Blommenholm

Blommenholm

Offersøy 5.-6. juli 2020

Mareno har ferie. Kun ei uke, men litt ferie må vi vel få til... Blir iallfall en liten tur til Offersøy (to timers kjøring) sammen med tante og onkel.

Vi har siden turen for 14 dager siden investert i nye selvoppblåsende liggeunderlag, stoler m/puter, bord.. Alt for mye tid i butikker på Sortland, et slit, men nå er vi høvelig oppdatert føler vi.. Litt mer "beredt" enn da vi dro til Raftøra.. ..

Vel, det var helt til jeg skulle pakke ut bordet... Det var jo godt innpakket i pappeske med masse bred tape... Brukte saksa til å klippe tapen, og mentalt sliten som jeg var så lystret ikke hendene som jeg ville, det glapp for me,g og jeg stakk begge spissene på saksa rett inn i liggeunderlaget! som stod oppetter veggen like bak. To 1-cm-lange flerrer! Det var det underlaget..

Mareno hadde heldigvis ærend på Sortland dagen etter, så han fikk kjøpt et nytt. Da jeg utpå kvelden sier at jeg må vel pakke det ut, så sier Mareno at: "Ja, da vil du vel ha saksa?" Vel, det gikk bra!

Fornøyd med bordet, regulerbart i høyden, og hver fot individuelt. Men ikke helt fornøyd med fargen.. Vil ikke ha hvit bordplate... (hvorfor i alle dager står de to skuffene halvåpne?)

Så måtte "pusse det opp". Hadde dekorfolie i huset, så da ble det slik! Ble faktisk riktig så vellykket! Gjort på et øyeblikk! :)

Litt mer forberedelser! Snapsglassene i etui, som jeg har etter farfar (forsølvet) er blitt kraftig anløpet... Her må det litt pussing til!
Nå er de klare, plassert i skinnetuiet til å ta med! Gubben får ta med "snapsen"! :)

Pakking. Fant bare en av stolene vi skulle ha med. Den stod sammenslått ved skoskapet i kjelleren. Spurte Mareno hvor den andre var. Visste at den var jo utpakket og prøvesittet. Men fant den ingen steder. Gubben svarte først ikke. Jeg gjentok sprøsmålet. Har du talt opp kor mange stola vi skal ha med? spør han. Hva er det slags svar/spørsmål? Jeg gjentar mitt spørsmål og han gjentar samme svar igjen. Kjenner jeg begynner bli irritert. Tredje gang jeg spør, svarer han at vi kan jo leke stolleken! HÆ??!!?!

Vet ikke hvorfor, men plutselig tar jeg tar i stolen som står der...-Og den deler seg i to! Jeg oppdager at det er jo BEGGE stolene som står der. Har stått der hele tiden mens jeg har sprunget rundt hele huset og verandaen og lett etter stol nr 2! Nå gir kommentarene til gubben litt mer mening, men synes uansett det var dårlig gjort å ikke si/vise at begge faktisk står der i lag!

Jeg har laget potetsalat og coleslow, salat, vi har tjukkpølse og div.. Engangsservise/bestikk. Ja, det meste vi trenger. Tror jeg...

Søndag 5. juli
Vi kjører hjemmefra i ti-tida på søndag. Utover til tante og onkel, først, så kjører vi ilag (men på to biler) derfra. Vel, hadde ikke kjørt lenge før tante ringte. Onkel hadde glemt strømfella, de snur for å hente den, vi skal bare kjøre videre, sier de.

Vi så gjør. Og da har vi tid til litt fotostopp. Som her, på Fjærvoll hvor kyrne er ute på beite.

Innom Sortland for å kjøpe oss egen felle, og da unner vi oss en is samtidig. Bare Esso Havna som har sukkerfri is, så vidt jeg vet.. I mens kjører tante og onkel forbi oss.

Nei, ikke den store temperaturen i dag.. Men det er tosifret, og det melder fint vær til i morgen, vi satser på full klaff! :) (Oh, skitt! Æ som sa æ måtte tørke støv her, da vi var på Raftøra! Ser visst like fælt ut fremdeles!)

Når vi ankommer Offersøy Feriesenter, er tante og onkel på plass. Tante har vært inne og sjekket forholdene, priser osv..

Vi finner oss plass hvor det er passe lunt, og ikke langt unna grillhytta! Får koblet oss på strøm, så da er alt bare velstand! Kan lade "all verdens" duppeditter! :) (kanskje først og fremst kjøleboksen!) Spiser oss litt lunch i all enkelhet.

Tante og onkel har madrass i bilen og sover der, de har alt resten i hengeren og takboksen. Vi bor i telt! Det er nå helt greit, så lenge det ikke regner iallfall :)

Joda. Vi holder avstand (prøver så godt vi kan iallfall) og vi tar "alle" forholdsregler. Vil jo ikke bli syke. Eller smitte andre.

Vi går oss en liten tur i terrenget.

Sånt landskap jeg elsker! Nakent, ikke masse skog som dekker over formasjonene. Så masse detaljer å se! Og lett å gå i! :)

Tenk at vi kan nyte slikt som dette! Mens andre sulter eller på annen måte frykter for sitt liv! Snakk om å være priviligert! ..

Men dette liker vi IKKE! Rester fra et gammelt gjerde. Fort gjort å snuble i. Heldigvis ikke piggtråd iallfall, det ble jo brukt en del i gamle dager (forbudt nå). Fikk lagt det nedi ei grop, så det litt av veien iallfall.

Er dette ei hytte, eller?

 Ser litt "tom" ut...

Orkide (Vårmaihand antakelig) og myrull. Fin kombinasjon! :)

 Utsikten nytes

Ser ferga (Lødingen-Bognes) der i bakgrunnen,

Neppe vann som bør drikkes, men en fin liten "kulp" :)  :)

  Nei, ikke mye som kan måle seg med sommerdager i nord

Får litt høstfølelse av fargen på dette bladet!  Men bildet er tatt i dag.

 Ikke moden riktig ennå, men ikke så lenge igjen :)

Mareno med sin trofaste følgesvenn (kikkerten)! :)

Middag må vi jo ha. Det blir litt grilling i grillhytta i 18-tida. En slik liten gassgrill vil jeg ha! Ble solgt billig på Clas Ohlson i mange år.. Ikke nå lenger.. Utgått produkt! :( Finner ikke noe lignende en gang! :(

Onkel må ha på godt med barbequesaus..

Mareno nyter sol og utsikt mens maten grilles. Jeg har med div salat og tilbehør hjemmefra. Ble god og mett! :)

I 20-tida går vi en liten tur  fjæra. Det er fjære sjø. Det som er så flott med Vesterålen. Alt på ett sted. Åser og fjære. Berg og strand. Fjord og fjell. Ro og fred :)

Gutta koser seg på "tørt land" mens tante og jeg går på opplevelsestur i selve fjæra.

 Det blir faktisk varmt, så her er det bare å hive av seg litt klær. Men nei, det ble ikke noe bading! :)

"Basecamp 1" :)

 Mareno har på seg hatten sin fra Peru. Maccu Picchu og Cusco, vi var begge steder i 2016.

Onkel studerer blomster. Kalvedans liker seg på slike steder som dette. I fjæresteinene!

Utsikten nytes, og fotograferes.

Så er vi innom "leiren" en liten tur. I 22-tida går vi ny tur. Det går mot kveld, blir kaldere, så vi kler på oss litt mer.. og putter ekstra jakke i ryggsekken.

Jeg oppdager lekeplassen, og blir impulsiv! Dette er moro! :)

Tante lar seg ikke be to ganger... ho hiver seg med! Sprek tante æ har, 73 år! :)

Her var jo "dobbeltdekker" også, så fikk gubben med etter litt overtalelse... Onkel skulle ta bilde.... Det ble (uten at han visste det) FILM, med en del kommentarer...

Det ble noen bilder også... Mareno prøver få meg ut av balanse...

Jeg tror han likte det! :)

Moro!

Tror latteren min tok fullstendig over! :) Man har ikke mer moro enn man lager selv! Ofte! :)

Jeg tar også med noen "runder" i denne!

Vi rusler videre. Spent på hvor denne veien fører... Mye fin rødkløver langs veikanten. Sola står lavt nå..

Vi ender nede på ei kai..

Stor forskjell på flo og fjære, så da er det greit å lage kai i to etasjer.. Det er stor fjære nå. Trapp ned.

Idyllisk når det går mot kveld..

Vi avslutter med å nyte siste solstrålene i grillhytta i ellevetida.. Fine tante og onkel!

Klokka 2310. Siste strålene her.. Men kun terrenget som begrenser, vi er jo i Midnattsolens rike og det er midnattsol! :) Lyst (og sol over horisonten) døgnet rundt! :) Fantastisk dag vi har hatt her, og ser ut som morgendagen også blir topp! Veldig glad vi utsatte turen med en dag! :)

Så er det natt i teltet.. Brillene henger på trygt sted (i taket)! :) (ca halv tolv) 

Mandag 6. juli
Lang og fin frokost! (Foto: Mareno,- med mobilen og selfiestanga hans som jeg holdt, og som han utløste med klokka på arma! Dagens teknologi altså!)

Ja, vi tar smitterisiko på alvor! Gjør vårt beste. Vasker, desinfiserer, og holder avstand. Så godt det lar seg gjøre! :)

Ikke like varmt som for 2 uker siden på Raftøra, men helt ok temperatur, sol og ikke FOR mye vind. Bare nytelse! :)

Vi har ingen hast med å kjøre hjem. Mareno og jeg dropper tanken om å gå på "fjelltur".. Tante sliter med knærne, så vi tar heller en felles tur i nærområdet. "Steingale" meg, elsker jo de bare bergene. Og elsker fjæra!

Sånn ca i totida tar vi på hjemtur.

Først innom "nærbutikken" ikke langt fra Campingen (2,5km?). Alt-mulig-butikk! Og de har softis! :)

Vel, kjører ikke rett hjem derfra. Fortsetter videre utover og kjører helt til Øksneshamn!!! Snur der, nå har vi sett oss ut hvor vi skal stoppe på tilbaketuren!

Første stopp blir for å gå til skulpturen (Skulpturlandskap Nordland) "Øye i stein". Den var fantastisk fin! Vises ikke på bildet, men bølgene i havet speilte seg i veggene inni øyet, veldig kul effekt! :) Konseptet Skulpturlandskap Nordland er bare fantastisk!

Her er også steinaldergraver og andre oldtidsfunn langs "løypa".

På tilbaketuren til bilene går onkel Terje fremst. Plutselig spretter det opp en hare en meter foran han! Den stikker ikke hodet i lyngen, det går i superfart framover. Onkel roper og vi andre blir obs på den.  Men den er allerede for langt unna til at jeg har mulighet å få fram kamera å ta bilde. Så gjør den en liten stopp.. Men ikke nok til at jeg fikk kamera klar til å ta bilde, da måtte jeg ha zoomet og det ble det ikke tid til. Deretter springer den over jordet og forsvinner for oss... Synd, hare er liksom et tegn på god økologi, så hadde vært kjekt å få den på "papir". Det gikk ikke, men at den var der kan vi alle bevitne! :)

Ja, på kjøreturen tilbake så vi må jo selvsagt innom Den Sorte Gryte (som vi fikk tips om av vår nabo Astrid). De driver med geiter og har gårdsrestaurant og butikk hvor de selger egne produkter av geit. Verdens beste karamellpudding, var beskjeden vi fikk hos Astrid. Vi parkerer litt bortenfor veien deres.

Og rusler det lille stykket tilbake til avkjørselen deres. Fine blomsterkasser langs hovedveien som viser vei til Den sorte gryte!!

De har stengt mandager, dessverre, men vi har hørt om de og vil iallfall se oss rundt, kanskje vi kan få se geitene om ikke annet.... (Foto: Mareno)

Men vi er svinheldige. Etter å ha gått litt rundt og sett, så kommer det plutselig ut folk (neida, ikke et FOLK, men personer) foran inngangen. Og vi blir invitert inn for å se.. Dattera som styrer restauranten har fri på mandager, og i dag er hun på Sortland, så hun har ekstra VELDIG fri! :)

Men omvisning kan vi få! Moren, Jorunn vil gjerne gi oss ei omvisning. Bare ikke middag (men det skulle vi uansett ikke ha da).

Og vi kan få handle i butikken opplyser hun om etter hvert. Ja, vi kan få kjøpe oss en kopp kaffe også (det takker vi nei til) .

Men så moro å bli vist rundt.

Veldig trivelig sted! Lyse fine vegger, og mange kule løsninger!

Det kuleste er vel vinduene rett fra restauranten og ned i geitefjøset!

Geitekillingene har fått eget "hamsterhjul" (som sønnen i huset har laget) som de springer på. Særlig de minste killingene som liker det.

Fin uteplass også. Og i bakgrunnen ser vi hvor fint geitene holder landskapet i hevd. Skulle nok hatt noen titalls (hundretalls?) frittgående geiter i Bø...

Vi avslutter i butikken igjen. Nå får vi smaksprøver og lar oss friste til både det ene og det andre...

Oppgjørets time! Det ble over 700 kroner på oss.... Gårdspølse, brun ost kokt i jerngryte, Camenbert (av geit), gomme med rosiner, karamellpudding, 3 bokser salatost (den var kjempegod!) og karamellprim uten tilsatt sukker, . Alt laget fra GEIT! Vel verdt pengene. Iallfall når man har ferie (-og penger) og kan unne seg slikt :) (Foto: Mareno)

Angrer litt på at vi ikke kjøpte geitekjøtt også, men litt måtehold må/bør man vel vise... ;) Vi har lovet å komme tilbake. Nårtid er litt usikkert, men dette gav definitivt mersmak! :) Kan anbefales. Og jeg tipper at maten i restauranten også er topp! Kan lese mer om hva som serveres her: Matservering
Vi har to uker ferie i slutten av august, mulig det blir ny tur hit da... Time will show...

Vi kjører videre hjemover i 1630-tida.. Men har jo snakket (mannfolka) om å stoppe og fiske litt... Det er jo tidlig ettermiddag ennu..

 Finner parkering like ved brua her, og går ned til elveutløpet..

 Onkel stiller seg akkurat i utløpet, beste plassen tenker nu jeg..

Mareno går litt lenger. Men hadde neppe behøvd å gå riktig SÅ langt ut på de tangkledde glatte steinene da. En gubbe i 60-åra, uten redningsvest..

Selv fant jeg meg en flott stein hvor jeg kunne sitte med heklinga samtidig som jeg hadde fint utsyn til begge fiskerne.

Det ble faktisk Mareno som tok fangsten i dag. Han fikk to stk småsei. De måtte selvsagt kokes og spises der og da. Har jo med primus og kasserolle, å koke i sjøvann blir akkurat passe salt.

Det blir en liten smak på alle. Snakk om herremåltid! :) 

Så gjenstår bare å kjøre siste biten hjem, og den gikk helt greit. Tror vi var hjemme i 2130-tida.. Enda en gang en flott tur i trivelig selskap, og fullklaff med været! Kan det bli bedre? ;) :)

1 kommentar: