Blommenholm

Blommenholm

Novemberrock i Oslo, 2019

Denne turen kom litt brått på.. Sølvi hadde foreslått at hun og jeg kunne reise på Novemberrock i Oslo. Jeg hadde jo lyst. Men så viste det seg at Sølvi har jobbhelg den helga, så vi skrinla det. Men noen uker senere oppdager jeg at Mareno har frihelg med fredagsfri (kompensasjon for/etter jobbhelg), hva skal vi gjøre da?

Mareno kan også tenke seg Novemberrock, sier han. Så etter litt vurdering, sjekk av priser og div, så blir det bestemt. Billetter kjøpes (må ta altfor-tidlig-fly sørover pga prisen), og hotell bestilles. Hektisk reisevirksomhet denne høsten/vinteren altså. Harstad/Trondheim i månedsskiftet okt/nov, så Oslo-helg to uker senere, så blir det til GC  i månedsskiftet nov/des og selvfølgelig Nyttårsrock i januar.

Ved å reise med tidligflyet ankommer Oslo såpass tidlig at vi får vi får mulighet til å disponere dagen litt fritt fram til arrangementet starter i kveldinga. Må ha alle julegavene i boks før vi reiser til syden, så det passer jo utmerket med litt shopping nå. Er vi heldige får vi også til et lite treff med tante Synnøve og onkel Terje.

Torsdag 7. november
Drar hjemmefra når Mareno er ferdig på jobb i 17-tida. Skal overnatte på hotellet på Evenes. Det ligger bare 900 meter fra flyplassen, er helt nytt, det ble åpnet i august i år! Da slipper vi ta høyde for dårlig vær og føre, og trailere som står fast og sperrer veien. Har flyavgang 0630.

Flott vær og tørre fine veier å kjøre til Evenes på. Minus 16,5 grader på det laveste (kaldeste) underveis. Stopper ved Tjeldsundkroa og spiser middag.

Ankommer Evenes i kveldinga. Der blir vi tatt godt i mot. Veldig hyggelig betjening. Ble tilbudt både middag og dessert (og sjokolade!). De har ikke á la carte-meny, men har noen forskjellige buffét-retter. Middagen var egentlig over, men hun kunne gjerne varme litt viltgryte hvis vi ville ha. Nei, vi har jo nokså nettopp spist.

Men vi går ned igjen for å ta en kopp kaffe senere. Så tar vi oss ei øl.. Serveres av resepsjonisten, som sier han skal komme tilbake og ta betaling. Etter ei stund kommer dama på kjøkkenet og tar betalinga. Hun er veldig pratsom og blir stående og prate lenge med oss. Mareno forteller om en som var på tråler i gamle dager, og hun sier at ja, trålerfolk (og fiskere) kjenner hun godt til, hun er oppvokst i Bø i Vesterålen.. Hallo! -I Bø? Hvem, hva hvor, tenker/spør vi! - Hvor i Bø da? I Mårsund, svarer hun.. Mormora heter Anne Mari.. Er du dattera til Elisabeth, spør jeg, Nei dattera til Grethe (søster til Elisabeth). Det er jo Stina. Husker henne bare som liten unge. Mareno og jeg var faktisk i bryllupet til foreldrene hennes! Mareno tok bryllupsbildene! :)  Verden er ikke stor.

Vi blir sittende ei god stund. Stina går litt til og fra.. Prater med oss, prater med andre. Innom kjøkkenet i blant.. Til sist, mens hun prater med oss, sier hun at Nei, nå må hun gå, hun er egentlig ferdig på jobb for en time siden! Tror hun må like jobben sin! :)

Vel, vi går også. Opp på rommet vårt. Og vel oppe på rommet spør æ: "Kor e mobilen"? Standardspørsmålet. Som oftest oppdager jeg den jo med det samme jeg spør, bare panikken for å ha mistet den som slår inn. Men akkurat nå høyst relevant. Finner den nemlig ikke. Leter alle sannsynlige steder.. Men nei. Ingen mobil. OK. Lyden er som vanlig avslått så kan ikke be gubben ringe meg. Bruker smartklokka og "etterlyser" den. Den er "bankers", iallfall hvis mobilen er innafor "blåtannavstand" fra klokka.. Joda, mobilen ringer, jeg hører lyden, men hvor kommer den fra? Rommet er lite, lyden er like sterk når jeg sjekker både på badet, nattbordet, ytterjakken og når jeg sjekker i kofferten... Plutselig bryter Mao ut i latter..

Han har oppdaget dette! 😀  Noe kjent i "ræv"-lommen min! Gjett hva jeg ser? spør han.. Det går et lys opp for meg. Og mobilen ringer jo fremdeles..  😉For de som sogner til Evenes flyplass og ikke har vært på hotellet der ennå, så poster jeg noen bilder..

Både strykebrett/strykjern og retur av flasker og bokser er plassert ute på gangen.


Rommene er ikke store, ca 12 kvm.  "Verdens" smaleste nattbord. 20-maks 25 cm antar jeg. Adskilte senger på rommet, men med hel overmadrass. Senga er jo dessuten skvisa inn mellom to nattbord og to vegger. Da et det ikke noe problem, sengene holder seg på plass og Lisbeth-triks (jmf tidligere blogginnlegg) er ikke nødvendig :)

Boka er 20,5 cm høy....

 Badet er greit nok, ingen luxus, men iallfall med hårføner.

Og så har de Nordlysterrasse. Ut dør her......

...og hvis man da setter seg på en av stolene som skimtes til venstre i bildet (så blir man iallfall kald i baken!) så har man utsyn den veien som det ikke er noe slags lys som forstyrrer opplevelsen av nordlyset. Når det er nordlys da, vel og merke. Usikker på om det var det da vi var her (tror ikke det), men jeg var bare såvidt ute i døra og sjekka terrassen, det var ISKALDT ute og jeg var tynnkledd, men har iallfall sjekka ut terrassen! :)

 Ikke smakt denne før, men den var god.

 Men hvor er kortmappa mi? Skal jo betale... Ikke i den vanlige lommen i veska...(utenpålommen)....

 ....heller ikke i noen av lommene inni veska..

Når jeg reiser meg oppdager jeg den, den lå nemlig på bordet, men i skjul BAK veska! Fikk nå betalt til Stina så da var vi berget. Vel, ei lita stund etterpå kom resepsjonisten og ville ha betaling han og.. Neida, det gikk nå greit, en liten misforståelse bare :)

Tar kveld, må jo tidlig opp i morra. Leste til kl 02...

Fredag 8. november
Vekking 0430. Hotellet har "enkel" frokost fra kl 04, og en større fra kl 06. Den enkle frokosten var helt grei, ikke egg og bacon, men strengt tatt har man jo ikke behov for frokost i det hele tatt på et slikt tidspunkt.   Kaffe for å våkne var nok mer presserende, men jeg spiste nå litt mat også.

Flyavgang kl 0630. Litt avising må til først.

Ankomst Gardermoen 0815. Tar flybussen kl 09 til Riseløkkaléen som skal være like ved Quality Hotell33. Det tar en halv time. Viser seg at her er det to-felts vei, og vi må gå av bussen på "feil" side av veien. Det betyr en ganske lang omvei, må gå gangveien og over brua over veien. Men ser at det heldigvis blir mye kortere å gå når vi skal tilbake, da er busstoppen på riktig side og mye nærmere hotellet.

Akkurat på tur inn hoveddøra på hotellet slår det ned i meg: Klokka er jo ikke halv ti på formiddagen ennå, vi får vel neppe sjekke inn nå!!! Vi skulle jo sjekke inn og så dra til byen, shoppe og møte tante og onkel var planen. Hvor skal vi nå gjøre av koffertene? Kan jo ikke dra de med til byen. Hvordan kan jeg ha unngått å tenke på det tidligere? Typisk meg! Men snakker med dama i resepsjonen, hun har lite trua, men skal sjekke om noe rom er klart.. Det er det ikke, men vi får sette koffertene i oppbevaringsrommet. Det blir heldigvis låst, men man vet jo aldri likevel.. Tør ikke etterlate pc-en der, så tar med meg hele PC-veska når vi drar inn til sentrum. Tungt å dra på, men får så være.

Til byen tar vi T-banen. Stasjonen ligger like ved brua der vi gikk av bussen. Vi stresser litt og ender derfor på feil side av skinnene.. T-banen kommer og går igjen mens vi er på feil side. Må ned trappene igjen, bort på andre siden og opp trappene igjen. Ok, nå er vi på rett side og neste bane kommer om 3 minutt.. Mareno skal kjøpe billetter.. Vi skal ta Ring 5 finner vi ut. Prøver kjpe billett med mobilen først, men gikk ikke helt glatt, så da er det å prøve automaten som står der.. Var ikke enkelt det heller. Ville ikke endre antall billetter (vi skulle jo ha to honnør), og ja, det tok såpass tid at neste bane også både kom og gikk. Ok. 7 minutt til neste.. DEN greide vi!

Men ikke like enkelt å vite hvor man skulle gå av heller.. Jeg tenkte på Oslo S. Men det sa de aldri (som jeg hørte).. (kanskje de sa Sentralbanestasjonen?). Plutselig var vi i all fall langt forbi.. Vel vi satt nu der, spent på om vi havnet utenfor sonen vi hadde betalt for, og om vi kanskje ble tatt for "sniking" da... Men etter en runde kom vi tilbake på samme ruta igjen.. Så da vi passerte Stortinget for andre gang, var jeg obs og vi kom oss av på riktig sted :) Da var klokka blitt ca 11.

Har sent mld til tante i Kolbotn, og etter litt fram og tilbake fikk vi beskjed i halv tolv-tida at:"Da er vi på toget. Kommer sikkert inn på spor 10 om ca 15 min".

Ok, vi er på plass i god tid og stiller oss opp ved utgangen til spor ti. Tar sin tid uten at de dukker opp.. Vi begynner å lure på om det er rett spor.. Prøver følge med også på spor ni..

Selvfølgelig, så kom de på spor åtte da. Uten at vi så det.. Så da "Sneik" de seg "rundt" oss og tante kom bakfra og tok om oss begge samtidig og sa Hei! Det var på håret at det ikke kom et skikkelig Lisbeth-hyl. Det holdt akkurat. Heldigvis.

Det ble lunch på Egon da. Tror vi satt der ganske lenge..

Butikker. Husker ikke helt hvor vi var innom, men det pep. Mareno pep. Og onkel pep. Jaja, ingen reagerte og ingen av de var tyver, så vi fortsatte.


Mao så på iWatch på "Eplebutikken" (Apple). Han har jo penger på konto som han fikk i julegave sist jul, så det er vel på tide å bruke de :) Mat for Mons (les: Mareno). Ja, ikke noe for meg iallfall. Er nokså innbitt motstand av "Eple"! Lar meg ikke styre av de som prøver kuppe hele markedet! ;) Jeg kjøper det jeg til en hver tid synes er best! Og som kan brukes/kombineres med andre merker (akkurat nu: mobil: SONY, smartklokke Garmin!).

Og han så på "epleklokke" hos Elkjøp. Dårligere utvalg. Og der gikk alarmen. Da han skulle se nærmere på ei av utstillingsklokkene. En av de ansatte kom (raskt) til... Alarmen stoppet da klokka ble satt tilbake på plass. Og gikk igjen når den ble tatt ut, også da ekspeditøren tok den ut (selv om den fremdeles var tilkoblet med ledning). Dette gjentok seg flere ganger.. Vi gikk derfra....

Har jo opplevd at alarmen går på butikker i Nord-Norge. Når jeg har et plagg jeg vil prøve over armen og går for nært utgangen. Eller at jeg har kjøpt et plagg som de har glemt å ta av alarmen på.. Sånt skjer vel over alt.

Men Oslo altså!!!!! Det pep. Og det pep. Vi var innom det som før var Sportskjelleren. Nå Intersport, G-sport eller hva det nå er.... (husker ikke helt, men ned ei trapp fra gateplan). Iallfall. Det pep da vi var på tur ut igjen! Mareno og en annen kar var på tur ut nokså samtidig. Begge stoppet som store spørsmålstegn? Var det meg, liksom? Så da gikk de hver sin gang tilbake og på nytt gjennom utgangen. En gang, to ganger. På begge to pep det én gang, og så en gang uten piping... Vel, de ble ikke stoppet noen av de, så vi gikk ut og fortsatte butikkrunden..

Ja, jeg var på en butikk og prøvde ei bukse (Mareno gikk for seg selv). Da pep det da jeg skulle gå ut. Hadde ingenting annet med meg da jeg gikk ut enn da jeg gikk inn! :( En annen opplevde det samme like etterpå, også uten at noen reagerte, så vi forlot begge (etter en liten stopp, for å se an situasjonen) uten å bli "anholdt"...

Vi fortsetter butikkrunde.. Her har jeg vært før! Helt sikker! Kofferter, håndvesker i skinn, hansker osv.. Overbevist at det var opphørssalg sist jeg var her... Tre år siden? Kjøpte to par hansker og ei håndveske den gang da. Italiensk. Jaja, vi må uansett innom og kikke... Piping på tur inn. Piping på tur ut. Men vi er jo uskyldig, så da så. Da er det vel greit? Vi bare går!

Innom Anton Sport, som ligger vegg-i-vegg. Piping når vi går inn. Nå begynner vi virkelig lure på om butikkene i Oslo er fullstendig på jordet! Dette går jo ikke an! Det virker som om vi har fått piping på hver eneste butikk vi har vært innom. Og det uten noen som helst "naturlig" forklaring! Nå gidder vi ikke stoppe opp en gang. Bare går ut igjen, er lei av "ulv, ulv"!

Kommet ut på gata, så kommer det en kar etter oss.. ut fra Anton Sport... Roper etter oss. Stopper oss... Alarmen har gått.. Husker ikke hva han sa.. antakelig at vi hadde utløst alarmen... Vi forklarte og han stolte på det vi sa, det var nok ikke første gang at alarmen gikk uten grunn. Men altså: Hva er da vitsen med alarm da?  Glad jeg ikke jobber på butikk i Oslo! ;) :)


Nei, nå er det nok. Vi må ha kaffe.

Ikke særlig sunn mat, men godt var det :)

Mao kjøpte "Epleklokke". Da blir ikke noe mere shopping i dag, jeg er lei butikker. Ja, det går faktisk an! Tro det eller ei :)

Var jo begynt å skjømmes i gatene da vi gikk tilbake til Oslo S for å dra tilbake til hotellet. Jeg ser ut vinduet ei stund etter at vi er kjørt fra stasjonen og kommenterer til Mareno: "Nu e d blitt bra mørkt". -Ikke så rart, sier Mareno, nu e du under jorda, så da e d bra mørkt". Han hadde rett, selvfølgelig :)

Middag på hotellet kl 17. Table for two, sier Mareno. Vet ikke koffør æ sa det, sei Mareno. Jeg trodde han hadde hørt at ho snakka engelsk, men hun snakka jo norsk! Han er nok vant me å spise ute i utlandet. Akkurat som Sølvi (jmf en tidligere tur, hvor ho snakka engelsk på Gardermoen).

Så får jeg mld fra Line som vet vi er i Oslo. Om vi skal på Rocknroll-mode i kveld? Hun og Christine skal.. Der kan det også  være andre kjente dansere som ikke kommer på Novemberrock i morgen, og som kunne vært kjekt å treffe..kanskje danse med.. Og hadde vært superkjekt å få treffe Line og Christine igjen!

Mye spekulasjoner. Prøver sjekke hvordan vi kan reise.. Må vel om Oslo S for å komme til Sagene..?Og hvordan kommer man seg hjem på natta? Kommer man seg hjem på natta?

Finner ut at taxi sikkert blir det tryggeste. Men det kan bli dyrt. Resepsjonisten sa tidligere i dag at det nok kostet 3-4-hundre kroner med taxi inn til sentrum..

Det blir til at vi dropper Rock'n Roll Mode, prioriterer fredagsdansen på Novemberrock! Slapper av på hotellet først.

Mareno oppdager at klokka ikke spiller på lag med iPhonen, den krever oppdatering av telefonen, og telefonen vil ikke oppgraderes. Blir bare stående og "surre".. (det viste seg senere at det er forskjell på 6 og 6S, 6 kan oppgraderes, ikke 6S)

Ja, da er det store spørsmålet om han må kjøpe ny mobil også.. Nei, det blir for dumt, men han får vel neppe byttet klokka i forrige versjon. Han mener bestemt at han har lest på Apple sine sider at den nyeste klokka skal kunne brukes med hans telefon, så vi får iallfall dra tilbake i morgen og høre hva de sier..

Klokka er over ni før vi går fra hotellet. Snarveien til Kuben. Eller den lille kuben. Hovedbygget er mye større og mer som en kube..

Her skal danses i helga! Blir ikke til at vi møter opp før etter at festen er starta. Sjekker inn og møter både Elisabeth og andre kjente allerede i mottaket. Joda, er en god del "kjente" her. Hilser på mange. Blir ikke så mye dansing egentlig. Men koser meg

I hovedsalen er det klatrevegger. Hvor disse to fjesene kommer inn i bildet vet jeg ikke... Mareno nektet å stille opp i midten med hodet på skakke så jeg kunne få tatt et skikkelig kult bilde.. :(

Litt reklame for Vesterålsrockeran har vi jo med. Begge har collegejakkene på! :) (enn så lenge!)

 Elisabeth og Odd Jørgen er godt i gang!

 OJ som alltid med smilet på plass! :)


Linedans! Her skulle Sølvi vært, tenkte jeg. Hun kan denne. Jeg derimot, roter det alltid til, kommer inn i det først på siste strofa! Skulle ikke tro jeg har vært linedanceinstruktør! :)

Flere filmklipp i morgen!

Festen slutt ved midnatt. Avslapping på hotellet før leggetid.

Lørdag 9. november
Utsikten fra hotellrommet når vi står opp..

Frokost halv ti til 10. Ikke noe å si på utvalget. Chiagrøt og Quinoafrøt i flere varianter. Samt alt det vanlige og litt til. Ble mett.

Så drar vi til byen igjen. Nå vet vi både hvor vi skal gå på og hvor vi skal gå av :)

Mareno må bytte klokke? Kjøpe ny mobil? Eller hva som blir dealen... Kan (eple-) mobilen han har oppgraderes? Enden på historia etter at ekspertise ble kontaktet, ble at han fikk bytte klokka til forrige versjon (som da spiller på lag med mobilen), og han fikk tilbakebetalt 700 kr. Tror han ble fornøyd. Tross alt.

Klokka 14 er Elisabeth ferdig med formiddagens jobbøkt på Novemberrock og vi har avtalt å møte på Kuben da, så sitter vi på hjem til henne og Odd Jørgen. Vi har lyst å se nyleiligheta, og de har lyst å vise den fram.

Da kjører vi til Lørenskog (Solheim) og Elisabeth kjører via (omvei) Lillestrøm.. Guider oss så vi får se "omlandet" og div.

Ja, vi kjører jo forbi der hvor Anna Elisabeth Hagen (ho som har vært savnet i over et år nå) bodde.. Ser jo akkurat samme "bilder" som vi har sett på Tv. Huset som skimtes inni skogen, sett fra veien..

Og like ved er det jo et friluftsområde. Sti langs vannet, og akkurat her er endene vant med å bli matet. Vi må bare kjøre videre før endene kommer for nært (under) bilen! :)

Så blir det Pizza hos Elisabeth og Odd Jørgen. Kaffe etterpå. Tror de har det som "plommen i egget" i nyleiligheta. . (Foto: Elisabeth)

Elisabeth som samler på sauer, har et eget skap til de på gjesterommet.

Noen få litt store har fått plassering i stua, deriblant disse to som jeg laget og som de fikk i "innflyttergave" i sommer. (Foto: Elisabeth)

Tilbake til hotellet igjen med Elisabeth som skulle i komité igjen (eller var det kurs?) kl 18.

Lyste rødt på låsen da jeg prøvde åpne døra til hotellrommet vårt.. Stusset. Men registrerte at Mareno som kom bak meg, gikk til døra rett over gangen. Jeg snur meg sjokkert, -har jeg gått til feil dør? Nei, ser jo nå at det ikke er vår dør Mareno er gått til (han prøver bare lure meg) og jeg sier til Mareno at jeg (et øyeblikk) trodde jeg hadde prøvd åpne feil dør. Det vistes på deg, sa Mao, jeg så ut som et stort spørsmålstegn da jeg snudde meg! :)  

Litt avslapping på senga, før vi ordner oss for å gå på kveldens fest.

Skiftet. Og gikk til festen. Noenlunde i tide i dag :)

Det var levende musikk i dag. Sears Crossing som spilte. Ikke hørt de før, så var litt spent. Lokalet er veldig langt og smalt, og orkesteret ble plassert helt "nederst" i salen. Ikke helt optimalt, men måtte nok bli sånn. Iallfall kjekt å kunne stå oppe i 2. etg og se på,. Ja, ikke så dumt å filme derfra heller. Så det ble noen klipp..

Traff også flere kjente som ikke var her i går. Randi H f.eks. Og Elisabeth S. Kjekt :) 

Det ble ikke så veldig mye dansing på meg i kveld heller. Men dansinga som ble var topp! 1.class! Vel verdt reisa og helga! :) Takk gutter som ba meg opp! :)

Fikk også litt trivelig prat i "minglerommet". Der man kunne kjøpe noe å drikke eller spise, eller bare sitte ned og prate i litt ro og fred med andre.

Litt for oss uvanlige dansesko, på både han og henne, og litt annerledes dansestil. Men kult var det! :)Tok lite (og ikke) bilder på arrangementet, det ble noen få filmklipp..

Søndag 10. nov. Hjemreisedag
Jeg opp halv ni. Mao litt før. Ned til frokost. Mareno lot nøkkelkortet stå i holderen i veggen så han skulle få ladet saker og ting.. Jeg hadde jo mitt kort..

Iallfall trodde jeg jo det, Men da vi kom opp igjen etter frokosten fant jeg ikke kortet.. Ikke i lommer, ikke i handveska. Borte! Merkelig, jeg hadde vel låst døra med kortet da vi gikk ned? Jaja, ikke annet å gjøre, Mareno ned i resepsjonen og fikk nytt, mens jeg ventet ved døra..

Pakker ferdig. Mao 11,1kg  Meg 10,4. Ja, ble jo ikke mye shopping på meg denne gangen. Ingenting tror jeg. Ja, julegave til Mareno, Skulder-/PC-veska i skinn som han ønsket seg, men ikke ville kjøpe selv. Den tok han med hjem i sin koffert.

Utsjekking.

Går til busstoppet. Buss 12 over 11. Kjøpte jo billett tur/retur da vi kom, så det trenger vi ikke tenke på nå. Men vi har beregnet god tid. Vet jo aldri hva som kan skje. Trafikkulykker og stengt vei, har vi opplevd en gang tidligere..

På bussen, etter at vi hadde kjørt et par kilometer, spør Mareno plutselig: "Kor e sekken min"? Nå var det han som fikk litt "panikk".. Han hadde jo håndveska, sertifikat, kort og div i sekken.. Han gikk fram til sjåføren, forklarte situasjonen, og fikk bussen til å stoppe på første busstopp, Mareno gikk av. Jeg var i spekulasjoner..Skulle jeg bare fortsette alene til Gardermoen.. eller? Men kom til at det var bedre å være sammen med han, enten vi ble akterutseilt eller ikke.. Da visste jeg ihvertfall hva som skjedde.. Ville vært mye verre å sitte på Gardermoen og lure på hva som skjedde, hvor han var, om han ville rekke flyet osv..

Så jeg gikk også av. Koffertene fikk vi med oss. I totalt "ingenmannsland" virket det som.. Bare en busstopp. Firefelts vei. Ingenting annet..
Mareno ringte hotellet. De hadde en "hendelse" på et hotellrom, og vedkommende han snakket med var alene i resepsjonen og kunne ikke gjøre så mye til hjelp akkurat nå, men i resepsjonen fant hun ikke noe ryggsekk... Da er den vel mest sannsynlig på rommet konkluderte vi... 

Vi begynte å gå tilbake, med hver vår koffert. Men det var jo minst en kilometer, antakelig nærmere to... Vil ta sin tid, kan umulig rekke flyet da.. Alle bussene i riktig retning kommer på andre siden av veien... 

Vi må over på andre siden av veien, såpass er klart. Det er fire-felts-vei med dobbelt autovern i midten! Vi starter på første etappe.

Mareno praiet ei drosje som kom på andre siden. Taxien hadde allerede slakket på farten, han var nok blitt OBS på de to tullingene som var på tur over 4-feltsveien med hver sin koffert! Over dobbelt autovern. Taxien kjørte ut på busslommen på siden og ventet på oss. 

Mareno strente avgårde over to felt og over autovernet. Hva med lille meg? Jeg skjønte at jeg ikke ville komme meg over alene der hvor  det var vanlig autovern.. 

Men så var det et sånt lite "skøyt".. der var det noe jeg kunne "klatre" på.. Tok peiling dit. Mareno stod da klar på andre siden og løftet kofferten min over. Tok meg deretter i hånda og hjalp meg opp på autovernet. Holdt på å hekte meg fast, da jeg skulle hoppe ned igjen, så for meg å tryne rett i asfalten mens foten hang igjen på autovernet, men det gikk heldigvis bra.. Så var det bare å krysse de to siste feltene.. Heldigvis lite trafikk på dette tidspunktet..

224 kr kostet det oss. Pga 4-felts vei med dobbelt autovern som skille måtte han jo kjøre ganske langt forbi hotellet for så å kunne komme over på andre siden og tilbake til avkjørselen til hotellet. 

Vi var tilbake på hotellet noe før halv tolv. Måtte vente ganske lenge (minuttene gikk saaakte, ja) i resepsjonen, det var tydelig at de kunne vært mer folk, ja.. Men omsider fikk han snakke med noen, og han forsvant i lage ei fra rengjøringspersonalet.

Etter ei god stund (jeg begynte blir redd for om vi ville rekke buss som ville rekke flyet vårt) kom han ut av heisen, og takk og pris: han kom ned igjen MED ryggsekken!

I ettertid, lenge etter at vi kom hjem oppdaga jeg at jeg hadde jo tatt bilde rett utenfor døra da vi var på tur ned for å sjekke ut av hotellet. Ingen ryggsekk her, så den MÅTTE jo stå igjen på rommet.. Hadde jo vært greit å sjekka bildene da vi lurte på hvor og nårtid sekken ble borte..

Årsaken til at bildet ble tatt var nemlig at da vi forlot rommet oppdaget vi at noe lå på golvet rett utenfor døra. Ganske godt kamuflert egentlig. Det var kortet jeg ikke fant da vi kom opp fra frokost. Hadde nok mistet det da jeg jeg låste døra da vi gikk til frokosten. Men så det selvfølgelig ikke da vi kom opp igjen. Men da har vi tre kort å levere i resepsjonen.

Ok. Vi tok ny buss 1142. Rakk den akkurat (neste buss ville blitt knapt til flyet). Sjåføren på bussen vi hadde stoppet og gikk av, hadde ikke klippet i billetten vår, så bare på den og ba oss gå bak og sette oss. Så da var det bare å vise billetten på denne bussen også. Gardermoen 1217, ca en time før flyavgang. Tilogmed tid til å rusle litt rundt før boarding. Det gikk jo greit. 

Til Evenes i rute. Webastoen ble startet (fjernkontroll) da vi kom inn på flyplassen. Kjekk sak, da kan man komme til varm bil når vi har fått bagasjen. Venta på bagasjen. Gikk til bilen.

Joda, webastoen hadde starta, og det var merkbar temperatur inni bilen, men bare så vidt det vistes på frontruta at isen var startet å tine.. Det var nå greit, det var jo skikkelig kaldt.. Iiiiiis-kaldt! :(

Bilen ville derimot ikke starte. Fri for strøm...

Jeg "frøs i hjel" og gikk tilbake til flyterminalen, mens gubben ble etterlatt med den døde bilen... Noen fordeler skal man jo som kvinne ha, og noen ulemper blir man automatisk pålagt som mann, fremdeles.. (når det er så kaldt som det var da, så er jeg definitivt ikke noe kvinnesakskvinne!). Vi var flere damer som stod inne på flyplassen og ventet til mennene kom med bil og plukket opp. Glad jeg hadde gubben med... ;)

Regnet med vi (Mareno) måtte ringe NAF, men han fikk hjelp av flyplasspersonale/lufthavnbetjenter (nokså forgjeves medlemsskap i NAF i år da). Tryllekunstnere, sier Mareno; -bare å åpne panseret, så kommer de. :)  Det var heller ikke bare vi som var fri for strøm..

Ok, vi er "opp å gå" igjen! Kjører hjemover. Så ikke på utetemperaturen før etter en kilometer eller så, men da var det minus 18 grader..

Stopp på Tjeldsundkroa, middag må vi ha! Bacalao på Mareno og jeg spiser løvbiff.

Så blir det softis til dessert! :) Tror det var et mot-trekk til kulda ute, inne var det varmt og godt så det gikk helt fint! ;) :)

Ja, resten av hjemturen gikk greit, og vi kom jo hjem i "kristelig" tid. Vel fornøyd med helga, Deilig å gå til sengs i egen seng etterhvert :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar