Blommenholm

Blommenholm

Votterock Tromsø 2019

Torsdag 21. februar.           
I utgangspunktet hadde vi avsondret oss med tanke på Votterock i år. Var ikke helt fornøyd i fjor med musikken, og opprinnelig plan var jo at de samme skulle spille i år. Blir ei nokså dyr helg også i tilfelle. Kanskje vi heller skal satse på Vårsvetten i Trondheim?

Vel, etter hvert avsondrer vi oss også med Trondheim. Arrangementet der avholdes litt for usentralt, da nytter det lite om vi har tilbud om hus/overnatting mer sentralt. Vi har jo ikke bil der..

Så får vi vite at musikken i Tromsø blir noe annet enn først planlagt. Og at flere fra Vesterålen blir  dra. Men vi skal jo til Gran Canaria uka før, kommer hjem først torsdag kveld. Blir i meste laget da, konkluderer vi.

Men... mens vi er på Gran Canaria får jeg vite at Mareno har fått forespørsel om å spille på nattrocken i Tromsø. Da har jeg allerede sett at TILOGMED Sølvi (har ombestemt seg) skal på Votterocken! Og Vivian og Jan Eirik (som reiste til GC samtidig med oss).

Skitt! Lysten blir plutselig veldig så påtrengende! Jeg går på nett, sjekker hotell i Tromsø til helga. The Edge (der arrangementet foregår) er fullt, resten er S-V-I-N-D-Y-R-T!!! Mareno gir beskjed at vi ikke skal på Votterock, da det ikke er ledig hotell (til "normal" pris). Og får til svar at det er blitt et ledig hotellrom til rimelig pris fra lørdag til søndag (på The Edge)..hvis vi vil.. Hvis KOD (vi) ikke tar det, blir det lagt ut til full pris.. Vil vi ha det?

Men orker vi det? ... Vet ikke helt hva han svarte, antakelig litt "svevende" (typisk Mareno). Vi (jeg) har det som et alternativ, at vi kan kjøre på lørdag.. Men jeg vet at jeg er utslitt, det blir han som må kjøre i så fall, så han får ta avgjørelsen.. jeg skal nok klare "henge på" hvis han kjører..

Og senere på torsdag, et par timer etter vi er kommet hjem, kommer det beskjed fra Kurt i Tromsø at det er kommet ei avbestilling, nå kan vi få "billig" rom fra fredag til søndag hvis vi vil...

Vil vi? (bilde lånt fra arrangementssiden). Jeg er i tvil, men har jo så lyst. Men vet at det i utgangspunktet er Mareno som må ta kjøringa. Jeg som elsker å kjøre bil, vet hvor grensa går nå. Det blir nok han som må kjøre, iallfall det meste av turen. Skal jeg "overleve" ei swinghelg på noenlunde ok vis, har jeg lite bak et ratt å gjøre. Enda verre på hjemtur, alle gjenværende rester av krefter må gjemmes i tilfelle gubben blir for trøtt til å kjøre..for da MÅ jeg..

Men det hadde jo vært skikkelig moro å overraske vennene våre som jo har fått beskjed om at vi IKKE kommer.. ;)

Joda, vet jo at Sølvi holder alle muligheter åpne for at vi kommer uansett. Hun vet at vi kan være impulsiv. Men hun vet også at jeg nok er ganske utslitt etter ei uka i Syden, og at det koster i meste laget med Tromsøtur, samt at hotellet The Edge (der arrangementet foregår) for lengst er fullt..

Tenker at meldinga jeg fikk fra henne i ettermiddag, der ho sier at hun regner med vi er på tur heim, har en liten baktanke... Æ svarte at vi kjør fra Evenes nu, å at æ gleda mæ t mi eia seng i natt.. Så vet ho iallfall at vi ikke kjør direkte til Tromsø... om ho hadde en slik tanke...

Ikke så veldig sannsynlig at vi kommer, men vet uansett at hvis vi kommer, så kommer Sølvi til å si: "Æ visste det! Ka va det æ sa?" Ja, Mareno hører henne også for seg.

Men ok, vi ordner oss slik at vi har muligheten åpen før vi tar kveld på torsdag... Har pakket ut etter sydenturen og pakket sånn halvveis for ny tur...

Fredag 22.februar
Står opp. Ennå ikke helt bestemt oss. Tar det litt lungt, men etter hvert skjønner vi at stemningen er for å dra til Tromsø! Klokka elleve kjører vi.

Det er meldt stor skredfare, noe jeg ikke føler meg helt bekvem med, og føret ellers er litt varierende.

Været er heldigvis ok. Rene julekortstemningen noen steder...

 Her er det litt snø i luften, usikker på om det var en liten eling eller om det fyker litt...

 Da vi kom inn i et kaldere område, opplevde vi at regnet som kom ned frøs til is på ruta og tok sikten.. Til slutt var det bare å kjøre ut og stoppe og gjøre rein ruta..

 Og vinduspusserene! :) 

 Litt slitsomt å kjøre på sånt føre, men kunne vært adskillig værre.

Underveis kommer snap fra Julianne... Snutt tatt i bilen, de er underveis de også. De skulle jo kjøre fra Sortland kl 12 var planen, så vi er litt usikker på om de er foran eller bak oss. Vi forlot vel Sortland litt over 12, etter å ha vært innom og fylt drivstoff og et ærend til..

Lurte på om det var deres bil som stod i Bjerkvika da vi kjørte forbi. Mareno var usikker, vet ikke hvilken bil de kjører på, og om de har takboks (som denne bilen hadde). Jeg er ganske sikker på at de ikke kjører på Audien, så da er mulighetene store for at det kan være de...

Spørsmålet er om de har sett OSS? Jeg får nemlig sms fra Sølvi (som sitter på med de) etter ei stund...

Sølvi: E dokker kommen langt?
Meg skriver: Haha! Og sender fire stk flire-til-æ gråte-fjes
Sølvi: Ja?
Meg skriver: Nei og sender lei-meg-fjes
Sølvi: Yvonne lurte på om ho skulle booke plass t dokker og (de bor på et annet "hotell").
Meg: Nei, det ska ho ikke tenk på. Meld bærre drittvær og dårlig føre, å vi e sliten. Men takk for tanken..

Jaja, hun er nok mistenksom som ventet, men føler seg nok langtfra trygg på at vi kommer uansett.

Straks framme, det er blitt ganske mørkt..

Framme og parkert i Tromsø 1820, da har vi kjørt i ett. Veldig greit å bo på samme hotell som alt foregår. Prioriterer slike arrangement. Vi sjekker inn, setter koffertene på rommet og går ned og betaler "Vottekort", og hilser på forskjellige kjente. Kikker litt på kurs... Mareno deltar litt.. Jeg har (omsider) lært at det er lurt å begrense seg litt hvis jeg skal ha håp om å klare holde "koken" hele helga.

Vel framme legger jeg ut dette bildet på Facebook og skriver at vi er kjørt til Tromsø på Votterock. Marian (datter) skriver kommentar: "Fint at dokker legg ut så folk kan se korsn oppdragels æ har fått når det gjeld å vurder vær- og føreforhold, og denslags". (denslags er vel padlevær, tenker jeg)

Mareno er så vidt kommet innom døra når festen er startet, før Gunnhild griper tak i han og drar han med ut på golvet. Tror nesten det var første melodien bandet spilte...

Liten filmsnutt her

I gangen rett utenfor danselokalet har Wenche og Torstein ordnet seg salgsbod til sin "Dansesko i farta"-butikk. Tror nok de fikk solgt noen par denne helga! Ja, jeg kjøpte jo nye sko selv også da, to par tilogmed.. Så spørs det hvordan føttene mine takler de etter hvert..

Tok litt tid før Sølvi og gjengen (Yvonne, Jørgen og Julianne) dukket opp. De skulle jo installere seg på sitt eget hotell først.. Hva tror dere Sølvi sa da hun oppdaget meg?! - Æ visste det!! :)

Dette bildet gav Sølvi beskjed om at jeg måtte slette. Jeg sa som sant var, at det kunne jeg ikke, det måtte jeg jo ha med i bloggen. Så her er det! :)

 Selvfølgelig var også Johan på Votterock. Ja, han er jo "overalt"! Sprek åttiåring! :)

Må vel legge ut bilde av Johan og Mareno også..

Gikk oss en snartur i baren etter festen, kanskje det var andre kjente der? Noen var det. Annfinn bla. Og Lill Hege og Ally. Men ganske snart så er det visst kveld og mørkt!

Lørdag 23. februar
Opp og til frokost.

Mareno deltok litt på kurs igjen, jeg kikka litt på, og slappa av. Kl 1414. Det er slitsomt å være på topp! :)

Ble ikke noe shopping denne helga (heldigvis!). Jeg var en snartur innom Nerstranda (kjøpesenter rett ved hotellet), men kjøpte ingenting. Vi tok en salat på deling på Jordbærpikene til lunch.


Robin prøver sko og Yvonne "gir råd".. :)

Yvonne hadde bestilt bord til 30 stk til middag på Egon kl 18, så da gikk vi dit. Måtte fordele oss på flere bord, men i samme område i lokalet. Tok noen bilder der...

 To fine damer! :)

Litt forskjellige Vesterålskommuner representert her.. Stig vil som vanlig (helst) ikke være med på bilde.

 Jeg kaller disse for Andøygjenget, selv om det kun er Trude som bor der nå..

 Flott ungdom vi har i lage oss! :)

Så har vi "Harstadfolk"! :)

Fest
Noen fikk det nok ganske varmt under dansen (Kjetil) og Kristina fikk glorie! :)

Liten filmsnutt av det samme..Skulle vel både filmet mer, og tatt flere bilder, men det ble som det ble :)

Etter festen er det Nattrock. DJ Mareno er klar! :)

Tru om det var jeg som sleit ut Jørgen...? ;) Fin plass å hvile/strekke ut litt iallfall, under posteren til Vesterålsrockeran, reklame for årets Vesterålsrock! :)

Søndag og hjemreisedag
Frokost i lage Marit og Ronny.

Så var det kurs. Mareno deltok, jeg stod over, bare kikka på..

Tok farvel med gode dansevenner.

Hjemover. Tenker på rasfaren når vi kjører. Her har det gått ras... Ser det flere steder. Men ingen har gått over veien, og ingen der vi kjører heller.

Det blir stopp på gatekjøkkenet i Bjerkvik. Vi og Jørgen med passasjerer. Mat må man ha. Junk...

Etter hvert kommer det flere. Vanja, Raymond, Harstadgjeng mfl. Blir faktisk litt trangt om plassen til slutt :)

Greit nok at jeg var sulten, men å spise gaffelen var nok i drøyeste laget. Oppdaget det da det plutselig stakk langt bak i ganen.. Skjønte ikke helt hva det var før jeg så på gaffelen som putselig manglet en tinne..

Ble livredd for å svelge biten, men hadde jo munnen full av mat samtidig (hadde nok tatt ALT for stor munnfull), og ville jo ikke spytte ut alt. Å spytte ut kan jo virke veldig uappetittelig for de andre som spiser, så jeg måtte jo bare prøve svelge litt unna, men uten å svelge plastbiten...  Da jeg endelig fikk fikset den ut (ligger på tallerkenen på bildet) brøt jeg ut i stor-latter! Klarte ikke forklare hva jeg lo av heller. Bare en sånn typisk "Lisbeth-hendelse"! :) Det gikk bra.


Straks klar for å kjøre videre. Resten av hjemturen gikk bra. Men utrulig godt å komme hjem..

Hjemme har omgivelsene endret seg siden vi dro hjemmefra på fredag. Det må ha regnet ganske så mye i helga, var jo en halv meter snø da vi dro! Nå står det vann over alt!

Passer meg utmerket, er ikke veldig fan av vinter...

Veldig godt å komme hjem, nå gjenstår restitusjon. Føler veldig for litt  alenetid framover nå. Bare kose meg med minner om ei opplevelsesrik uke i syden, og deretter ei fin helg i Tromsø på Votterock!

"Livet er ikke det verste man har.." :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar