Blommenholm

Blommenholm

To Tette-helg i Oslo.. okt 2018

Desember 2017
To Tette 2017 (en "eksklusiv reunion" for de av oss som danset i miljøet på -70, -80 og 90-tallet) var så supert at bestemmelsen ble tatt tvert: Vi skal til neste år også! Litt redd for ikke å få meldt oss på i tide, men vi fikk meldt oss på ganske kjapt (fra Gran Kanaria) da påmelding åpnet! Sikret plass! :) Og påmeldingene ryr inn i rekordfart!

13. desember: Påmelding starter!
14. desember, halvfullt, og det betyr at det BLIR To Tette 2018, konstaterer Eldar på siden
14. desember, vel ni timer senere er det 2/3 fullt!
18. desember er det helt fullt!

Bilde "lånt" fra eventen To Tette 2018 Fotograf ukjent...

11. januar 2018

Norwegian har salg i januar, jeg sikret meg først billetter sørover. Litt usikker på når vi skal reise hjem igjen.. I dag bestilte jeg billetter hjem også. Tar helga i Oslo, reiser hjem på mandag, da kan vi få med oss søndagsdansen også.

Det ble litt klabb og babb.. "Lisbeth-på-tur"- klabb og babb... med bestillinga av hjemturen. ..... - Liiiiit.... Eller mye.

Først bestilte jeg feil vei. Oppdaget det fort og fant ut at den kunne kanselleres innen 4 timer. Men var ikke enkelt å finne ut hvor man skulle gjøre det. Stod bare at hvis det gikk mer enn 4 timer, så måtte man ringe for å kansellere... Ringe? Neitakk! Det gjør jeg bare ikke. Jeg fant det til slutt mens panikken var stigende! Kansellerte og fikk bekreftelse på at den var kansellert. Lettelse. 

Ok. Bestille på nytt. Jeg så gjorde. Joda, fikk det i riktig retning, nordover denne gang. Men så oppdager jeg at jeg har valgt feil avgang. 0855 istedenfor 1320. Nei, skal ikke opp i svinotta for å reise hjem. Bare å kansellere igjen (nå husket jeg hvor det var). 

Bestiller for 3. gang. Riktig dato, riktig klokkeslett, velger seter (10A og 10B) og går til betaling. Og midt i betalingen kommer det plutselig opp at "Ups, noe gikk feil!" 

Går for å starte på ny. Det blir 4. gang. Nå begynner det å bli vanskelig å holde styr på alle bestillinger/mailer/billetter jeg har gjort og fått tilsendt. Når jeg kommer til å velge seter igjen, så står de to setene jeg la inn på forrige bestilling som opptatt. Da får jeg velge de to setene bak der da. Jeg så gjør. 

Men så begynner jeg tenke.. Kan bestillinga som ikke gikk gjennom, ha gått gjennom likevel? Står de setene fremdeles registrert på meg da? At bestillinga likevel gikk gjennom.. eller bare ikke er fullført, men fremdeles er registert... Eller gikk den gjennom? 

Man kan bli gal av mindre. Iallfall kan jeg det! Skal jo ikke så mye til! :) Inn på "Mine reiser", i ny fane (begynner få nokså mange faner på Norwegian nu) og der står både søroverturen og  to reiser nordover. 

Ok, da er det bare å kansellere den ene av de to nordover.  skal det være ok. Tror jeg.. Og det er reisa med de to riktige setene som står. Får sjekke om en time eller to, i tilfelle ting oppdaterer seg etter litt tid... 

Så var det inn i nettbanken og sjekke... Joda, har blitt trukket beløpet hele tre ganger. Vel får jo to av de tilbake da selv om det nok tar noen dager, men det var en ganske slunken konto akkurat nå da... 

4. oktober 2018.
Har bestilt hotell sentralt i Oslo, Scandic Byporten. Dyrt nok (betyr dyrt), men sentralt, så da slipper jeg bekymre meg om hvordan vi skal komme oss hit og dit og opp og i mente.... Det veier opp..

Fredag ettermiddag/kveld er avsatt til det som faller oss inn. Har avtalt skyss på lørdag til To Tette med Elisabeth og Odd Jørgen. Antakelig middag ilag først.. Planlegger treff med slekta på søndag formiddag. Og regner med vi får med oss Søndagsdansen på kvelden. Hjemreise mandag formiddag. Det MÅ jo bare bli ei knall helg! :)

Torsdag 18. oktober.
Pakkedag... Reisenervene er i full beredskap. Men på en måte begynner jeg bli litt "blasert"!... Det "bryr" meg liksom ikke like mye... - Men så gjør det det likevel! :) Tusen tanker i hodet, men jeg tenker at bare jeg har kontroll på billetter og div (som er alt mulig) så går det sikkert bra. Men har jeg det da? ;)

Nei, uansett hvor mye vi reiser så blir det nok aldri noe vane for meg.. Og selv om redselen for å glemme noe ekstremt viktig (billetter, tilgang på penger, tidsfaktoren, feil tog osv.) alltid er der, så er forventningene uansett større! Gleder meg! Gleder meg! Blir helt sikkert flotte minner å se tilbake på senere.

Så jeg leter frem billetter, hotellreservasjon, og ..... -Kvittering for påmeldingen til arrangementet???? Hvor har jeg den? Ikke skrevet den ut, tydeligvis, da hadde den nok ligget i konvolutt merket To Tette i skuffen ilage billettene og hotellreservasjonen. Sjekket mailen, har jeg fått noe bekreftelse på mail? Nei. Inn i nettbanken mens pulsen stiger... Sjekket lønnskontoen, er jo derfra jeg bruker betale sånne små ikke-budsjetterte beløp... "Visste" at jeg betalte (ja, mener jo at jeg HAR betalt!) samme dag som påmeldingen åpnet, det var 13. desember. Det var nemlig samme dag som vi reiste hjem fra Gran Kanaria og jeg var litt redd for at jeg ikke fikk betalt mens vi var underveis. Men rakk det da vi kom hjem.

Og husker jo at jeg skrev til Elisabeth og fortalte at nå var vi påmeldt. Ok, sjekket budsjettkontoen. Kunne jo ha betalt derfra. Nei, ingen slike betalinger i desember.

Lufter bekymringen for Mareno. Tenk å bruke masse penger på reise og opphold for å delta på ToTette, og så er vi kanskje ikke påmeldt. Og vi vet jo at arrangementet for lengst er fullt, tilogmed med venteliste. Har jo skjedd etpar-tre ganger tidligere at jeg har trodd jeg har betalt regninger, men bare lagt de til betaling og så glemt å fullføre betalingen... Mareno tar det som vanlig med stor ro. Han skal glatt finne på noe annet å gjøre i Oslo på lørdagskvelden, mener han. Ja, jeg tviler ikke, men JEG vil på To Tette!

Er allerede begynt å kladde mld til Eldar. At jeg ikke finner kvittering.. Om han har oversikt over påmeldte? Om vi står der? ..Håpe...håpe...

Selv om jeg (så godt som) aldri betaler noe fra Mareno sin konto, så sjekker jeg impulsivt utbetalinger fra hans konto også på den 13. desember... Og DER finner jeg 400 kr overført til (sjekk, sjekk) RIKTIG konto. Snakk om lettelse! (aner ikke HVORFOR det ble gjort, men gjort er gjort!)

Ok, da er det bare å skrive ut kvittering, så jeg har noe å "klaske i bordet" hvis det kreves når vi ankommer. Bevis på at vi er påmeldt! :) Klikker "Skriv ut" og venter. Intet skjer... En gang til, intet skjer.. Blir irritert. Skriveren lyser på og alt ok. Ingen feilmelding dukker opp. Sjekker papir.. Ok. Men PC-en har jo vært treg lenge. Og jeg har utsatt omstart. Det tar jo alltid mer tid enn jeg "har tid til"!

Ser at et alternativ er "lagre som pdf". Ok. Kanskje det funker bedre å skrive ut fra pdf, enn direkte utskrift fra nettbanken? Kan ikke la noe være uprøvd. Lagrer pdf på maskinen. Åpner Pdf-en og prøver skrive ut på ny. Ingen reaksjon på skriveren. Fremdeles ingen feilmelding. Ingen melding om at "utskrift venter", som jeg har opplevd tidligere..

Ok. Kanskje prøve skrive ut på skriveren Mareno har i kjelleren som er påkoblet nettet hans. Kobler meg opp på hans nett, klikker "skriv ut". Intet skjer. Fremdeles. Ingen melding om "Skriver ut". Heller ingen feilmelding. Nå er stressnivået mitt i høyeste laget. Kan helt sikkert ende med full panikk!!! (ja, sjekket ikke i kjelleren en gang om det var kommet utskrift før etter at vi var kommet hjem igjen!)

Føler jeg ikke har noe valg lenger. Omstart på maskinen. Ok. Klikker "start på nytt". Og utfordrer tålmodigheten....

Gikk fortere enn forventet til jeg er "oppe å gå igjen". Leter fram PDF-en, åpner den, og er klar til å klikke "skriv ut" igjen, da jeg plutselig ser....at.... ja, ser mobilen ligge på bordet, like ved PC-en... og den er tilkoblet PC-en! Og skriveren er IKKE tilkoblet PC-en! USB-ledninga ligger løs ved siden av.. Jeg har altså dratt ut skriverledninga for å sette mobilen på lading... Sånn vesentlig ting som jeg alltid ellers sjekker først når ting ikke funker.. At kontakter står i, at man har strøm...

"Lisbeth-på-tur", men dog ikke bare min skyld. PC-en burde jo gitt beskjed! Normalt sett gjør den jo det.. Men ikke nå. Ingen feilmeldinger. Det er alltid sånn når det gjelder som mest. Utrulig hvor mye tid som går til sånn "feilsøking".. Data er himmel og helvete!

Men når jeg nå satte usb-ledninga til skriveren i PC-en, så kom der jo promte tre stk utskrifter. Berget iallfall! Så langt!

Da er det ennå mulighet for at det blir To Tette på oss (meg!)! :) Sikkert mye som kan gå galt fremdeles.... Lisbeth-på-tur... Heldigvis går det som oftest godt! ;) :) Krysser fingre! :)

Trodde jo at alt var OK nå da... Og for å ikke gjøre samme feil som sist, da jeg glemte simkortet til reisemodemet, så ber jeg gubben minne meg på simkortet i morra tidlig. Hvorfor setter du det ikke bare i modemet nå, spør gubben. Jo, fordi jeg må ha nett på PC nå, så må ha simkortet i det stasjonære modemet. Du kan jo bare logge deg på mitt nett, sier gubben. Ja, selvfølgelig! Hvorfor tenkte jeg ikke på det? Tenkte jo på hans nett når det det gjaldt utskrift...

Ok, da kobler jeg meg opp på gubbens nett. Funker fint det!. Kan fortsette skrive blogg! (verre å få  fullført pakkinga..).

Skal så sette simkortet i det bærbare modemet.. Blir skikkelig irritert når jeg ser at det langt fra er intuitivt... Holderen til simkortet er jo speilvendt av hva markeringen viser.. Jaja, setter nå i likevel, og tester for sikkerhetsskyld om jeg får nett. Det gjør jeg ikke. Til sist må Gubben trø til å hjelpe. Han snur holderen. Er selvfølgelig jeg selv som har satt holderen i feil vei, sist jeg tok ut simkortet!

Må teste at det funker. Er godt forberedt nå, har lett fram password og føler meg helt klar for å logge meg på nett! :)  - DA går det selvsagt helt automatisk. Behøver intet PW. Typisk! Har nok lagret det en gang tidligere! :) Jaja, sånn blir det med gamle kjerringer og ny teknologi/data...

Fredag 19. oktober
Kjører hjemmefra kl 0700. Ganske så mørkt ennå. Helt tydelig høst. Blir bare mørkere og mørkere. Liker ikke!

Men det lysner etter hvert som vi kjører. Framme på Evenes i passe tid. Ser veldig fullt ut på privat-/billigparkeringa, men vi skal jo bare være borte tre netter så velger å kjøre inn på flyplassens parkering. Men ingen bom lenger, her har det skjedd endringer siden sist.. Siger litt fram... Mareno svinger så til høyre, står jo pil til parkering.. men bråstopper plutselig. Jeg skjønner ikke hvorfor. Men han har jo kjørt i feil kjørefelt, dette var for motgående/utgående trafikk.. var jo to felt, det første går inn, det neste er for de som skal ut... han trodde vel i farta begge felt førte inn... (ja, det trodde jo jeg også!)

Vel, han stoppet, rygget tilbake og kjørte inn andre (det første) kjørefeltet.. Jeg ville nok tatt en "spansk en" og bare fortsatt når jeg først var kommet så langt på tur inn...

Ok, så har vi parkert, men hva gjør vi nå? Var jo ingen bom lenger med automat hvor man registrerte betalingskort... Kan man betale inne på terminalen? Mareno gikk bort og snakket med fyren som kjørte inn (i riktig kjørefelt selvfølgelig!) foran oss og ble fortalt at man ble tatt bilde av når man kjørte inn og ut og så måtte man betale (får faktura) i ettertid.. Hehe, da er vi nok avbildet på tur inn i feil kjøreretning! Spent på hva de gjør med det! ;) :)

Innsjekket en times tid før avgang. Tar morrakaffen der.

Har med meg kabinkoffert i tillegg til en innsjekket koffert. Skal frakte hjem en skjør skulptur i den... Nå inneholder kofferten stort sett bare bobleplast, memoryskumpute og et par lette klesplagg.. Jeg satte den ved siden av meg ved bordet vi satt ved på flyplassen, og balanserte etter hvert veska mi oppå kofferten... Veska var ganske tung. Fylt med laptop, strømkilder, fotoapparat, modem, bok mm. Med all vekta på toppen ble det selvsagt overbalanse og alt gikk plutselig i golvet med et brak! Ja, ja, det er jo normalt at det høres når jeg er ute og reiser! :D (rop, hyl, latter osv)

Vi (-iallfall jeg) føler oss veldig klar for Oslohelg! Og To Tette! Gardermoen litt før ett. Vanlig tog inn til byen, 51 kr pr stk når vi har honnør. Ja, sparer et par hundrelapper på denne reisa da! :) Ikke store prosenten i det store bildet... Tok ca 20 minutt hvis jeg husker riktig.

Innsjekket på hotellet. Rom 437. Ikke stort, men helt ok. Det tok ca en time fra ankomst Gardermoen. Dette er i resepsjonsområdet.

Glemte ta medisin for artrosen i morrest, og når jeg nå åpner toalettmappa for å finne den fram, så viser det seg at jeg ikke har den med! Skrekk og gru! Hvordan skal det da gå med dansinga i morra?

Så ut på byen en liten tur. Fikk kjøpt et par julegaver (utroolig!) og jeg fant Weekday-butikken (takk til Tiril som fortalte om den da vi var i Danmark!) og der ble det ei grønn kordfløyelsbukse til meg selv (300 kr fullpris). Kanskje ikke all verdens kvalitet på alt, men mye rimelige og kule klær.

Jupiterbutikken, min (og datters) favorittbutikk i Oslo er borte! Sist vi var her var den flyttet på andre siden av bygget, nå er den helt borte. Prøvde å Google, finner ingenting. Måtte sende mld til Marian at Jupiter er borte. Nei og Nei, er svaret :(


Lunch spiste vi på The Scotsman. Mareno lo godt da jeg kalte stedet for Mr. Scotsman :) Tempurastekte sylteagurker servert med karrimajones på meg, Mareno spiste kyllingvinger. Jeg hadde jo ikke skjønt at Picklesene var tempurainnbakt, så der røk LK-kostholdet tvert. Ok, da går jeg for Høykarbohelg! Like greit å skeie skikkelig ut! Ja, ølet er jo også høykarbo!

Har avtalt at vi skal gi Elisabeth beskjed når vi skal spise middag, hun vil være med. Odd Jørgen er på jobb til 23. Får så mld fra Yvonne som spør om vi vil være med de og Camilla og Øyvind å spise middag. Klart vi vil! :) Både vi og Elisabeth. Jeg foreslår Egon, nokså egoistisk kanskje, siden vi bor vegg i vegg og får kortest vei av alle. Men det blir Egon og et par trivelige timer.

Hele gjenget! Foto: Elisabeth Pedersen

Lørdag 20. oktober
Opp og spise frokost. Så ut på shopping. Det blir gubben som shopper i dag. Nye tursko. Sånne halvhøye, han har bare lave tursko og høye jakststøvler fra før. Halv pris er jo god pris! :) Jeg fikk meg et par sokker til 49 kr! :)

Har avtalt at Elisabeth og Odd Jørgen henter oss kl 15. Så kjører vi til Ikea (Slependen) for å spise middag før To Tette.. (To Tette: En "eksklusiv reunion" for noen av oss som danset i miljøet på 70-80- og 90-tallet.)

Parkert og klar for å innta Ikea Slependen! 

Det ble litt bomskudd, men heldigvis ikke helt... Ikea Slependen holder nemlig på med ombygging, kafèlokalene bærer skikkelig preg av det, så det var ikke mye middag å velge i. Men de hadde jo iallfall Ikeas kjente kjøttboller, så da ble det det på oss alle fire. Helt ok. God potetstappe.   Rimelig middag. Foto: Elisabeth Pedersen

Gikk oss så en runde gjennom butikken og dro deretter til ToTette-lokalet på Jardarhuset. Ankom litt før 18 (1740?).
Her er nede i gangen før vi går opp i danselokalet. Ballonger ønsker oss velkommen med  et smil!  Foto: Elisabeth Pedersen 
Foto: Elisabeth Pedersen 

Allerede kommet en del folk, men ikke så veldig mange, så etter litt hilsing og småprat fikk vi oss plass ved et bord like ved dansegolvet. Kl 18 ønsket Eldar velkommen og så startet dansen!

Golvet var flott, ekte skikkelig parkett, så det gikk ganske så bra med føttene, til tross for å ikke ha tatt medisin siden torsdag (gjenglemt hjemme).. Hadde golvet vært trått så hadde nok dansingen vært spolert for min del. Var liiit forsiktig, men det gikk over all forventning! Fantastisk! :)

For en kveld det ble! Her var jo bare gode dansere! Og selv om det var en del fler damer enn menn, så fikk jeg danse mye. Liker virkelig den regelen om maks tre danser på rad med samme dansepartner. Unntak kun for helt spesielle tilfelle.. Jeg danset ikke mer enn tre danser med noen, med ett eneste unntak. Når man blir kalt "Dronninga" så blir man jo helt satt ut og klarer ikke følge med på tellinga.. og vedkommende jeg danset med var "veldig dårlig til å telle".. Men vi overdrev altså ikke :) Det ble èn dans ekstra. Eller var det to..? Det var iallfall definitivt et særtilfelle! :) Regelen så ut til å fungere helt etter hensikten, selv uten påminnelser utover kvelden :) Tror nok de fleste syntes den var kjempebra! :)

To flotte damer! Eli og Lise

Ble jo bedt opp av mange go-gutta! Er så takknemlig! Tusen takk! :) Selv ba jeg opp kun en gang, nokså nervøs, da jeg valgte på øverste hylle! ;)

 Johan i kjent positur! 

Got you! 

Odd Jørgen var den første med slik T-shirt. Han har den ikke på i dag, men nå har også Per Tore fått seg slik. 
Ja, også denne unge mannen har likens! :) Trøndere alle tre! :) 

Alexander og Elisabeth 

Og Alexander og Elisabeth! :) 

Swingkjole med skikkelig underskjørt :)

Hadde et par pauser, kakespising og senere nattmat. I forbindelse med kakespisinga ble det arrangert Bingo. Sånn skikkelig gammeldags.

Her er det på stell! Klart til start!  Eldar var bingovert. Leste tallene med overbevisning! Og små morsomheter.. ;) :)

Elisabeth og Odd Jørgen er klar for spilling (usikker hvem som knipset, men fikk bildet av Elisabeth, tydeligvis tatt med hennes mobil da :)

Jeg og Gubben (det heter "gubben og jeg", men siden jeg sitter til venstre og man vanligvis ramser opp personer på bilder fra venstre, så sier jeg det slik) er også klar! :) Foto: Elisabeth
Folk gjør seg klar.... Foto: Elisabeth

Hard konsentrasjon.. Foto: Mareno 

Ble først Bingo. Fem på rad.. Husker ikke hvem som vant den, men da hadde jeg manglet bare ett tall på Bingo ei stund, så håpet jo inntil det ble ropt Bingo.. Da forsvant håpet..tenkte løpet var kjørt..

Neste var "Ramme". Ett tall nu og ett da.. Så slettes ikke lovende ut hos meg. Men så plutselig fikk jeg flere tall på rad.. Og plutselig har jeg BINGO på ramme! Ropte ut BINGO, og ble visst like overrasket over å høre meg selv som de andre ble! JEG fikk Bingo! Fantastisk. Forrige To Tette så vant jo Mareno ToTette-T-shirt! Men at JEG vinner! Snakk om flaks, altså! Ulykkesfuglen Lisbeth, vant Bingo! Utrolig! :) Vant ei LP-plate av Elvis (har ikke platespiller, så kan vurdere salg om noen er interessert, hehe ;) ) i uåpnet originalpakning. Og så fikk begge sidemennene mine ekstrapremie.

Dagfinn fikk hjemmestrikket klut..... Ikke dumt når man er på dansearrangement, der svetten siler hele tiden. Kan komme godt med, ja.

..... og Mareno fikk rødvinspølse. Jeg måtte jo ta bilde, men Mareno satt da med pølsa i fanget, nesten under bordet, så jeg ropte ut: "Mareno! Ta opp pølsa!" Ble selvsagt mye latter ut av det, utrolig hvor mange som tenker i koffert, altså!! :) Han adlød ordre! :)

Kake-kø!

Her er de minste detaljer gjennomtenkt. Asjetter, "duker", servietter, alt med Rock'n Roll/50-talls-motiver! 

Vinneren av fullt brett. Godt ikke jeg vant bamsen, hadde neppe fått den med meg nordover, fullastet som jeg allerede er med to kofferter og stressveske! :)

Litt lenger utpå kvelden ble det servert pizza. Mat må man ha, mener nok Lisbeth!

Ja, og så hadde vi jo allsang også! Hadde nesten glemt det! Et lite klipp her, kanskje kjenner man seg selv igjen.. :)


Ja, da får vi ta med Marenos versjon også, med undertekst!!! :)

Kjekt å treffe Vidar igjen. Er visst ei stund siden sist nå. Fikk dessverre ikke dansa ilag.. Her er han med Lise.
Bente er det også alltid like kjekt å treffe igjen! :) Sprudlende som alltid! :)

Eli og Terje koser seg! :)

Jeg fikk også danse med Terje! :) Film: Mareno

Og med Eldar! :) Film: Mareno


Mange andre også som koste seg. Film: Mareno

Tonje og Øyvind, hva skjer her?

Glade dansere

Vivian og Mareno. (Mareno; -SMIL!, som Randi ville sagt!) :) 

 Harald og Eli


 Dagfinn håndtere to i "slengen"! :)

 Slikt krever litt konsentrasjon og god koordinering av armer og føtter :)

Det går jo aldeles glimrende! :) 

 Men...Ups! Hva skjer her da? ;) :) 

Gunnar og Britt holder koken! Artig å treffes igjen. De er jo flyttet sør så ikke like opplagt å treffe de på arrangement i Harstad eller Sortland lenger. Men sees jo relativt ofte likevel, på større arrangement. Sist var jo på Ærø i sommer.


 Vidar og Camilla


 Camilla og Vidar

 Per Tore på golvet! :) Litt alvorlig, eller er det mest overrasket her?

Nei, alle bildene blir ikke blinkskudd. Lang derifra. Her er et eksempel på det totalt motsatte. Man må liksom planlegge slik at man knipser akkurat litt i forkant av situasjonen man vil ha på bilde, apparatet skal jo fokusere før det går av. Dansere beveger seg jo så raskt. De fleste bildene blir gjerne slik som dette. Rygger... (eller uten fokus). Sikkert lettere for de som kan fotografere og har bedre kamera, men i mitt tilfelle blir det iallfall mange slike bilder som dette. Sorry! :(


Cathrine og Odd Jørgen! Ingen kan vel danse med han uten å smile hele tiden? Men denne kvelden tror jeg alle smilte hele tiden.

En kveld som virkelig ble ei vitamininnsprøytning! Mange gledelige gjensyn fra hele landet. Mange klemmer og Takk for sist! Så mange som man ikke ser så ofte. Kan jo alltids tenke at man skulle pratet mer med enkelte. At det var enda flere jeg gjerne skulle danset med, den og den og den.. Men man kunne ikke rekke å danse med alle heller. Jeg er så takknemlig for alle "gromdansene" jeg fikk, lever lenge på de! Vesterålsrock, Nyttårsrock og Ærø er også "høydare", men To Tette er liksom det optimale for oss "veteraner"! En "dans på roser" hele kvelden! :)

Utrolig glad for at noen tar på seg jobben med å arrangere To Tette. De har gjort en kjempejobb! Spesiell takk til Eldar! All jobb han har lagt ned, knaill spilleliste, oppfinnsomhet, humor og morsomme innslag! Og tusen takk for at han ba meg opp, bare de dansene var jo verdt turen sør! :)

Bortsett fra de to små pausene, danset vi fra 1800 og til kl 0100. Var tilbake på hotellet i to tida. La meg kl 03, men var fremdeles så oppgira at det var umulig å sovne. Ble lesing (godt jeg hadde med bok) frem til kl 04.

Håper det blir flere ToTette-arrangement og at jeg får mulighet å delta. Uansett: Takk for dansene gutter og takk for sosialt samvær til alle! :)  Håper alle hadde det like topp som meg! :) 

Søndag 21. oktober
Ny dag kl 08. Frokost først. Idag har vi avtalt familietreff. Skal møtes ved tigeren utenfor Oslo S i ellevetiden.

Mareno har inntatt "ventestilling"! 

Klar for avgang rusletur. Et par av søskenbarna mine som skulle vært med ble forhindret, men bedre lykke neste gang! En som var her men ikke med på bildet, er Fotografen: Tante Synnøve Kronlund


Nydelig vær og Karl Johan er pyntet med fine høstblomster som tåler litt kulde.


Oppover mot slottet. Bygningen som skuffet dattera vår så til de grader da vi dro til Oslo da hun var fire-fem år... "Slottet? Det der? Det e det styggaste slottet æ har sett!" -Hun hadde nok sett for seg et sånt eventyrslott med masse gullkupler og greier. Dette var jo "bare" et stort firkantet hus :)

Vi rusla opp mot Slottet.

Fikk med oss et lite vaktskifte.

HENNES MAJESTET DRONNING SONJA AV NORGE.  GAVE FRA DEN NORSKE TURISTFORENING TIL HENNES MAJESTETS 80 ÅRS DAG 4. JULI 2017. UTFØRT AV BILLEDHUGGER KIRSTEN KOKKIN.

Deretter gikk vi til Oscarsgate 90, Kong Oscars Minde, som ligger i ambassadestrøket. Her bodde mormor og morfar da jeg var barn. Morfar var vaktmester der. Vi dro gjerne på sommerferie dit dengang.

Jeg husker ikke så mye av selve stedet. Husker denne bakken opp iallfall.

Kong Oscars Minde var den gang hjem for "eldre og ugifte damer av den bedre klasse" som det står i statuttene. Bygningen ble bygget i 1952-54 til erstatning for det opprinnelige bygget som hadde stått til forfall i etterkrigstiden. Kan lese mer om stiftelsen her..  Stiftelsen Kong Oscars Minde

Senere ble onkel Terje (gift med min tante Synnøve) vaktmster der, så da har også de bodd der. Garasjen hvor onkel Terje mekket bil, står fremdeles! :)

Så videre til Skovveien 12. Der de bodde første tiden i Oslo. Artig å høre tante fortelle om dette og hint fra den tiden. Hun var jo i konfirmasjonsalderen da de flyttet sør.

Så foreslår Lena at vi kan gå på Vippa og spise lunch. Høres ut som en god ide. Har ikke vært der før.

Kan ikke gå forbi denne uten å tenke på Øystein Sunde. "Vipp-vipp-vippetangen konditori"! :) (Vippetangen Konditori eksisterer ikke lenger)

Vippa er et morsomt konsept viser det seg. En diger hall, med ørten små restaurantkjøkken i konteinere langs veggene. Langbord og andre bord midt i lokalet. Her var noe for en hver smak.

Mareno spiste fiskesuppe igjen. Det røde "gresset" på toppen er noe slags syregress. Surt, men godt! :) (æ fikk prøvesmake!) Jeg hadde litt lyst på ceviche som vi spiste i Peru, men var usikker på om det  ville være like godt her, så valgte å stå over. Det ble kun ei øl på meg! :)


  Foto: Marianne Kronlund
 På tilbaketuren går vi gjennom denne installasjonen..

1200 T-shirts..(og vanlige skjorter).. Ser ikke ut som riktig så mange ved første øyekast, men får bare stole på skiltet :)

Tøft! :) 

Skjortene henger blandet, men likevel sånn at det går gradvis fra helt lyst (hvite) i borteste enden og de helt mørke i denne enden. På litt avstand ser det jo ut som fiskehesjene hjemme! :)

 Her ligger det to stk badstu-båter! Aldri hørt om før...

Jeg ante ikke at slikt fantes! :)

Og jada, de er i full bruk også! :)

Så tar vi farvel med Lena og Knut som rusler hjem til Sjøholmen, og vi tar farvel med resten på Oslo S. En flott formiddag i trivelig selskap! Tusen takk for laget alle! Gode minner å ta med videre! :) <3

Litt mer i magen på hotellet når vi kommer tilbake, før vi drar på dans igjen.

Vi tok trikken til Sofienberghjemmet. Vel, nesten dit. Måtte gå siste stykket. Og gikk litt feil... Måtte snu og gå andre veien fra der vi gikk av trikken. Fant iallfall fram til sist :)

Vanlig søndagsdans i Oslo. Her ble vi tatt godt i mot. Elisabeth og Gregar satt i døra, og Odd Jørgen kom ganske samtidig som oss. Var flere kjente fjes. Ragnhild, Torbjørn, Eskild, Stian, mfl. Kjekt å se så mange fra Blindern Rockeswing. Supert at ungdommen er så aktiv.

Fikk danse masse i dag og. Adskillig mer enn forventet! Kjempeartig å bli bydd opp! :) Kunne jo sikkert bydd opp selv også (den sitter nokså langt inne fremdeles), men fikk jo danse masse, så da da ble det ikke noe behov ;)

 Blitsen lyser ikke særlig langt, så det meste blir nokså mørkt..

 Mareno hadde selvsagt på seg Vesterålsrock-skjorta: "Æ rocka! Rocka du?" Her må det reklameres!

 Tok ikke bilder før ganske sent, da var mange dratt allerede..


Gregar tror kanskje han kommer på Vesterålsrocken i pinsa,  og hvis Rob Rio skal spille kommer han helt sikkert, sier han! Vel, det blir nok ikke Rob Rio i år i hvert fall! Men god musikk blir det uansett, vi må jo holde nivået oppe! :) Kanskje det lokker med kvinnelig trekkplaster?

Odd Jørgen svippet oss hjem da dansen var slutt. Veldig kjekt å slippe rote og lete etter "trikken hjem".

Vel framme på hotellet oppdager Mareno at han har glemt igjen ytterjakken. Veldig merkelig. Normalt sett er det jo JEG som glemmer igjen jakker (så langt iallfall 4 stk dyre strikkajakker, merino- eller kashmirull..). Jeg sender bilde av Mareno i jakken til Elisabeth og ber om at hun ser etter den neste søndag (regner ikke med at noen av gamlingene på hjemmet stjeler den). OJ kan kjøre og hente den med en gang sier hun. Jeg sier at det får han ikke lov til. Er greit hvis Mareno får jakken tilbake, men den er ikke så mye verdt (kjøpt på salg) at det er verdt å ta en ekstra tur på senkvelden..

Kl 0039. Gubben snorker, jeg er lys våken!  Har fått gjort litt på nett. I morgen reiser vi hjem...

Mandag 22. oktober
Hjemreisedag. Flyet går 1320, det betyr god tid til frokost, og lite stress. Tar NSB til Gardermoen, passe ventetid der, flyet går som det skal, flyr som det skal, og vi lander som vi skal. Takk og pris! :) Bare etpar-tre timers kjøring gjenstår.

Underveis på kjøreturen hjemover fra Evenes kommer det plutselig ei mld, et bilde....

Tror Gubben ble litt glad... ;) Godt med gode venner! Så flotte folk! :)

Hjemme i 1830-tida. Da bestemmer vi fort at vi ikke orker dra til Sortland igjen på dansekveld. Blir bare en halv time hjemme isåfall, for så å kjøre i en time tilbake til Sortland. Bedre å roe ned, kanskje pakke ut litt...

Og jeg pakker opp kabinkofferten med min dyrebare engel.. Den er heldigvis like hel! :) Tusen takk til tante Synnøve og onkel Terje som har hentet den hos kunstneren og så tatt så godt vare på den (med masse omsorg!) til jeg kom sør. Blir muligens et eget blogginnlegg om denne.. sånn etter hvert.... Får se hvor mye jeg tør åpne meg...


Den har nemlig ei helt spesiell betydning for meg. Nå er den i allfall kommet "hjem"! Og det føles fantastisk! Mission completed! :) :) Et kapittel kan avsluttes! Er med denne avsluttet :)

Da ble det på absolutt alle måter ei fullstendig perfekt helg for min del! Ei reise uten (alt for mye) "Lisbeth-på-tur"-komplikasjoner, men med masse dans, masse sosialt, gode venner, familietreff, nye gode minner, shopping, god mat (dog ikke LK), godt vær.... Love it all! (sånn økonomisk sett, ikke helt akseptabelt, men det får stå sin prøve, vi sulter nok ikke).

Nå står engelen i stua og jeg bare kjenner på go'følelsen! På hvor heldig man faktisk er! Er så takknemlig! :) Etter flere års kamp, er livet igjen godt å leve! Helga stod til fullt hus! Tusen takk alle som bidro! :) Love you all! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar