Blommenholm

Blommenholm

Breitinden, juni 2019. Med Yvonne, Ann Helen, Tordis og Mareno.

Et gjeng hadde planlagt Dronningruta i Øksnes i dag. Det orka ikke jeg, vil heller gå på Breitinden. Men i dag er det tåke borti Øksnes, men ikke her. Så Yvonne ombestemmer seg og vil på Breitinden! Skal ha med et par venninnner, Ann Helen og Tordis. De andre går Dronningruta som bestemt. Vi avtaler å møtes på Guvåg og gå opp derfra. Vi så gjør! Mareno blir også med.

Her har vi startet oppstigningen!

Første bratta er ganske bratt! Tungt for legger og lår, og syra mi! Merkes godt når jeg må gi det lille ekstra for å komme fremst, slik at jeg får tatt bilde! Vi skimter veien og husene der vi startet fra, i det fjerne der nede (litt til venstre i bildet).

 Mere oppover...

Liten pust i bakken...

Kommet godt opp i høyden her...

Ved et veiskille. Her ville vi kommet opp fra venstre om vi hadde gått opp fra Røsnes. Vi kommer fra Guvåg, litt lenger å gå, men da unngår vi mye våte myrområder. PS:Ser dere apeansiktet like til høyre for skiltet? Skikkelig kul steinformasjon, synes jeg!

Mareno peker og forteller som vanlig om fjelltoppers navn, fjorder og bosetninger. Deilig å ha en slik guide med seg!

Bare nyter utsikten!

 Nyter mere utsikt!

Begynner nærme oss toppen! Mareno har tatt en "omvei" og kommer inn fra høyre!

OPPE!

Mareno har tatt fram kikkerten, hans faste følgesvenn. Vil se hvor mye tåke det er borti Øksnes...

Så dukket det opp Tstelsommerfugl her også. Disse subtropiske som har inntatt Skandinavia i år.  Ikke bare én, slik som på Strandheia. Her er mange. Både disse lyse, men også de som er noe mørkere... Hannene?? Fikk bare bilde av denne ene da!

Herfra ser vi vindturbinene på Ånstadblåheia. Har zoomet litt inn her.

Får også tåka litt nærmere ved å zoome inn litt... Bortover i retning Øksnes (tror jeg)

 Mer tåke i det fjerne. Alt for langt unna til at vi kjenner "gufset". Heldigvis!

 Men det er jo fasinerende!

 Så er vi på tur nedover igjen. Må jo tilbake også.

 Mer tåke ut mot Lofoten også, men laaangt unna oss! :)

Treffer på noen belgiere. De er på utkikk etter elg... Lillejenta i treet er god klatrer. Virker som hun har gjort dette før! :)

Ble en flott tur, helt uten tåke. Sylvi hadde vært på Måtinden (Andøy) i dag, hun måtte gå litt i tåke, men var heldig og gikk tidlig, da de kom ned lå hele Måtinden skjult i tåka.

Vel hjemme igjen. Etter et bad blir det bilde av en overkropp som har fått litt sol i dag... Var nok ikke bare jeg som merket det på kroppen/huden, jeg fikk en Snap fra Yvonne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar