Blommenholm

Blommenholm

Masta med Mareno, mai 2022

 

Mareno ville "på tur" i dag. Ok, hvis det er en kort en, sier jeg... Han foreslo å kjøre til Sandvikhalsen og gå til Bufjellet hvor jeg ikke har vært. Det er Telltur, kun 5 poeng, men ok. 

Vi kjører av gårde. 

Dvs gubben kjører, jeg strikker.. En halvtimes kjøretur. 

Men vi ser det etterhvert som vi nærmer oss.... Tåka....kommer.... sigende... (tåke bruker bety VARME... Kommer godværet nå?)

Nei, Bufjellet er nok ingen vits... Vi snur på Sandvikhalsen. Men da kan vi jo stoppe på Eidet på tilbaketuren og gå til Masta der Astrid og jeg var for et par-tre dager siden og hvor Mareno ikke har vært! 

Jepps, gubben er med på den. Men han vil gjerne gå opp fra Skålbrekka. Ypperlig! Der har jo ikke jeg gått opp. Så kan vi heller gå ned samme vei som Astrid og jeg, så får han gå den veien også. Er ikke SÅ langt å gå fra Jokerbutikken og tilbke til bilen på Skålbrekka etterpå, det er jo flat asfalt!!! :D

Vi parkerer på utkjørselen ved Skålbrekk-krysset. 

Og Mareno viser meg skiltet som er satt opp og som forteller om "vannkummen for hester" som står plassert like nedenfor parkeringsplassen. Sånne småting man aldri tar seg tid til stoppe og se, selv om man kjører forbi opptil flrere ganger i uka! 

 Her er "historien"
Og her er selve vannkummen! Fantastisk at slikt blir tatt vare på! All ære til de som tok initiativet til dette!

OK. Vi starter å gå.. Først opp mellom husene.. Står en åpen port som vi går gjenom. Videre oppover..  Fant ikke noe sti sånn umiddelbart..

Men da vi oppdaget en port tok vi sikte på den, og da var vi på "rett kjøl", tydeligvis. En port som er enkel og lett, både å åpne og lukke! Fungerte perfekt! Beste port jeg har opplevd så langt!


Her kommer Mareno.. og tåka... eller omvendt.. 

Godt markert sti, her må vi jo være på rett vei! :) 


Bø Ungdomsskole midt i bildet. Mange gode minner derfra. Skolen som var nybygd ble tatt i bruk i 1972, året jeg fylte 13. Jeg startet i første klasse (7.) på ungdomsskolen da. Før det hadde vi ikke ungdomsskole i bygda, kun barneskole, framhaldsskole og realskole (frivillig) i bygda.. 

Så brant ungdomsskolen, lille julaften i 2003. Det var mens jeg var i brannkostabel i brannkorpset i Bø. Husker at jeg fikk ødelagt mobilen min som lå i lommen på brannjakken og fikk i meste laget fukt/vann... Brann på Bø Ungdomsskole

Elgbæsj... Umulig å gå på tur i bygda vår uten å treffe på slikt... 

Straks oppe. Må ta bilde som jeg kan sende Astrid og vise hvor jeg er...

Det har jo vært noen her siden Astrid og jeg var her den 20. Nå kan gubben og jeg skrive oss inn på neste nye side.. 

Vi starter på nedtur igjen..

 Foto: Mareno

(eld-) Gammelt hus, (eld-)gammel kjerring... 😁 (Foto: Mareno)

Et gammelt vannreservoar, sier gubben. Menneskeskapt. Ja, jeg vokste jo selv opp med vann fra brønn oppi bakken.. På vinteren hendte det at den frøs, og vi måtte tine snø/is i kasserolle på ovnen for å få vann.. 

Så er vi plutselig nede ved Joker! Da gjenstår bare å følge veien tilbake til bilen. Lett å gå da! :) 

Tok jo ingen selfies av oss på toppen. Men da jeg plutselig ser oss sjøl i dette speilet, synttes jeg det var litt kult! :) Dette er oss, altså! :) 

Tilbake ved bilen.

Ble ikke mange kaloroier forbrent.. men fin tur likevel. Få kanskje satse på Bufjellet neste gang! Har noen småturer til på lista, før jeg tør satse på Selvågtinden. Har et håp om å komme meg dit i løpet av sommeren...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar