Blommenholm

Blommenholm

Rambergåsen 1.mai 2020

Litt annerledes 1. mai i år. Men flagget (flaggene) er på plass! :) (joda, skulle gjerne hatt skikkelig flaggstang, men det er altså aldri blitt noe av..).

Vel, vi har jo aldri hatt noen faste rutiner på denne dagen, annet enn å kjøpe soft-is hvis været tilsa det... Vi gjør ellers det som faller oss inn. Men hver eneste 1. mai er vi oss bevisst hva 1. mai betyr. Hvor viktig den er. Hva enkelte har ofret for at vi skal ha våre "selvfølgeligheter" i arbeidslivet..og forsåvidt ellers også. At det fremdeles er kamper å kjempe. Ikke minst i andre land. Hva solidaritet betyr.

Men i år er det altså Korona! Ikke så mye som foregår annet enn på digitale plattformer idag. Ikke er det softis-vær heller! Alt for kaldt til at is frister! :) Vi må finne på noe annet! :) 

Vi beslutter å gå oss en liten markatur! Rambergåsen! Jeg starter i det små, etter å ha vært "staillstien" (som vi sier) i flere måneder. Har knapt rørt på meg siden sydenturen i desember. Da vi var på Gran Canaria i februar (kun ei uke) ble det ikke en eneste fjelltur.

Så vi la ut på tur i dag. Kort tur. Kun opp på Rambergåsen, rett bak huset vårt, egentlig. To kilometer tur/retur. Ikke så veldig høyt heller. Ca 90 moh, hvis jeg husker riktig. Men ganske bratt opp...

På tur forbi fjøset stikker Gubben innom og henter ut noen stoler og div fra vinterlagring, han har visst håp om (snart)  kommende dager med sol og varme...

OK. Vi går trøstig i vei! :) Fint nok vær, men ikke særlig varmt. Vi krysser naboens tomt på baksiden av huset.. (kom fra venstre (ned bakken) mot høyre..)

Her ser vi Sørhalvåsen (til venstre) og Nordhalvåsen. Begge deler er Rambergåsen, hvis jeg har oppfattet ting riktig... Her kan man gå opp midt i mellom. Bratta opp, rett i mellom. Der er det bratt. Og steinete. Ur. Men man kan også gå helt til høyre, litt ut av bildet. Rundt, og så på baksiden opp. Ikke så bratt, lettere å gå, men myyyye lengre!

Vi krysser "Kanalen". Flott bru over, som jeg ikke tok bilde av denne gangen. Tok bare bilde FAR brua! :) Vi går videre, over jordstykket og ut gjennom utmarksporten.

Vi gikk rett opp til "åsen". Jeg tar jo alltid (nesten uten unntak) korteste vei! Ganske bratt oppover. Men igrunnen ganske så greit å gå nå, så tidlig på våren (ja, vi bor langt nord!). Tett kratt og steiner og ur er mye lettere å forsere på denne tiden av året. Ikke lauv på trærne, ikke midjehøyt gress, det meste er oversiktlig.. man ser hvor man trør... Senere på sommeren er det rett og slett et SLIT å gå opp denne veien!

Litt opp i høyden ligger det snø fremdeles. Best å lage snømann med en gang da, tenker jeg, ikke sikkert det er snø på toppen, der blåser snøen fort bort og ligger det noe igjen, så tar skinner sola der det meste av dagen (når det ER sol da!), så det lille som er av snø, tiner fort.

Ble altså overhodet ikke fornøyd. Dette må være en av de styggeste snømenn jeg noensinne har laget. Antakelig DÉN styggeste! Og jeg har jo laget noen. Liker å kose meg på tur. Gjøre det "lille ekstra"! :) Helt fra jeg var barn. Ja, lager jo snømenn heime også, når lysten tar over! :)

Vel, vi går videre. Tar bilde på tur opp av naboens hus. Zoomet godt inn.. Da blir selvfølgelig ikke bildet særlig bra. Men tenkte hun kanskje ville synes at det var kjekt med bilde av huset og flagget på 1. mai. Dagen er jo viktig for alle oss fagforeningsfolk! :) Så værsågod, Astrid! :)

Vet ikke helt hvordan jeg har fått til dette bildet. Nei, det er ikke selfie med mobilen.. Jeg har tatt det med fotoapparatet. Må jo ha holdt apparatet MOT meg! Og knipset uten at jeg vet om det! :) Jaja, det er vel bare typisk Lisbeth, det også! :)


Så er vi oppe! Og jeg finner denne! Tror først at det er en myrdun som har "landet" her og som blafrer i vinden.

Oppdager så flere rundt om, og til slutt en hel "haug" på et nokså lite område. Dette er nok ikke myrdun, men ekte dun!

Det har nok vært en liten kamp.. Om det endte med døden for noen er uvisst, ikke noe kadaver  se!

Tar noen bilder fra høyden. Zoomer inn hjemmet vårt! Marenos barndomshjem (med grønt tak) i midten, vårt røde hus til høyre i bildet, og nabo Astrid helt til venstre. Ser at flaggene våre på balkongen ikke vises... Kanskje vi må gjøre alvor av å skaffe oss flaggstang... Det er noe spesielt med å se flagg vaie på store flaggstenger...

Her ser man våtmarksområdet "vårt" til høyre i bildet. "Tjøinn". Huset vårt blir utenfor bildekanten til høyre.

 Her ser vi Hadselfjell til venstre i bildet, Lofotfjellene bakerst i bildet.

Panoramabilde

Har jo allerede laget snømann, et stykke under toppen.. Men den ble jo så stygg! :( Og når jeg nå finner en liten snøflekk oppe på toppen også, så er det bare å gjøre et nytt forsøk.

Denne gangen ble jeg fornøyd! Ei lita Snøfrid med vårens første snyklokker! :)

Stor stein, lita Snøfrid og Mareno :)

Her med masta til Telia i bakgrunnen. Det er den som gir meg internett her hjemme! :) Nå har også Telenor utstyr montert der. Masta er 26 meter høy.

Vi hadde ikke med kaffe en gang på denne turen. Den er jo så kort. Men angrer litt, det hadde vært kjekt! Next time!

Tar på nedtur og det går antakelig minst tre ganger så fort som da vi gikk oppover!

Gikk ny tur 3 dager senere, da til Jonsåsen. Bloggen av den er allerede ferdig og ligger her: Jonsåsen-3-mai-2020.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar