Blommenholm

Blommenholm

Dronningruta 2. august 2018

Dronningruta 2. august 2018
Sølvi har snakket om Dronningruta i lang tid. Et par år iallfall. Jeg har tenkt at ja, kunne tenkt meg å gå, men vært usikker på om jeg ville klare det.. 

Men nå er helsa såpass mye bedre, jeg har fått testet ut noen litt lange turer, og har etter hvert fått litt troen på at jeg kan klare det... Gubben er med på tanken, og etter at Monsen gikk ruta for ei ukes tid siden, har jeg fått litt blod på tann. Tenker at torsdag er ypperlig. Værmeldingen er god. Hører med Sølvi om hun vil være med. Planlegger egentlig å gå ganske tidlig på dagen, vet jo ikke hvor lang tid vi blir å trenge. Men blir litt usikker på onsdag ettermiddag når jeg ser tåka kommer.. Orker ikke gå den turen i tåke! :(

Så får jeg mld fra Yvonne at "I morra kl 14 skal vi gå Dronningruta". Hun, ungene, Linn, Vanja, mfl.. Håper at tåka letter til da, og værmeldingen utover dagen er fin.

Ja, da vil jeg være med! Sølvi blir også med. Mareno er veldig treg med å svare... Han ville helst gått tidligere på dagen.. Men gir etter tilslutt. "Æ hadde ikke venta anna", sier Yvonne. "Æ visste det. Han sku bare gjøre sæ te!", sier Sølvi :) Bare jeg som var i tvil om han ville eller ikke.... 

Ok, i 12-tida er vi høvelig klar.. Tror jeg har alt med meg da jeg går til bilen.

Men før jeg åpner bildøra kikker jeg ned og ser hva jeg har på føttene. Ikke akkurat rette fottøyet for å klatre Øksnesfjellene vil jeg tro! Inn og skifte! :) Mine "hundgamle" godt og vel inngåtte, nesten utgåtte, Eccosko er nok det trygge alternativet. Har nye (i fjor) Hooka-sko, men tør ikke ta de på så lang tur i variert terreng, foreløpig..
Nærmer oss Stø. 20,5 grader er ikke ille :) Tenker det blir helt perfekt å gå i :) 

Vi ankommer campingen på Stø. Vanja og Eirik kommer litt etter, Rikke har visst noe plager etter forrige tur, så hun har valgt å stå over. Yvonne er litt forsinket får vi beskjed om. Etterhvert dukker også hun og ungene og Sølvi opp. Linn og Raymond kommer litt etter det igjen. Da er vi fulltallig og klare til å gå. Klokka ble nærmere halv tre. 

Vanja har gått turen før, brukte 4,5 timer. Gikk nokså vanlig tempo da, mener hun.. Hun anbefaler å gå langs kysten først (Kyststien), få varmet opp kroppen litt før vi starter på de verste stigningene...

Her har visst Monsen hatt leir før han kom til Bø. Skiltet burde nok sikkert vært fjernet, men er jo bare ei god uka siden han var her så vi får vel bære over med at det fremdeles står..

 Litt info...
 Mer info...
 Enda mer info...
 Sortlandsgjenget ankommet..

 Da er vi i gang. Allerede ankommet Skipssanden :) Flott strand! :)

 Mor og sønn .. :) (og Martin litt i skjul)

Aner ikke hvem disse er... men de ser ut som de "hutrer" litt.. ;) : :D

 Litt til hjelp i litt "våte" partier..

 Jeg var visst ikke sist en gang! ;) Gubben kommer "hakk i hæl"! :)

 Første skikkelige pause.

 Litt mat og drikke... Så er vi klare for "take off" igjen! :)

Begynner å bli litt stigning her... Godt da med litt busker og kratt, noen større greiner å holde seg fast i...dra seg opp etter..
 Utsikten er det ikke noe å si på! :)

Nyksundskaret! Og TellTurkasse! Jippi! Endelig litt valuta for gåingen! :) Tok bilde av Tellturkoden, den skal bli registrert ved hjemkomst! :)

Foto: Mareno


 Sølvi tar et overblikk!:) Sola er skarp, men er jo uansett vår beste venn! Særlig på en dag som i dag! :)
 Nå er vi kommet høvelig høyt opp, altså! :) Flott utsikt! :)

Her er det nokså bratt. Et par engelsktalende jenter spurte om Mareno kunne ta bilde av de..? Ja, det var jo greit. De gikk litt overfor stien slik at han kunne knipse.. Men de skled og kom lenger og lenger ned.. Da de endelig fikk nok fotfeste til at han kunne ta bilde, var de kommet lenger ned enn han! Så ble nok litt anna vinkling enn de hadde tenkt.. ;) :)

 Martin klatrer på med krum hals! :) Skikkelig tøffing! :) Her er det bratt altså! :)

 Åhhh, endelig oppe! Her er det litt enklere å gå... Iallfall ei stund... :)

Liten pause her. Fotopause...

Foto: Mareno

Motlys kan gi flotte bilder. Tror det var her Linn tok dette bildet.. Meg sånn ca midt i bildet..(minst som vanlig) :D  Foto: Linn Olsen
Om det ikke går nedover, så går det iallfall bortover!:)

 Og så, litt oppover... :)

Hvem i alle dager har gått av seg trusa? :) Ikke noen av "våre" i all fall! :) Takk og pris!

 No words...

 Sånn blir det med sola midt i mot!.... :)

 En albino blåklokke. Eller "hvitklokke"... Med et par insekter på kjøpet... :)

 Ikke så mye å si... Annet enn at vi fantastisk natur i nærområdene!:)

 Noen som er uenig? ;) :)

 He må det en liten rast til, igjen.

Vanja finner jo fotomotiv overalt! :) Selvfølgelig også her (jeg var litt overrasket over at hun kun hadde med mobilkamera...)

 Finner fotomotiv, jeg også! ;)

 Skips-sanden, var det ikke? Fint uansett! :)

 Tror alle koser seg her, altså! :) Utsikten kan jo ikke gi annet enn en topp pause! :)

 På tilbaketur/nedtur... Her nærmer vi oss "sivilisasjonen" ;) :)

Litt panorama igjen..

 På tur ned... Da er jeg i forkant.. Gubben henger etter.. ;) :) :D

Også denne turen setter sine spor. Her er det Sølvi som har fått merke jord og sand og humus underveis...
 Hun prøvde børste av, men det satt godt, gitt! Svett hud, solkrem muligens, her må det nok sterkere "lut" til! :)
Klar for hjemtur... Bare halvanna times kjøretur eller så... Morsom denne "malingen" som er på en mur ikke langt fra startstedet for Dronningruta..

Da var også Dronningrute-turen over. Brukte 6 timer, det er vel godkjent, tenker jeg. Normal gangtid, avhengig av form og pauser er beregnet til 5-8 timer stod det jo på et av skiltene da vi startet. Hadde nok brukt mye lenger tid om vi hadde gått alene, gubben og jeg. Mye oftere småpauser, og slakkere tempo, sikkert. Men ilage disse "fjellgeitene" så måtte vi jo bare prøve henge på! :)

Flott tur, glad jeg ble med. Takk for turen! :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar