Blommenholm

Blommenholm

Blommenholm med kusine Tone, Stine og Theodor

Er jo mye feriefolk i bygda for tiden. Som alltid på sommertid. Siden tante og onkel har sommerhus her, så dukker det år om annet også opp noen søskenbarn av meg. Og noen av deres barn igjen. Kjekt å se igjen slekta man ikke ser mye ellers..

Så på Facebook at ene kusina mi var ankommet bygda (til tante og onkel). Så jeg sendte mld at hun måtte gjerne gi et "pip" hvis hun ville ha selskap på tur i mark/fjellet. Det ville hun gjerne, og vi avtalte Blommenholm i første omgang.. En kort og veldig grei tur. Tar en halvtime i mitt normale tempo (når jeg går alene). Da vil nok også Theodor, sønnen hennes, være med, sier hun.

Jeg kjører for å hente de hos tante på formiddagen fredag, og da vil også Stine, dattera, som ankom kvelden før, være med. Supert! Vi kjører til Ringstadåsen, parkerer på parkeringsplassen og starter å gå.
Har vel gått et par-tre hundre meter kanskje, når jeg kommer på at jeg nok ikke har låst bilen.. Bare èn ting å gjøre, "springe" tilbake og låse den. Normalt sett er det ingen fare med ulåste biler her i bygda, men nå står den på en felles parkeringsplass for tur-turister, og handveska mi med bla kort og kontanter ligger i dørken framme på passasjersia.. Nei, tør nok ikke la den stå ulåst. Springer tilbake for å låse, mens de andre venter..

Fri for pust kommer jeg tilbake. "Du hadde ikke låst?" spør Tone. Nei, det visste jeg at jeg ikke hadde, hadde nemlig hengt nøkkelen i kanten på lårlommen på buksa, nettopp for at jeg ikke skulle glemme  låse etter at jeg hadde tatt "pikk-pakk"-et ut av bilen.. Da jeg oppdaget at den fremdeles hang i lårlommen var det opplagt at låst, nei det hadde jeg ikke gjort.

Men hadde jeg vært smart, så hadde jeg vel bare gitt nøkkelen til Tone og bedt henne springe tilbake og låse bilen, hun har jo nettopp sprunget/svømt/syklet Triathlon! Og jogger hver morgen, også på ferie! Skikkelig "Tøffa" er hun! Men jeg var så fri for pust at det var så vidt jeg klarte si hvor dum jeg var.. Og man skal jo ikke "utnytte" folk heller, selv om det er familie! ;)

Ok, vi fortsetter. Har jo gått til Blommenhold "ørten" ganger før, så det blir ikke så mye landskapsbilder og fotomotiv jeg ikke har tatt før..
Framme på Blommenholm! Liten pause i gapahuken. Kusina mi Tone i rosa, datter Stine og Theodor i midten. Tone mener vi skulle jo hatt med ved og pølser til å grille. Ja, det hadde vært topp. Men ble ikke denne gangen. Skulle jo bare gå en liten snartur, liksom.. Uten noe å bære på.. :)

Så litt moro. Stine og Theodor hopper på hengebrua! :) 

Og Tone foreviger situasjonen!

Vi leste jo ikke på skiltet da vi gikk over brua TIL Blommenholm. Først når alle var gått tilbake over brua, går Theodor bort og leser på skiltet som står rett ved brua:
"For egen sikkerhet bør ikke brua belastes med mer enn en person om gangen". Litt sent å se det nå da, men det gikk jo bra, selv om to stykker samtidig hoppet opp og ned det de maktet! :)

Han kommenterte at det også stod: Ta med søppel!

 Theodor ble litt sliten og umotivert etterhvert.. Mamma må ta et par bilder...

 Så er det jo kjekt å slappe litt av sammen! :)


Tilbake på parkeringsplassen. En og en halv time totalt, ca en halv time hver vei, og en høvelig pause på Blommenholm. Selfie av oss alle fire glemte jeg helt av. Ja, selfie i det hele tatt. Så ingen bilder av meg her, like greit antakelig :)

Vel, da fikk jeg meg en liten TellTur til iallfall. Og så er det jo så trivelig å gå å småprate og nyte sommer og familie! Håper været blir bedre enn meldt neste uke, så vi får oss en tur til før jeg reiser til Danmark. Vi har planer om en Vetten-Lynghaugtid-tur.... tirsdag eller onsdag.. (hvis vi skal tro værmeldinga). Håper jeg ikke har tatt meg vann over hodet (da kan ikke Mareno være med som guide!)..

Takk for turen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar