Blommenholm

Blommenholm

Kråkbergfjellet med Mareno

23. mai
I kveld i halv ti-tida lurer gubben på om vi skal gå på Kråkberget. Det er også 5-poengs Telltur og jeg har ikke vært der før. Kanskje man kan se midnattsola derfra.. Men det er jo nokså overskyet.. 

Det går en halvtimes tid før jeg skjønner at han mener alvor. Men da ordner vi oss på ti minutt og kjører hjemmefra 2210.

Mye skyer, men sola bryter nå gjennom her og der..

Strikkinga er selvsagt med, kommet litt lengre enn på forrige tur. 

 

Underveis til turstart kommer vi forbi tre elger på ei myr. For langt fra hverandre til å få med alle på ett bilde.

 

Denne hadde gjemt seg godt! 

Litt lenger fram hadde to svaner slått seg ned.

Vi kjører også en liten"avstikker", Mareno er på utkikk etter en blåstrupe han vet holder til i det området. Vi verken så eller hørte den i dag da. Men rugda fikk vi øye på.

Parkerer og tar på gåtur kl 2307. 12 grader. Fint å gå, helt passellig tur for folk med helse på mitt nivå.

Unngikk så akkurat å tråkke på denne. Litt usikker på om den varsler regn, eller om den bare sier at det nylig har regnet
Her sees Kråkbergfjellet som vi skal på toppen av. Kan vel neppe defineres som et fjell når det bar er 134 moh, vi sier iallfall bare Kråkberget. 
 
 Mye små detaljer å legge merke til i naturen Her et par fjær..
 
Gubben i "godt driv", men jeg går først!! :D 
 


Og selv om vi ikke skal så høyt over havet, så er det ingenting å si på utsikten.

Så er vi plutselig oppe! Ikke helt naturlig smil på gubben her... 😏

Litt bedre på neste forsøk 

Jepps! Der er vi "innskrevet". Klokken 2345.  Skyet, ingen sol. Eller midnattsol. Så er det jo heller ikke midnatt(-sol) før kl 01, vi har jo sommertid så sola er lavest kl 01. 

- OG jeg husket å få turen registrert i Tellturappen! 😀

Gubben behøver visst investere i nye skolisser... 😀

Nedturen går nokså fort. Plutselig oppdager vi reven som vi antakelig har skremt skikkelig. Han springer i rakettfart over myra, alt for fort til at jeg rekker få klart til foto. Men vi så han begge to iallfall. Korsrev. 

Nede ved bilen oppdager Mareno en hare oppi bakken. Laaaangt unna oss da. Jeg skjønner ikke hvordan han oppdaget den, men når han forklarer hvor den er så ser også jeg den. Litt lettere å se når den beveger seg. Ble ikke mye bildebevis av dette (mye zoom på mobilen, så ble veldig uklart).

Gubben fikk målt akkurat 2 km, mens jeg manglet 100 meter på det.. Ser ut som Apple gir bedre uttelling på meterene enn Garmin, han har altså IKKE gått 100 meter lenger enn meg!!! :( 

Kjekk liten tur, nå spørs det om jeg må sette meg større mål. Kristi himmelfartsdag har gubben fri, da kan vi bruke hele dagen om så er... Får se hva jeg klarer 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar