Blommenholm

Blommenholm

Vikan med Mareno

Langfredagens tur

Regn i dag. Bare å hente fram skikkelig regntøy. Det blir skikkelig Goretex både jakke og bukse. Den gamle jakken fra Norrøna må være 10-15 år og Arcteryxbuksa er antakelig like gammel. Kjøpt på opphørssalg på hver sin butikk som ikke lenger eksisterer. Men funker fremdeles like godt.

Ok. Er oppholdsvær når vi kjører hjemmefra. Underveis til utgangspunktet for turen tar jeg opp mobilen (Mareno kjører) og jeg blir jo opptatt med den da, og følger ikke med når Mareno plutselig slår ut med høyrearma mot meg samtidig som han utbryter UPS eller noe lignende (husker ikke helt ordet). DA kom "Lisbeth-hylet". Helt fra det dypeste dype inni meg. Urbrølet. Gubben ble svært fornøyd, oppnådde akkurat det han var ute etter! :)
Mareno holdt på å le seg i hjel. Ja, jeg også. Da jeg kom litt til meg selv igjen, det tok litt tid, fikk jeg satt mobilen i bildemodus og knipset selfie..

Så er vi i gang. Vikan er en lett tur, bare 5 poeng på Tellturskalaen. Men veldig greit å gå når jeg har gangsperre :)
 Flott vei å gå på. Iallfall et godt stykke.

Dett er avtrykket av hoven til "han Tykje" har Mareno blitt fortalt. Det er egentlig større enn det ser ut , bare Mareno som ikke er nær nok... Tror jeg må måle bredden neste gang (20 cm?)!

Her ligger restene fra vinterens uvær. Masse tang som er blitt skyllet opp.

 Ja, ganske så grått i dag. Men ikke regn nå iallfall...

 Der er lykta vi skal til...
Nærmer oss... Her renner det Mareno kaller en smeltevannsbekk.

Da er vi kommet fram til målet for turen.

Men vi har jo bare gått i en halv time. Kanskje gå litt til? Fortsette utover mot Flaskeforet? Spør Mareno. Jeg oppdager jo et par snøflekker litt lenger bort. Dit vil jeg! Vil lage snømann igjen! Ja, da går vi videre!
(Foto: Mareno)

Mens jeg lager snømann. Høy konsentrasjon! Ikke enklere å lage snømann nå enn på Skårvågfjellet i går.

Et par mennesker der nede på lykta lurte nok litt på hva vi holdt på med oppi lia... De gikk ikke videre for å se, men gikk tilbake samme vei som de kom.

Synes resultatet ble ganske bra, selv om armene blir borte mot mosen i bakgrunnen. HAN er iallfall blid og førnøyd! :)

Nei, han vises ikke særlig godt fra stien. Men det er vel ikke lenge den er snømann uansett. Det tiner raskt nu!

Da fortsetter vi utover mot Flaskeforet. Mye glattskurt berg og fjell langs kysten i Bø.

Bittelitt vårtegn her også. Det spirer og gror litt. Kalvedans/Rosenrot.


Flaskeforet er den odden der vi ser lykta på toppen. Må vi gå opp i bratta (er gelender og kjetting å holde seg i) for å komme dit og til sist må man klatre opp stige for å komme opp på knausen.

Vi dropper Flaskeforet i dag (det er jo ikke Tellturmål heller) så vi snur. Er også for mye flo til å se jettegrytene i dag, så bryr oss ikke om de heller. Mye tang igjen...


Og Mareno kler seg ut som Draugen! :) 

Dette bildet trodde han vel ikke jeg turte legge ut, men gjør man slike ablegøyer så må man nok forvente at det kan bli publisert.. ;)

Tror han fikk beskjed om å smile her! :)  Jeg gikk rett forbi skiltet uten å se det da vi gikk til lykta. Vi gikk turstien rundt odden på tilbaketuren iallfall! :)

Trollet er nå litt fasinerende/morsomt.

 Mareno gjør meg oppmerksom på dette hjertet i havkanten! Ei "tangklusje" som danner et hjerte.

Kult! 

Tilbake ved utgangspunktet.Litt info her for de som er interessert...

Nesten hjemme igjen oppdager Mareno denne elgen på andre sia "Tjønn'n".. Skjønner ikke hvordan han gjør det, jeg bruker nå holde blikket på veien når jeg kjører.

Men ble en fin tur. Mulig det var fordi vi tok på oss skikkelig Goretex at det holdt seg opplys hele turen. Ikke en eneste regndråpe, tror jeg. Men kjente at var lurt (akkurat passelig) med den tykke ullvanglongsen under buksa, og langermet ull og tynn ullgenser under jakken. Og ikke minst noe på ørene. Det blåste ganske friskt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar