Blommenholm

Blommenholm

Kusine-tur til Skårvågfjellet, juli 2020

27. juli 2020
Tar litt forbehold når det gjelder rekkefølgen på bildene... Bilder fra mobil, fra kamera, fra Tone, fra Marianne, i salig blanding.. Tror det er noenlunde ok... Eller uansett ikke så nøye da ;) Håper jeg :)

To av kusinene mine er i Bø på ferie. Vi har avtalt felles tur til Skårvågfjellet. De ferierer ilage foreldrene i sommerhuset deres ei mil herfra (de bor alle sørafor ellers), så jeg kjører utover dit i halv ellevetida.

Vi tre pluss Shanti, hunden til Marianne, kjører med Marianne til parkeringsplassen for turen. Jeg skal jo være "veiviser", men prater og prater og følger ikke med at vi kjører alt for langt.. Jeg evner jo ikke lenger å konsentrere meg om mer enn en ting av gangen. Pratinga tar all oppmerksomhet! Vi er nå nesten helt til enden av veien. Eller kanskje det var enden... Jeg skjønte etter hvert at dette ikke var riktig i all fall. Gubben mener vi har vært helt nede på Søberg. Ja, sikkert, men vi snudde til sist og jeg konsentrerte meg nå om kun EN ting, å kjenne igjen svingen og plassen vi parkerte på sist vi gikk turen, gubben og jeg.

Fikk iallfall vist dem denne fine stranda da!

Og jeg fant etter hvert stedet vi skulle parkere. Og ingen andre biler der i dag.

Starter å gå. Supert vær, går i shorts og singlet. Vi tar det helt i sneglefart. Blir ikke bare fotostopp, men veldig mange "pratestopp" (mye å prate om når man sees så sjelden) og også stopp når Shanti skal lukte og undersøke ting og tang.

Har jo vært tørt lenge nå, så ikke vått i marka heller. Men det er laget flotte klopper siden sist jeg gikk her. (Foto: Marianne Kronlund)

Ja, de er så nylaget at slegge og sag fremdeles ligger her. Da gjenstår det vel mer jobb! :) Flott tiltak, ikke så veldig nødvendig akkurat nå når det har vært tørke i lang tid, men til "vanlig" vil nok dette være til god hjelp! :)

Så litt stopp for å plukke noen multer i hånda (Tone og jeg) som vi hiver nokså direkte i munnen.

Ikke kommet opp i fjellet enda. Utsikten er det uansett ikke noe å si på! :) (Foto: Marianne Kronlund)

Det går nå oppover... :) (Foto: Marianne Kronlund) 

Ikke mye folk på tur i dag, virker det som.. Det passer oss utmerket. Liker ikke å gå i kø!

Men så oppdager vi et gjeng som haler innpå oss... En storfamilie virker det som.. Vi stopper opp (atter en gang), synes det er best å slippe de forbi.

Shanti bryr seg tilsynelatende ikke mye om disse som går forbi på stien. Lar de passere i stillhet. Vi blir stående der og prate og etter litt kommer det plutselig en etternøler. En mann med ei jente på 6-7 år (?) sittende på nakken. Ikke rart han kom litt bak, det var nok litt tungt å gå og bære henne på skuldrene...

Men NÅ reagerte Shanti! Hun hadde nok aldri sett et slikt menneske før! To-i-en liksom! Hun gjødde og gjødde! Marianne måtte holde henne hardt i båndet.

Jeg fikk litt flashback til den gangen hunden vår, Toya (nå for lengst død) i skjømminga kikket ut veranda-dørvinduet og oppdaget forhøsteren som bonde-naboen hadde satt igjen nedpå myra nedenfor huset vårt. Hun gjødde og gjødde og ville ikke gi seg. Den hørte ikke hjemme der! Et slikt dyr måtte selvsagt jages! :)

Ok vi fortsatte.

 Liten pust i bakken...

 Litt bratt innimellom.. Ikke avskrekkende, stien er helt ok å gå! :)

Nok en liten "rast"..

En egen selfie på tur oppover.

 Lett og greit å gå..

Til og med JEG klarer følge stien og ikke gå meg "vill"! ;) :)

Måtte selvfølgelig innom "Dørhollet". Så ikke skiltet denne gang, er det blitt borte? Men jeg visste jo hvor vi skulle ta til høyre den bittelille avstikkeren, så vi fikk det med oss.

Denne gangen fristet det ikke å gå ned i selve "dørhollet", verken for meg eller de andre to. Det er bratt nedenfor der altså! Faller/sklir man midt i "hollet" så er man nok "fitten drage". Unnskyld uttrykket, nordlenningen i meg som tok over skrivinga! ;) :) Underlaget der er nokså usikkert, løs stein og grus, så best å være forsiktig. Men kule bilder for de som tør og har gode fotografer med seg! :)

Her står jeg oppå steinen OVER dørhollet. Det er mindre skummelt, faktisk. Men ser ikke bratta og havet gjennom dørhollet her.. Men ser havet OVER steinen. (Foto: Marianne Kronlund)


Bittelitt annen vinkel..så her vises havet både over og under..  Men dårlig oppløsning så bildet kan ikke forstørres..  (Foto: Tone Kronlund)

Her kan man kanskje få en følelse av hvor bratt det er ned fra hullet.. (Foto: Tone Kronlund) 


Oppe på toppen fant vi igjen storfamilien, så vi slo oss ned litt lenger bort og avventet situasjonen inntil de tok på nedtur igjen. Spiste oss litt niste, drakk vann og bare nøt stunden! :)

Vet ikke hvem som var mest utslått, men tror både Tone og Shanti nøt denne fine relax-stunden! :)


"Storfamilien" tok på nedtur igjen og vi inntok "selve toppen"! Fikk registrert TellTuren og tatt en noe forblåst (les: dårlig) selfie! Shanti ble ikke med her, dessverre.

Fikk skrevet oss inn i boka, og tatt bilde av "steintavla" som er plassert her. Fant ei lignende på tur opp til Losjehytta tidligere i sommer...

Skikkelig kult! Synes jeg :) Vet ikke hvem/hva som står bak de to nevnte, men digger det! :) Finnes de flere steder i kommunen? Hvem har plassert de ut? Kommenter gjerne dere som vet! :)

Så en alene-sefie på Marianne. Men Shanti vil være med! :)

Ned igjen. Det gikk litt fortere enn opp! Iallfall i starten....

Så variert landskap! Vi er i Bø, selvfølgelig! :)

Har vi flott natur?

Tror Shanti begynner bli skikkelig sliten...eller lei.. Hun benytter hver eneste liten stopp til hvile...

Fin utsikt...


Tone går litt lenger unna stien.. Finner fram en liten pose. Og plukker litt multer som hun tar med hjem. Marianne gikk ned til bilen med Shanti som var både sliten og varm (vann hadde hun fått nok av underveis). Marianne startet bilen og satte på AC så Shanti fikk avkjølt seg. Jeg for min del, gikk midt i mellom, i eget tempo, tok litt bilder (bla dette av Tone), sjekka mobil, bilder, menyer/innstillinger på kamera (som jeg skjønner lite av) og div, div.. Avslapping!

Brukte 4 timer (3 timer, 57 min) på turen. 6 km gange, sånn ca (5,96!). Det lengste jeg har brukt på denne turen, men det var helt perfekt! Flott tur, gode samtaler, gode minner. Intet stress, bare nytelse! Tusen takk for turen, kjære kusiner! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar