Blommenholm

Blommenholm

Blommenholm og "Hundremeterskogen"

Tirsdag 28. juni 2016

Tante Synnøve og onkel Terje er i bygda. De har sommerhus her. Ei mils vei fra oss.

Ofte innebærer det jobbing når de er her. Sommerhus gjør ofte det. Nå er det uteområdet som fikses. I dag var det noe stein som skulle fjernes. Onkel trengte ei slegge. Han hadde spurt alle naboene rundt sommerhuset, ingen hadde slegge. Han ringte Mareno. Som selvfølgelig, blant alle sine flere tusen (millioner?) ting, også hadde slegge. Sin farfars. Egentlig merkelig at han kun hadde ei! Men bare å komme og hente, var svaret.

Onkel kom. Hadde med tante. Jeg benyttet muligheta og spurte om de kunne tenke seg å gå ilage oss til Blommenholm i kveldinga. Hadde fortalt tidligere om hengebrua og at det var et spesiellt sted de burde gå.. Og idag følte jeg meg i brukbar form. Hvis de ikke hadde andre planer...? Det hadde de ikke, de ville mer enn gjerne være med. Ok, vi avtalte å dra i 18-tida, da var det tid å rekke spise middag først.

I sekstida kom de hit igjen og vi dro avgårde i vår bil. Kjørte til Ringstadåsen der turstien starter. Skilt for Tursti, Parkeringsplass og Privat vei, alt på ett sted! Rene Kinderegget! :)

Det spøkes mye (Mareno) med at: Lisbeth viser vei, så lenge vi har Lisbeth til veiviser, Lisbeth har gått her før osv, osv... Hallo! Har gått her to (2) ganger før, begge ganger rota jeg meg ut på ei myr... Men da vet jeg kanskje hvor jeg IKKE skal gå nå da...


For nemlig: Her er veiskillet, hvor jeg tok feil. Hvor jeg tok FØRSTE feil. NÅ tar jeg veien til venstre, langs vannet. Flott å gå. Stort sett langs vannkanten, innimellom litt inni skogen. Hvor man går i skogen mens man samtidig hører bølgeskvulpet fra vannet, var akkurat nok vind/bølger til det. 14-15 grader, overskyet, bare en liten bris, akkurat passe til å gå tur i.

Her er det tatt grep for å få lettere passering av veldig vått område. Tusen takk! Bildet tatt på tilbaketuren, var ikke kommet i fotomodus på tur til...

Underveis forteller Mareno om fjell og vann, steder og hus vi ser. Tante spør og får svar.

Mareno finner restene etter et egg. Må være et and-egg mener han. Og lurer på om det er blitt røvet eller om det er blitt ruget ut... Vi satser på det siste :)

Så er vi fremme ved brua og Blommenholm. Like idyllisk hver gang jeg ser den. Tenk at vi har så mye fint i bygda vår. Onkel først over, så tante, så jeg, og Mareno til slutt.På øya tar vi pause i gapahuken. Her er både kaffekjele og bålplass med bålpanne. Angrer litt at vi ikke tok med pølse vi kunne ha grillet, men vi er jo forsåvidt ennå mett etter middagen, alle mann. Så da blir det medbrakt kaffe, turblanding og kjeks. Passe turmat.

Blir en fin stopp med prat og skriving i "gjesteboka". Som onkel oppdager i postkassen inne i gapahuken. Lurer på om den var der sist jeg var der? Stod jo liksom litt bortgjemt på innsiden av ytterveggen. Vi tok "lettvarianten": bare dato og navnene våre. Vi har vært her idag.


Foto: Mareno
Her er det mulighet for grilling. For de som trenger bålpanne så står den klar inne i gapahuken.

Ja, skikkelig turkjele står også klar i gapahuken. Noe større enn den vi har hjemme, ja.

Tante sjekker Telltur-kassen.


 Så tar vi fatt på tilbaketuren. Først tilbake over hengebrua.

 Der oppdager onkel Terje et skilt vi overså da vi gikk til.

Kart over området. Vi gikk bare til Blommenholm og tilbake. Jeg har tidligere gått til Klaksjorda ilage Eva, da gikk vi veien til høyre, og ikke om Blommenholm.. mener jeg å huske....

Mareno sjekket hva der stod... Han la spesiellt merke til: "Husk å ta med søppel og hundelort"! Så dumt at vi ikke husket å ta med hundelort, sa han! :)  

Det går raskere tilbake enn turen til. Virker kortere, men er vel mest fordi man da går på "kjente" stier.. Man har jo nettopp gått her, så da ser man seg ikke så nøye om lenger. Men er nå forskjellig å oppdage likevel. Som fin lav blant mose..
Eller ei bjørk som har litt dårlig feste... Men som oss andre her nord, så klorer den seg fast.. her vil den være, her vil den bo! :)

Tilbake i bilen, så får Mareno en ide om å kjøre til Uvåg før vi  drar hjem. Det er jo kommet asfalt på veien ned dit nå. Kjekt synes jo jeg. Har ikke vært der på mange år. Og vi kjører helt ned, så jeg får se igjen hus jeg bare såvidt husker fra jeg var unge..

I bilen, nesten hjemme igjen, kjenner jeg at jeg er blitt sulten igjen. Lurer på om tante og onkel har lyst å være med oss til bålplassen i Hundremeterskogen og grille pølse til kvelds. Hundremeterskogen har de jo også hørt om tidligere, og de har veldig lyst! :) Supert, da går vi for det. (For uinnvidde så fikk "Hundremeterskogen" navnet av vår datter da hun var liten.. Det var jo en spennende skog :) )

Jeg inn hjemme og hente pølser, pølsebrød, noe jordbær og moreller jeg finner i kjøleskapet, mens Mareno og tante og onkel går direkte opp til bålplassen og tenner bål.

Det ble ei trivelig stund i Hundremeterskogen også. Fuglesang og tjukkpølsgrilling og prat og bare nyte.
Foto: Mareno
Klokka ble visst rundt halv elleve før vi gikk derfra.

Skulle sikkert tatt flere og ikke minst bedre bilder idag, men var vel ikke egentlig forberedt på å blogge turen.. (og de få bildene Mareno tok, har jeg ikke tilgang på nu..) Men det ble altså helt klart en bloggverdig tur! :) Tusen takk for flott tur og trivelig selskap!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar