg kun på nett med mobilen (Hurra Sony!). Hadde med egen Telenor-router, men det hjalp lite når det ikke var dekning for Telenor mellom fjella. Fikk såvidt 2G, og greide ikke laste ei eneste side.

Skulle så koble meg på et av deres nett. Men min ellers så supre maskin ville ikke nøye seg med kun brukernavn og passord, han satser antakelig ekstra på sikkerhet så han insisterte på å skulle ha nettverksnøkkel eller no sånt først. Den var det ingen som visste. Intet funket. Krevde sånn nøkkel på alle tre nettene de hadde. Måtte bare nøye meg med mobilen mens jeg var der. Huff. Ble ikke bedre av at gubben fikk nett uten problem. Og han har og Eple... Æ e (bitte-) liiiitt iirriiiteeert! ! ! ! :( Da æ skulle sende bilder til Yvonne, måtte æ lete de opp, komprimere, legge på minnepenn og gi Mareno, som da skulle sende de til henne. Var mange bilder, han sendte i flere omganger. Var iallfall glad da han forkynte at alle var sendt.
Thormod har nett, ja!

Søndag 18/10
Oppe rundt 8 også på søndag. Skulle prøve å få besøkt Mads og Linda i dag. Ene nevøen til Mareno. Dro dit rundt ett. Artig å få sett ungene. Mali, som heter det samme som båten vår (hun er nok neppe oppkalt etter den) er jo blitt stor jente på 3-4 år, og Lukas er vel året. Tok ikke bilder der, annet enn dette av huset (ja, knapt nok av huset..bilene og en garasjevegg, er vel riktigere) da vi dro.. 

Så var vi tenkt å stikke innom Sylvi (marenos søskenbarn) på tilbaketuren, bare for å få se utsikten fra nyleiligheta hennes. Hun var jo i Bø for kort tid siden, så ikke så lenge siden vi hilste på henne. Hun var nok ikke hjemme nå. Eller så ville hun ikke ha oss på besøk. Ikke svar når vi ringte på iallfall. Men vi fikk jo sett hvor hun nå bor om ikke annet :) Og dette dokumenterer herved at vi har vært der!

404 :)

Tilbake til Dalsgrenda igjen, og middag...


Så var det dansekveld i Mo Swingklubb. Det var jo planlagt før vi dro hjemmefra. Vi MÅTTE innom der. Det som er så kjekt med Kom-og-dans-miljøet, man blir jo kjent med folk fra hele landet, og det er stort sett miljøer alle større steder, så man finner "likesinnede", dansegale folk! :) På Mo kjenner vi jo mange, så har gleda oss til dansekvelden her. Fikk flott mottakelse og ikke noe problem med å få danse! Det er en av KODs store fordeler, alle danser med alle, og det er jo det som er så morsomt. Hadde fort blitt kjedelig om jeg bare skulle ha dansa med gubben :( Hehe. Veldig artig at Henry kom lang vei for å treffe oss. Han er jo ikke helt ungdom lenger.


Så var det tilbake og pakke. Hjemreise i morgen..

Mandag 19/10
Finere vær i dag. Det er jo typisk. Men ok, lettere å kjøre når det ikke er så mye vann i veibanen.

Også på hjemturen må vi ta høyde for venting i forbindelse med veiarbeid. Denne gangen nord for Mo et sted.. Og det er jo enda vanskeligere å beregne tiden til ferga herfra, så vi tar litt ekstra i. Kjører i 11-tida. Da skal vi ha god tid til ferga 1645, og vil være på Sortland til ca (litt over) kursstart 1830.

Er ikke superglad i noen av de 16 tunnellene der sør, ikke de vi har i Vesterålen heller. Men gikk bra denne gangen også! :)

Vi slapp venting i forbindelse med veiarbeid. Det var jo kjekt... men.....

Vi måtte vente her istedet. Vi kom nemlig så tidlig at vi NESTEN rakk ei tidligere ferge enn beregnet også denne gangen. Men nå var vi TRE minutter etter ruteavgang, ferga var i rute og var lagt fra kai. Her er bildet vi fikk se da vi kom kjørende ned til kaia....  Vi ble iallfall FØRST i køen til neste ferge, som jo da var den vi egentlig skulle med i utgangspunktet. No problem! Ventetiden gikk igrunnen fort. Jeg hadde jo med strikkinga! :)

Dansekveld på Sortland. Vi måtte jo innom og feire Harold litt. Han hadde 50-årsdag i går, og ble satt pris på med kake og gave og sang og masse klemmer i dag. Tror ikke han mislikte oppmerksomheten! ;)
Han fikk også bildet som Yvonne hadde laget ved å lime sammen masse bilder fra Harolds "dansekarriere" på ei lerretsramme. Mine bilder var ikke kommet med... Det viste seg at Mareno hadde sendt de til Yvonnes gamle e-postadresse, så hun hadde ikke oppdaget de før seint samme dag, da det var for seint... :( Surk.

Selv fikk jeg danse med Martin, så da var "langhelga" toppet! :) Link til filmen her: Danser med Martin      


Kom hjem i 12-tiden (natt). Og jeg lurte på om Mareno visste hvor han hadde nøkkelen (til kjellerdøra, hoveddøra ble låst fra innsiden og vi gikk ut kjellerveien da vi dro). Visste jo at han var inne igjen en tur etter at jeg hadde gått i bilen. Nei... han trodde jeg hadde den. Nei....

Det viste seg at nøkkelen stod i kjellerdøra.. Ved nærmere ettertanke kom vi på at etter at jeg hadde låst døra og gått i bilen, så lurte han på om jeg hadde husket å låse verandadøra. Jeg var usikker på om den var låst eller ei, så da fikk han nøkkelen og gikk inn og sjekket. Vel, både ytterdøra og verandadøra var låst da vi kom hjem, men altså ikke kjellerdøra. Der hadde han latt nøkkelen stå i......... (som jeg skulle gjort det selv!:))


Det hadde tydeligvis TV-aksjonen for bevaring av regnskogen også funnet ut, for de hadde klistret lapp på INNSIDEN av kjellerdøra når de ikke fant oss hjemme! Godt man bor på landet, når huset står ulåst i fire hele dager!!! :) Har sendt de noen kroner siden de ikke bare tok det de ville ha ;)

Det var iallfall ei trivelig helg. Men erfarer at fire dager er minimum man må ha til en sånn tur. Går jo to dager bort i kjøring. Skulle gjerne fått besøkt flere i Mo, men tid og krefter rekker ikke til alle.

Kom jo tilogmed et godt stykke på strikkinga mi..


Skal bli sånn som dette.

Og så må jeg bare opplyse, etter å ha sjekket og funnet "handfaste bevis" (bilder), at det kun er fire år siden sist vi var i Mo. Vel, litt over da, siden det var først i juni den gangen, men det var iallfall i 2011!!! :)

Nå blir det spennende å se nårtid vi får gjenbesøk....... ;) ;) ;) ;) ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar