Blommenholm

Blommenholm

Raftøra Camping 20.-21. juni 2020

Lørdag 20. juni
Melding fra min min tante Synnøve på morgenen kl 0922. De er på tur igjen, tror det blir Raftøra Camping. Lurer på om vi kommer.... Det er jo meldt skikkelig finvær... Ja, det kan jo friste.. Vel, det frister ikke å sitte i bilen i timesvis i sånt godvær da... Her i nord har vi lært oss å utnytte hver eneste minste time med godvær...

Hvor lang kjøring er det, spør jeg Mareno. To timer sier han (jeg skjønte senere at det var rå gjetting, men det stemmer faktisk bra). 

Men jeg MÅ jo uansett se ferdig Bonanza først :) Og vi er jo ikke forberedt i det hele tatt. Der er visst ikke hytter forstår vi, så da må vi jo ta teltet.. Som ikke har vært i bruk på ørt'n år. Tante og onkel sover i bilen, men det nekter Mareno.. han prater om fukt og mugg og div.. (tror han begynner å bli gammel).. Jeg er med på det meste i godt selskap! Kunne godt sovet i bilen! :) 

Hm... Jeg svarer tante at vi må vurdere det... Tenker litt "korona" også.. Men å møtes ute (med avstand) må vel gå bra? Hun sender nye meldinger... De har grill. De har kokeapparat, engangsbestikk/servise og skal grille "tjukkpølse" i kveld (vet at det er min favoritt). Har sennep og ketschup, salatingredienser. .. Til slutt: - Men ikke fiskestang... 

Etter vel en time sender jeg mld "Ok, ser ka vi får til"... Så bra! sier tante. Da er det bare å pakke... Vi finner teltet, og soveposene. Det ene (selvoppblåsende) liggeunderlaget VET vi er punktert og det andre finner vi ikke..

Ok tar med et par ulltepper, kan være kjekt på kvelden hvis vi sitter ute også) og noen sånne 1-cm-tykke liggeunderlag som ikke er særlig egnet til å ligge på hardt underlag på... Kjøleboksen med fryseelementer og tjukkpølser i blir med. Litt drikkevarer, frokost til Mareno. 

Tar med håndarbeid, kan jo utnytte tiden når gubben kjører om ikke annet.. Gubben tar med div saker og ting.. kokeapparat, fiskeutstyr, Kaffe, potetgull.. Jeg tar med et absolutt minimum av toalettsaker..  Og solkrem! (alltid optimist!) 

Solbriller! Slipperser, sko og fjellsko! Diverse ladere. Minipc, Ja, det baller på seg. Lisbeth på tur! :) Spørsmålet er hva jeg har GLEMT? Men altså, uansett, -sikkert 20 år siden jeg dro på tur med SÅ LITE!! 

Klokken 1200 kjører vi! Vurderer å stoppe på Sortland og kjøpe selvoppblåsbare liggeunderlag, men det synes det blir litt drøyt for kun ei natt. De koster nok adskillig mer enn de gjorde for 20-30? år siden da vi kjøpte de forrige.. Og vil vel neppe bli brukt mer.. Vi er jo aldrende, blir neppe mye mer teltliv på oss, tenker jeg.. Dessuten er været alt for fint til å bruke tiden i butikk! Vi dropper stopp på Sortland.

22,5 grader. Knall temperatur her nord! Straks framme! Gleder oss til å komme fram og ut i sola! :) 

Bruker ganske nøyaktig to timer, så er vi framme.

Mens de ventet på oss har tante allerede kommet i prat med noen som også var fra Bø viste det seg. Fra Nykvåg.. Litt prat så hadde hun fått klart at de var tante og onkel til vår datters eks..

Finner plass hvor vi kan parkere ved siden av hverandre. Og vi (Mareno) slår opp teltet etter hvert. Like greit å ha det gjort..

Ja, vi mangler jo madrasser. Og med hhv slitasjegikt og Bechterew så kan jo ei natt i telt gi store utslag på "slitne" kropper... Tante "disker opp" med ekstra ulltepper, strandmadrass og div, vi kan ha under.

Tante og onkel har jo skikkelig madrass bak i bilen. Setene lagt ned, så da har de soverom der. Sover med vinduene åpne, de har selvlaget myggnetting som dekker åpningene. Dyner oppbevares i takboksen, og så har de med hengeren hvor de har resten av det de trenger. Jeg synes det er sprekt av folk som er mer enn ti år eldre enn oss. 

Tante har kontakt med et annet par, Sissel og Arne. Kommer de også? Litt uvisst ei stund, men jo, de kommer! De har bobil, så da har de vel det meste "pakket og klart", bare et par times kjøring på de og.. Det blir kjekt! :) Vi traff de sist på Gran Canaria i februar.

Jeg benytter anledningen til å overrekke tante jakken som hun skulle få i bursdagsgave når hun kom nordover i midten av mars (hun hadde bursdag 11. mars). Koronaen satte jo stopper for det. Men nå er de her, så nå får hun den. (Foto: Mareno)


Gaven ble godt mottatt, og takken ble gjort med "koronahilsing". (Foto: Mareno)

Mens vi venter går vi litt rundt og orienterer oss i landskapet. Flott fjære. Tante og jeg går en oppdagelsestur. Jeg ser meg ut et par steiner i "fjæra" som jeg skal klatre på... Jeg går i slippersene, og i "oppoverbakke" glir jeg jo bare tilbake og ut av slipersene.. Ikke særlig god feste for klatring med andre ord. Tante nekter meg å klatre opp på den store steinen jeg vil opp på...

Etter å ha vært tilbake på "campingen" og skiftet til litt bedre fottøy, får jeg Mareno også med for å ta bilde på steinene. Dette er den minste av de to store steinene. Ikke problem å komme seg opp på, og et fint motiv synes jeg. Og tante knipser oss begge. (Foto: Synnøve Kronlund)


Her er (ett av) Marenos bilder.. (Foto: Mareno)


Denne steinen er litt større (selv om det ikke ser slik ut) og litt vanskeligere å komme opp på, og ned igjen... (Foto: Mareno)


Tantes bilde av samme motiv! (Foto: Synnøve Kronlund) 

 "Fjell"-toppen på øversida av veien, må vi vel ta en tur opp på før vi drar hjem. Akkurat passe tur for meg nå (den fysiske formen tatt i betraktning), tenker jeg.

Jeg spør Mareno om han trur vi vil vises herfra når vi er på toppen? "En ting kan æ garantere dæ, sei han, -du vil ikke se ut som en elefant der oppe!

Vi treffer plutselig på kjente! Lise og Fredrik er her. Blir en liten prat når Lise kommer bortom bordet vårt .. De er på "jomfrutur" med nyvogna. (Mareno hadde selvfølgelig en kommentar til akkurat dét da!) Artig! :)

Etter et par-tre timer kommer Sissel og Arne. Vi er "fulltallig". Trivelig. Sitter ute i sola og skravler.

Raftrøra er en kjempefin plass. Eneste minuset er at sola går i skjul bak fjellet ganske så tidlig på kvelden. Klokka er 1930 her.

Her er Lise og Fredrik. Husker ikke om de var på tur for å fiske, eller på tur tilbake etter fisking..

 Sissel klipper filler hun skal hekle teppe av. Sånt går an å holde på med samtidig som man er sosial.

Vet ikke hva hun viser her, men praten går.

Utpå kvelden skal det grilles. Arne fyrer opp grillen. Og tar seg av grillingen

Nå blir det godt med mat! :)   (Foto: Sissel Jacobsen)


Etter at vi har ryddet opp etter maten fyrer Arne opp "Bin Laden". Ja, vet ikke hvem som har gitt den navnet. Men ser jo ut som en rakett, igrunnen! :) Fungerer fint som varmeovn! Helt supert nå når sola er gått i skjul bak fjellet..  (Foto: Sissel Jacobsen)

Ja, nå koser vi oss! :)  


Men dette var vel ikke helt planlagt? Flammer på utside!!! Hva er det som skjer? Skal den ta av nå! Hvor går isåfall ferden? :) (Foto: Sissel Jacobsen)


Kanskje ikke helt funksjonelt med ei gummipakning nedi her hvor det skal være så sterk varme? :) Men det gikk bra, Arne ordner opp og Bin Laden kan fortsette å varme oss :)

Jeg oppdager at jeg har mistet heklekroken. Leter masse rundt der vi satt først, det var der jeg heklet. Tror ikke jeg hadde med heklinga da vi flyttet bordet på andre siden av bilen til tante..

Vel, finner den ikke. Men posen med garnet ligger i ytterteltet..

Ja, jeg har jo som vanlig hatt flere leteaksjoner. Hvor er mobilen? Hvor er fotoapparatet? Hvor er? Hvor er? Så da tante plukkeri hop litt papir og div spør Mareno: "Er det søppel? Hvis du har noe du vil bli kvitt, bare gi det til Lisbeth! Det forsvinner som dugg for solen!"

I halv elleve-tida beslutter Mareno og jeg at vi skal gå på "fjellet"..

Gjennom litt skog og kratt i starten. Og plutselig henger jeg fast!

Krever nok litt reparasjon dette. Tråden dratt 10-15 cm ut...

 Mareno gjør nå noen "sprell" han og...


Det gikk nå bra :) 

Utsiktsbilde.... Vi ser ned på campingen. Men ikke riktig helt oppe ennå.

Klokka 2300 ganske så nøyaktig, er vi på toppen! Ikke 1. klasses kvalitet på mobilbildene Sissel og tante tok, men siluettene ble jo OK da! Ser jo faktisk hvem som er hvem her! Eller? :) :) (Foto: Sissel Jacobsen)


Med lite kamera som har litt mer og bedre (optisk) zoom enn mobilene, så får jeg jo zoomet inn både teltet vårt og vennene våre som fremdeles koser seg ute.

Vel nede igjen satt de andre fremdeles og koste seg ute. Men etter hvert blir det (faktisk) litt kjølig... Vi tenker det er best å ta kveld.. Vi bryter opp. Rydder opp.

Mareno tar en liten "balansetest!! Gikk vel "sånn høvelig" bra :)

Vi går i teltet. Rydder litt i ytterteltet når onkel kommer og lurer på om vi er lagt oss.. De andre sitter i bobilen til Sissel og Arne. - Klart, vi kommer!

Så blir det enda ei lita trivelig stund!

Men SÅ er det kveld.

På plass i soveposen. kl 0105. Og jeg slokner på et øyeblikk.

Søndag 21. juni
Våkner i sjutida av at sola er framme. Deilig. Gubben snorker.. Nyter varmen til den blir litt i meste laget i halv åttetiden. Står opp. Gubben våkner også.

Jeg leter etter kjøresolbrillene mine (de jeg tar utenpå mine vanlige briller. Finner de ikke. Tenker at noen kanskje tok vare på de da de ryddet av bordet når vi tok kveld...i går.. De vanlige solbrillene tok jeg iallfall selv vare på, de som kosta "pæng"! :)

Heklekroken er fremdeles borte..

Vi er innom servicehuset, tar "morrastellet".

Mareno koker morrakaffe på gammelmåten, kokemalt. Tenk å stå opp kl 0730 til shortstemperatur!

Deretter tar vi en liten tur i området, går litt rundt. Fantastisk temperatur så tidlig på morran. (Foto: Mareno)
Ganske lang fjæra, fint å gå og tusle..

 Noen (ikke jeg) har plukket skjell og pyntet steinen med. Hender ofte at jeg gjør det samme.

Strandsmelle! Skikkelig fin! :)

Mareno prøver fiskelykken på morrakvisten. Det ble nok ikke noe fangst...

Tante og onkel våkner "til liv" etter hvert.. Det blir felles frokost. Vel jeg spiser jo ikke frokost,
men kaffen gubben kokte smaker veldig godt. Ble mye kaffegrut i koppen da! ;) :D

En liten ruslerunde. Hvem tar bilde av hvem her? ;)

Og da jeg fant heklekroken igjen fikk jeg heklet litt også før vi tok på hjemvei. Heklinga lå i baksetet på bilen, Mareno hadde hevet noe annet over, så jeg så den ikke.. Der lå både heklekroken og nøstet jeg holdt på med.. og den ferdighekla siste ruta.. Lagt opp ny her.. (nøstet som lå i posen i teltet var jo ekstranøstet jeg hadde tatt med).

Ca kl 1330. Mye stri strøm sånn mellom flo og fjære .. Da "renner" havet som ei elv på strageriske steder.. .. Vi tar på hjemtur i halv to-tida..

Kjørt et par kilometer da jeg fikk mld fra tante...:
"Heia. Har du funnet solbrillene dine?". Jeg svarer "Nei, men mulig de e i bilen.." Så svar fra tante: "De e i vårres bil!"
Æ: "Å! Korsn har de havna der ska tru.."
Tante: "Æ har rydda trur æ ".
Hehe. Vi tar en felles stopp og solbrillene bytter bil! :)

Hjemturen gikk greit. Oppom og kikket på Kongsmark hyttecamping. Bare kjørte opp og snudde. Godt å ha vært der å sett, så slipper vi lure en annen gang, på om vi skal overnatte der. Det blir nok ikke..

Ble stopp på Sortland, for å spise IS! Sukkerfri selvsagt! Litt mye karbo, men er iallfall noe jeg kan unne meg en sjelden gang i blant :) Denne var faktisk god, jeg som ikke er glad i jordbæris!

Fylte opp tanken på Straume. 12.99 og vi har jo div i rabatt så det var jo ok pris.

Her har jeg parkert hjemme presis klokka 1600! Og temperaturen er 25 grader. Snakk om flott helg! :)

PS: Oi! Må få tørket støv her, ser jeg! :)

PS. PS. Takk for trivelig campingtur til tante og onkel, Sissel og Arne! Gode minner å lagre til å holde ut lange vinterdager :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar