Blommenholm

Blommenholm

Rambergåstur, helt på impuls!

Sist lørdag.. Gubben og jeg satt på nett... Hvert vårt nett.. Ved hvert vårt bord.. .. Følte æ kjeda mæ litt etterhvert...

Kunne kanskje vært ok med en tur ut.. Litt frisk luft..?

Jepp! Gubben var alt for opptatt med "sitt", så æ bestemte mæ for tur alene. Følte æ trengte det.. Avkobling. Fred og ro i hodet..

Kledde på meg. Ja, vi har jo ikke akkurat SOMMER her i nord.. Men opphold og ok temperatur. Så lenge buksa er "langermet", toppen likeså, med en helt tynn vindjakke utenpå så ble det perfekt!

La avgårde i 23-tia. Rambergåsen er ikke høy, ikke langt å gå.. Men strakeste veien (nokså rett opp)  er et slit, alt for mye skog å brøyte seg vei gjennom i begynnelsen, og alt for bratt opp etterpå.. Gikk der i fjor, det var et slit! Så jeg bestemmer meg for å gå rundt på baksiden og opp der. Lengre å gå, men adskillig bedre å gå opp.

Men den veien har jeg aldri gått alene.... Og jeg med min orienteringssans...

Men jeg har jo en app på mobilen: Rett hjem! :) Bare å starte den da, så får jeg iallfall hjelp på tilbaketuren! :) Trykker på Startknappen og går!

Ser ut som det er muligheter for et godt multeår.. Men det kommer selvfølgelig helt an på pollineringen.. Kuling og kulde i de aktuelle dagene kan jo gi null multer.. Men utgangspunktet ser bra ut!" :)
Noen som har etterlatt seg noe "dritt".. Må nok være et litt stort dyr.. Da har vi vel bare ett alternativ her i bygda, -elgen! Kyr har vi vel ikke i marka her lenger..
 Enda ei ru!

 Ikke helt enkelt å følge stien alle steder.. Men tror jeg har høvelig kontroll...

 Mere dritt!

 Joda, tror jeg er på rett vei! :)

Plutselig kom jeg over ei rype med et kull unger. De forsvant i forskjellig retning fortere enn kake! :) Her er det svinskrubb som blomstrer, ikke multa selv om her er multelyng! :)

Så er jeg oppe på Rambergåsen. På Nordhalvåsen, ca 80 meter over havet. Fin utsikt.

Utsikt hjem.

 Sånn blir det med zoom.. Det røde huset nesten midt i bildet..

Og utsikt sørover.. Sørhalvåsen med Telia-antenna til høyre i bildet. Lofotfjella er bak der, men vises ikke pga skydekket.. Fjellene som vises på bildet er Hadselfjellene.

Ok, bare å ta på hjemtur igjen. Tar opp telefonen, for å sjekke Rett-hjem-appen, skal vel kunne gå etter den (har ikke brukt den før altså).. Vel. Den ser ut akkurat som da jeg startet den på tur opp.. :( Den står "Klar til start"! Har ikke logget noe som helst ser det ut for. Jaja, innser at det nok kan bli (må bli) litt omvei før jeg er hjemme, men så fremst jeg ikke blir gående i ring rundt åsen i hele natt, så må jeg vel finne hjem tilslutt! :)

Hvis dette er elg så må det vel være en kalv...? Sau er det jo ikke. Rev? Aner ikke, altså! :) Men alene i marka er man nok ikke, nei.

Tror det går aldeles godt, helt til jeg plutselig oppdager at det er alt for bratt ned. Her går det ingen vei ned! Vel, bare å gå tilbake et stykke og så lenger til venstre, da må jeg jo komme rett! Her er jeg villig til å gå adskillig lengre enn nødvendig, for noe stup skal jeg altså ikke ramle utfor! :)

Kommer inn på en sti etterhvert, men om det er riktig sti aner jeg ikke. Men skjønner etterhvert at jeg iallfall har noenlunde riktig retning for å komme hjem.

Når jeg omsider kommer til utmarksgjerdet skjønner jeg at jeg nå er adskillig mer "til  høyre" enn jeg trodde. Var nok en ekte sauesti jeg hadde funnet! Her er jeg et godt stykke unna utmarksporten...

Men nå ser jeg huset til naboen, huset vårt ligger bak haugen der.. Kanalen med brua over ligger i skjul her, nedenfor borteste gressbakken, men nå skjønner jeg hvor den er. Da er det bare å klatre over gjerdet og ta riktig retning herfra! :)

Jepp, straks inne på stien!

Her er jo himmelen fin selv om det er skyet. Eller kanskje nettopp derfor! :)

Må forbi huset til naboen. Hun ligger vel og sover nå, tenker jeg. Ikke sånn nattmenneske som jeg/vi er. Tar til venstre ved klessnora hennes, går over bakken..

 Og så er jeg hjemme! Made it! :)
Fit-appen har iallfall logget turen..  En time og et kvarter på 2,3 km. Jaja, et par hundre kalorier forbrent iallfall :) Fin midtsommernattstur! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar