Blommenholm

Blommenholm

Nyttårsrock 2020, Hamar

Torsdag 9. januar
Har bestilt hotellrom på Evenes, så vi kjører dit i dag ligger over. Skal bli deilig å spise middag på hotellet der i kveld, roe ned, og kunne sove litt ekstra og spise frokost i god ro, før vi skal reise videre i morgen. Ellers måtte vi ha kjørt hjemmefra i halv sju-sjutida i morra tidlig. Når det er så usikkert med vær og føreforhold som vi har på vinteren, så er det godt å ha god tid å gå på. 

1430. Leita etter fotoapparatet. "Hvis alt e' som det bruka å vær', så ligg det enten i kjøleskapet eller i skoveska", sei Mareno. Lynet slår ned i hodet mitt, -SKOVESKA! Selvfølgelig: -Og der var det! (denne gangen også!)

Kom oss avgårde hjemmefra kl 1730. Sølvi reiser i lage oss i år. Vi plukker ho opp på Sortland (Strand). Drittvær i dag, men skal spakne utover ettermiddagen. Er såvidt frostgrader, men ikke noe snøstorm, oppholdsvær er bra, uansett vindstyrke! 

Spakne gjorde det. Måleren viste 7m/sek på Tjeldsundbrua.

Framme 2030. Sjekker inn og går ganske raskt til middag. Hadde gledet meg til viltgryta deres, men det hadde de ikke i dag. Kun stekt torsk (som jeg ikke er særlig glad i) og tomatsuppe. Jaja, fikk nu litt mat i kroppen. 

Og Sølvi fikk ølet sitt! :) Det er jo "ferie"! :) 

Fredag 10. januar
Frokost og så dro vi til flyplassen. Koffertene våre var hhv 9,4 og 10,7 kg. Hadde de middels koffertene, kunne nok tatt kabinstørrelse istedet. Hadde god plass i begge koffertene. Men da er det høyde for litt shopping :) 

Da vi var gjennom sikkerhetskontrollen og hadde funnet oss et bord i kafeen, savnet jeg plutselig mobilen, ikke i jakkelommen, ikke i bukselommen, utbruddet mitt kom fort: "Mareno, mobilen min!!!" Glemte jeg den i sikkerhetskontrollen? 

Takk og lov, hadde puttet den i dataveska sammen med PC-en! Sølvi kommenterte at alt er som normalt da, Lisbeth og mobilen! :) 

Etter hvert ankommer resten av gjenget flyplassen. Vi blir 11 stk fra Sortlandsmiljøet som skal på Nyttårsrocken i år. Så er de 7-8 (tror jeg) fra Harstad, et par fra Tromsø, mange fra sør i Nordland, Mo i Rana og div. Jada, Nord-Norge blir godt representert! Skulle gjerne sett at resten av landet blir like godt representert på Vesterålsrocken! ;) 

Ok, flyavgang i rute. Ankomst Gardermoen og fikk bagasjen. Så er det tog til Hamar. Den ene gangen i året at jeg kan benytte honnørkortet mitt! 

Vi gikk ned på spor 1 i god tid. Toget kom ti minutt FØR tiden.. Det stod Eidsvoll, ikke Lillehammer, så jeg stusset, ...kunne dette være riktig? Cristina påstod at det var vårt tog og de andre to bifalt.. og de gikk om bord alle tre, så da måtte jeg jo bare følge på. Ville i hvertfall ikke bli stående alene igjen! 

Toget gikk med det samme. Og DA utbryter Cristina at det er feil tog. Ja, innså vi alle, det ER FEIL tog! Dette går IKKE til Hamar! Hva gjør vi nå? Vi er iallfall i riktig retning finner vi ut etter hvert. Hvor kan vi eventuelt bytte? 

Jeg så på oversikten på veggen og forkynte at vi kan bytte tog på Oslo lufthavn. -Kor du trur vi kom fra nu? spør Mareno! -Hodet mitt! :) 

Ikke så rart kanskje, at det var god plass på dette toget da. Bare å ta det med et smil. Det ordner seg nok for snille jenter (og gutt)! :) Men helt utrolig at rotehuet meg var den eneste som satte spørsmålstegn ved om det var riktig tog vi gikk på.. 

Konduktørdama som kom og skulle kontrollere billettene våre var veldig behjelpelig og sa vi måtte gå av på Eidsvoll, stoppet etter Eidsvoll verk og ta neste tog. Vi så gjorde og fikk vente litt på toget (det vi opprinnelig skulle tatt) der, da det viste seg at det var noe forsinket.

Ordinær tid: 1410. Ny tid: 1439. Det kom omsider. En halv time seint. 

Da konduktøren kom og skulle kontrollere billettene, klarte ikke Mareno å finne fram til de på mobilen, han hadde jo kjøpt til både oss to og Sølvi. Konduktøren ble lei av å vente til slutt og sa han skulle komme tilbake senere. Det viste seg at billettene hadde jo bare en times gyldighet og siden toget var forsinket var tiden gått ut... Det går helt greit sa mannen som satt ved siden av oss, hans var også gått ut, og det ble godtatt. Ok, da har Mareno de utgåtte billettene klare. Men konduktøren dukket ikke opp mer og vi ankom Hamar og gikk av! :) 

På Hamar fikk vi en maxitaxi til hotellet, vi ble 5 stk. Mye veiarbeid så drosjesjåføren sa han skulle ta en litt "ulovlig" snarvei.... Det gikk helt fint helt til vi plutselig møtte på sperring. Han ble litt frustrert, -den var jo åpen i formiddag! Men ok, han stoppet taksameteret før han snudde og kjørte tilbake og en annen vei til hotellet.

Både sol og måne underveis. Prøvde ta bilde av månen gjennom vinduet på drosja som var i fart. Ikke noe blinkskudd akkurat, men fikk jo bilde! 

Fikk rom på 601, i nest øverste etg. Christina fikk i sjuende, dit gikk ikke heisen! Jeg hadde jo ønsket samme rom (i 1.etg) som i fjor, men det fikk vi ikke. Men helt greit med 6. etg, heisen kom fort og greit hver eneste gang.

Sølvi fikk rom i 4. etg, og syntes det var veldig moro da jeg også gikk ut av heisen der, samtidig som jeg kommenterte hårfrisyren hennes. Denne gangen gikk jeg nå ikke ut av heisen i ALLE etasjene i hvert fall! ;) 

Oppdager at jeg også denne gangen har glemt reisemodemet mitt! Heldigvis har Mareno også denne gangen med sitt, så jeg er berget.

En snartur på Coop OBS og handla litt snacs og sånn. Så var det middag. Ved buffeen oppdaget jeg Larsefar, så da måtte jeg gå bort og takke for sist, si godt nytt år og sånn. Spurte også om jeg ville få danse med han i helga? Ja, det får du sikkert, var svaret!! 😀 Tenk, han fylte 90 i april! :) Var veldig spent på om han ville dukke opp i år, og heldigvis det gjorde han! :) 

Kl 20 starter festen i hallen. DJ første halvtimen, deretter spiller Streaplers fra Sverige og  King Pleasure and the Biscuit Boys fra England i økter. 


Kl 21 starter også dansen i baren, Built for Speed som spiller der. Musikken de spiller gjenspeiler navnet til gruppa! Ungdommen er raskt i gang! :) 

Fikk dansa en hel del i løpet av kvelden, både inne i baren og i hallen. Nok til at jeg var godt fornøyd, iallfall. Ba også opp selv to ganger, den første var Larsefar, så var det Martin. Dansa tre danser med Larsefar, og han "gav jernet"! Det var hopp og sprett og spark og stort smil! Jeg er jo litt redd for at det skal bli for mye for han, men han setter tydelig stor pris på futt og fart og moro. Men han kom litt ut av balanse en gang, heldigvis var det rett ved veggen, så han fikk støtte der og tok seg inn igjen. 

Lørdag 11. januar
Frokost. Randi og Tron holdt oss Vesterålinger med selskap til frokost, så kom Gunnhild og Harald og avløste. Koselig med sånne frokoster :)

En snartur ut.. Klær på salg på Sport1. Det ble "bittelitt" shopping :)

Lunch. Elisabeth og Odd Jørgen kom og slo seg ned ved bordet vårt. Hengte jakkene og la mobil/veske der de skulle sitte, så gikk de til buffeen for å hente seg mat. Da bytta vi (Sølvi..) plassene deres. Den ene (Elisabeth) til andre siden av bordet, den andre ett hakk bort.. Vi var skjønt enige i at Elisabeth kom til å oppdage det tvert. Men OJ? Mest sannsynlig ikke! :)

Og hva skjedde? Elisabeth kom tilbake: "Ka skjer her?", spør hun. Jada, det holdt stikk! OJ? Ingen reaksjon. "Du ska sitt her, æ ska sitt her", sier Elisabeth til han. Javel. Han adlyder ordre, uten å reagere på det. 

Da blir det jo litt snakk om akkurat det. At han ikke følger med sånt. Han forteller så om den nyttårsaftenen, hvor Vidar hadde pakket hele bilen hans inn i gult papir. Da de gikk ut for å sende opp rakettene, klarte OJ å unngå å legge merke til det. Selv ikke da han stod en meter fra bilen, så han det! "Ikke rart de (politiet) tok dæ vekk fra gata", sier Mareno. ️ 

Så var jeg innom og så på kurset som Øyvind kjører, sidestegsrock. En liten snutt her. Robin "nailer" det! :) Vi har jo gått kurs i dét noen ganger, så orker ikke delta. Greit å spare føttene! :) 

Jeg gikk på rommet for å slappe av, har ikke ork til å være mer sosial nå. Totalt utmattet mentalt. Det ble hvile av kropp og hode på senga i 10 min. Deretter masse strikking (roer hjernen), strikka opp nøstet jeg så vidt var startet på. Gjorde godt med et par-tre alene-tid-timer. Skulle gjerne hatt fler!

Men middag i 18-tida. Alt for mye god mat. Enda verre enn i jula. Man vil jo liksom ha valuta for pengene (har jo fullpensjon) så da spiser man ekstra mye. Henter dessert opp til flere ganger, f.eks. 

Så fest kl 20. Streaples er i gang! 

Larsefar er også i gang! :) 

I mangel på mannfolk går det helt fint å danse to jenter! :) Beate er "gutt" god som noen! :)

Her "gis jernet"! Moro å se på! :) Fantastisk fotarbeide! :) 

Ragnhild og Larsefar danser i baren. 

Dette bildet burde vel blitt tatt andre veien slik at dansegolvet kom i bakgrunnen, men det tenkte jeg ikke på før etterpå. Tekst til bildet: Vi koser oss! (sier Sølvi!) 

 Et par Vesterålinger til, selv om de bor sørpå nå. Virket som de trivdes bra ilage oss... 

 Latteren satt iallfall løst! 

Veldig løst! - Her må tårene tørkes! 

King Pleasure and the Biscuit Boys i hallen, en liten snutt her med de.

Jeg dansa ikke før helt på tampen av festen. OJ kom å la hånda på skuldra mi, skulle be meg opp.. Jeg skvatt så OJ holdt på å le seg i hjel. Ja, de andre og. Tror ikke jeg hylte, men de så nok skrekken i øynene mine og at jeg bokstavelig talt hoppet i stolen! Jaja, det ble jo et par-tre danser da, når latteren omsider hadde lagt seg! :) 

Klokka ett om natta er det "taffelmusikk" uti gangen. Den unge generasjonen lot seg friste til noen toner for egen hånd, siden instrumentet jo stod der.. sånn tilfeldigvis :) 

Nattrock i sal S1. Øyvind spiller. Flott musikk som vanlig fra den karen. Ble ikke dansing på meg/oss der, vi så på en times tid (fasinerende!), så tok vi kveld og gikk på rommet. 

Søndag 12. januar
Frokost, så siste pakking og utsjekking. Bestilte maxitaxi igjen, siden vi var 4 stk med kofferter.

Da drosja kom stod Marianne og Roger og så etter taxi og det ble til at de ble med oss. Flere å dele regninga på, det er jo helgetakst nå, så koster litt ekstra. Litt trasig å reise fra sola, men vi får den tilbake den 13. januar hjemme, hvis været er klart. Noe det neppe er... 

Kommer i god tid til stasjonen, toget har avgang 1307 etter ruta. Mareno fikser billetter i appen.. 

Ombord i toget kommenterer Mareno at "Vi er på rett tog, det går t' Eidsvoll! :) Og denne gangen fungerer den digitale billetten når konduktøren kommer! :) Konduktøren slår fast at vi kom på på Hamar... "Vi e nu meir opptatt av kor vi ska, ikke kor vi kjæm ifra", sei Mao. 

God tid på Gardermoen, så da ble det litt butikker og kafébesøk.

 Nærmer oss Evenes, men aner ikke hva det er vi ser her... 

Framme på Evenes 1745. Snøbyge. Temperaturen ligger rundt nullpunktet.. 

Tar litt tid før vi kommer oss derfra. Sølvi har skade på kofferten og må rapportere det. Hun får ny koffert der og da. 

Marenos koffert KOM ikke. Så da måtte han rapportere det. TTT (ting tar tid).

Endelig på hjemtur! Vi stopper på hjemturen og spiser middag på Tjeldsundkroa. Vinden er 15m/sek på brua da vi kjører videre. 

Straks på Sortland, ikke mye snø her! :)  Hjemme 2130. La meg 0030, leste i en time...

Ei fin helg, selv om det ble lite (nesten ikke) dansing på meg på lørdag. Brukte opp "kruttet" allerede fredag, så hadde ikke initiativ selv på lørdag. Fikk jo filmet litt til bloggen da :) 

Var også et par stykker jeg skulle ha vært og sagt takk for sist til og pratet med, men hodet hang ikke med så langt, dessverre. 

Mandag opplyser gubben at han har fått oppgjør for drosja fra alle unntatt meg.. :) Haha! Dream on! :)

PS: Kofferten hans kom på tirsdag morgen.Det samme gjorde mobilen han glemte igjen på hotellrommet på Gran Canaria den 21. desember!  :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar