Blommenholm

Blommenholm

Jazzkonsert og Harstadtur (innom Kveøya). Sept 2018

Mareno hadde tilgang til gratisbilletter til en konsert på Sortland Jazzweekend. Skal vi dra? Ja, hvorfor ikke? Jazz er ikke min hovedgreie, det er noe jeg synes kan være bra, men også veldig dårlig, ofte mye bråk og uendelige "variasjoner over et tema".. :)

Men Gubben spilte i forkant av et par låter han fant på nettet, og det hørtes jo lovende ut.. Ja, greit, jeg blir med! Arrangementet heter Boknabajazz! og skal være på Holmøy sitt anlegg på Holmen ved Hognfjorden. Holmen Maritime, el no sånt.. Og det skal også serveres mat basert på boknafisk.. Det høres spennende ut!

Det er jo WestCoast-helg (videregående) i Harstad i helga. Gubben hadde fredagsfri, men det var ikke hotellrom å oppdrive i byen pga annet storarrangement, så det hadde vi slått fra oss..

Iallfall tilsynelatende... I mitt "bakhode" lå en tanke og ulmet... Hva om vi kjørte til Harstad etter konserten, da kunne vi jo få med oss dansekvelden etter kurset, og vi fikk treffe instruktører og Harstadgjenget! Ymtet litt frampå til Gubben, uten noe respons, og da vi kjørte til Sortland for konserten,  nevnte jeg at jeg tar nå med swingskoene i tilfelle vi bestemmer oss for å kjøre videre til Harstad etter konserten.. ... Han avviste det ikke ihvertfall ;)

Vi fikk en flott opplevelse på konserten! Kjempegod boknafisksuppe! Den var skikkelig god altså! Kremet, masse (bokna-) fisk, grønnsaker og nydelig smak! En høydare! Jeg stod selvfølgelig over de to brødstykkene som ble servert ilage, Mareno spiste sine, men stod over mine da jeg bød han på de!
Så unte jeg meg litt hvitvin til suppa, Mareno var jo sjåfør. Ja, det ble ei minneverdig stund. Koste meg. Konserten var veldig bra. Det swingte som bare det! Nå er det vel alltid slik at musikk er best "live", så filmsnuttene gir nok ikke riktig bilde. Dårlig lyd på opptaket også. Når man satt i salen, var det helt "knaill"! :)
Fine høstpyntede bord.

7-manns orkester! Flere fine gutta! :)

Tok jo et par videosnutter også.
Her forflyttet jeg meg etterhvert foran scenen, ble bedre da :)

Etter konserten kjørte vi inn til Sortland. Jeg var innom optikeren og bestilte meg linser, vi handlet litt kolonial

 Sånn er det å ha bil som er senket.... Ikke mange millimeterene å gå på her...
Sett fra siden....

Hva gjør vi så? Lite er egentlig blitt sagt om saken, ikke noe konkret... men ting tyder etterhvert på at det blir å kjøre til Harstad på dansekveld.. Er vel nokså opplagt at det blir Gubben som må kjøre den lange veien hjem (ferga går ikke så sent), så han får ta den endelige avgjørelsen...

Men skal vi spise noe mer i dag? Det  må isåfall bli FØR vi kjører mot Harstad. Ja, da drar vi på Nordlys og spiser litt til. Der har de halve porsjoner, perfekt siden vi allerede har spist en liten porsjon boknafisksuppe. Og jeg får dobbel porsjon salat istedet for potet. Da er jeg godt fornøyd! :) God saus også!
Ferdig å spise så tenker jeg at jeg kanskje skal gå på do før vi drar videre. Bare sånn for sikkerhets skyld... Men hvor er doen.. Har ikke vært på do her før.... Kikker meg rundt. En gang. Flere ganger. Går vel ikke an at de ikke har do her? Den er vel ikke ute i gangen, før man kommer inn? Nei, kan ikke huske noen dør der.. Når jeg nesten har gitt opp faller blikket mitt på dette skiltet nesten rett foran meg. Som vanlig har jeg bare ikke løftet blikket høyt nok! Selve dodøra med toalettskiltet er bak veggen bak Mareno. Jeg måtte gå om hjørnet og til høyre.

Så kjører vi mot ferga. Jeg bestiller billetter i appen mens vi er underveis, det blir mye billigere enn å kjøpe på ferga. Kjøper oss kaffe på ferga, av June (dansere treffer man jo overalt!) som er på jobb.

Vel over på andre siden kjører vi videre. Og når vi nærmer oss avkjørselen til Kveøya lurer Mareno på om vi kanskje skulle kjørt en tur dit, der har vi jo ikke vært. Og når tid skal det ellers passe. Vi har jo fremdeles godt med tid å gå på. Første delen av dansekvelden er visst tilegnet Westcoastmusikk, og vi har jo ikke særlig grunnlag der...

Klart vi kjører til Kveøya da!

Over den fine brua. Såpass smal vei at det er laget sånne forbipassere-utvidelser et par steder. Moro. Nesten litt søtt! Minner om gamle dager. Men brua/veien ble åpnet 25. september 2010, så er bare 8 år siden.

Når så veien deler seg på andre siden tar vi til høyre. Kjører mot Hokland. Veien er asfaltert, for ei tid siden, virker det som.

Mange fine steingjerder, men tok ikke annet bilde enn dette. Spesiellt terreng på øversiden av veien, mye rasmasse, masse stein, skiferaktig. Masse blokker i alle størrelser. Må ha vært en utrolig jobb å lage alle de fine engene som ligger ned mot havet. Noen er nok i bratteste laget for moderne drift, de må iallfall ha traktorer med lavt tyngdepunkt og kun kjøre når det er tørrvær! :)

Ikke så veldig langt, før vi kommer til enden. En rund snuplass.

Vi snur og når vi kommer tilbake til krysset kjører vi andre veien og. Den er adskillig lengre. Men det går altså ikke vei rundt HELE øya. Bare nesten, virker det som.

Har oss en liten stopp på denne utkjørselen.

Er bord og benker her også, så kunne hatt matpause her om vi hadde vært sulten og hatt med mat. Uaktuelt etter å ha spist to middager i dag :) Og dessuten regnet det.. :(

"Etterlatenskap" etter drift i Skårgruva. Skårgruva, hva slags gruve er det? Aldri hørt om.

Men man lærer stadig noe nytt. Det var altså jernmalm som ble utvunnet her. 

En stein på 850 kg...

Som altså Nils Ovesen hadde brutt opp....

Oppslag om mannen


 Her sitter ørna og skuer utover havet.

Og her ligger en lama og koser seg. Eller er det en alpakka? Måtte lese meg opp litt, selv etter å vært i Peru og sett Alpakkaer i hopetall. Nå vet jeg hva de største forskjellene er. Så lenge jeg husker det iallfall! :) Dette er nok en Lama. Begge artene er flokkdyr og skal ikke være alene, så hvor resten av flokken er, er uvisst...

Begynner å bli kveld år vi forlater Kveøya igjen...

Kjører så til Harstad og dansekveld. Kom mens det ennå ble danset bare WestCoast, men vi fikk jo pratet litt med folk mens vi ventet på at den "vanlige" dansekvelden skulle starte.

Artig å overraske! Flere som gjorde store øyne. Og det ble satt pris på at vi kom.

Og Yvonne "tvang" både meg og Mareno på golvet hver vår gang, så vi fikk oppfrisket det lille vi kan av WestCoasten..

Så ble det litt annen dans fram til kl 22. Swing og Rock. Tok dessverre ingen bilder på dansen. Er blitt veldig slapp med det..  Men blir så dårlige bilder i lokaler hvor det er dårlig lys. Og så er det vel litt plagsomt for folk hvis man driver og blitser rundt overalt...

Deretter litt prating før vi tok på hjemvei. Skal innrømme at jeg var sliten nå. Hadde vært kjekt å kunne overnattet. Men Sparebanken hadde jo storarrangement i helga, så ingen hotellrom å oppdrive. Syntes nå mest synd på Mareno som skulle kjøre.. Sitte på må jeg vel klare! ;)

Var på tur mot ferga, hadde vel kjørt to-tre kilometer fra sentrum da Mareno lurte på om jeg skulle kjøpe.... - Billetter? spurte jeg og skjønte i det samme hvorfor han hadde stoppet opp midt i setninga. Vi skulle jo ikke med noe ferge, den har for lengst gått siste turen i dag. Så da er det bare å innse at vi kjører i helt feil retning. Ok, bare å snu og kjøre andre veien. Nesten så jeg skulle gjort det sjøl! Men jeg var heldigvis ikke sjåfør, så det var vel ikke mitt ansvar! ;)

Ble en ganske lang hjemvei, men kom oss nå velberga hjem kl 0130 på natta.

Fin konsert tidligere på dagen, artig å overraske i Harstad og turen innom Kveøya jo det lille ekstra. Fin dag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar